Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 13

• 100 636
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
Не знам дали гледахте предаването ако можете намерете го и го гледайте. Оказва се, че още през първите 24 часа след като се роди детето започва да се вкарва отрова в организма му. Също така, че ваксините влияят за появата на аутизъм особено при момчетата. Показаха материал защо в Америка се е увеличило броя на деца с аутизъм, че отново влияние имат ваксините тъй като там броя на ваксините се е увеличил и  в момента на дете се слагат 33 ваксини. Всяка една ваксина съдържа живак и още куп вещества които влияят зле на детския мозък.  

# 676
Бизнеса с ваксините е световна индустрия, от която печелят милиарди фармацефтичните организации, съответно пропорционални са и данъците, които вливат в хазните, особено в щатската....и по тази причина никога никоя научна организация няма да излезе със становище относно пораженията, които нанасят ваксините на някои деца.
В едно са прави защитниците- медици на ваксините, че са спрени епидемии от страшни болести...да, но затова пък се появяват нови...все едно да се ваксинираме срещу грип, ваксината включва зараза с няколко щама, срещу които се създава имунитет на организма, а срещу останалите около 10 000 щама например, организма няма изграден имунитет и затова отново хващаме грип през зимния сезон, но от щам, срещу който не сме ваксинирани, ако пък не се разболеем от грим през грипния сезон, е чиста случайност, която отдаваме на предприемчивостта си да се ваксинираме.

Между другото, има майка, пишеща във форума, чието дете с аутизъм никога не е ваксинирано,, а са ваксинирани другите й деца, които нямат аутизъм...така че, въпросът с ваксините винаги ще остане отворен и недоказуем...

Днес и майка ми е гледала предаването за ваксините и ми се обади да ми напомни, че първият сериозен пристъп на неописуем плач и крещене, с което беше изненадана и личната ни лекарка, при сина ми беше при поставянето на полиамитната ваксина, на годинка и 10 месеца. След нея обаче не вдигна температура и нещата тръгнаха по старо му, но около 2 години след това изпитваше страх от поликлиника и болница и надаваше рев, само като ги доближим...може и съвпадение да е...никога няма да разберем, обаче....

А има и друго, количеството живак във ваксините значително е намалено от 2001 г. насам, за броя на диагностицираните деца от аутистичния спектър расте....то се увеличава и самия спектър на диагностика, но...тази тема вероятно ще остане отворена за поне 20- ина години напред...

# 677
Kezaja права си, но си мисля, че при нас стреса от намалението на слуха и ваксината са допринесли до това състояние. Аз си мисля, че наистина родителя трябва да има избор дали да се слага ваксина на детето му и ако е решил да не слага ваксина това да не е пречка детето да не ходи на ясла или детска градина. Надявам се днешното предаване да има някаква полза, а не да остане само темата на деня.

# 678
  • София
zzssa , ако ти е интересно можеш да погледнеш и в тази тема

# 679
Мерси Катина ще погледна.

# 680
Направо е кошмарно ConfusedДума с/у дума и обиди, направо не е истина. А това ,че ваксините не са задължителни е голям мит, ooooh! нали няма да ми го вземат на градина ако не е имунизиран. Оказа се ,че в Пентаксима има живак, уж я взимаме за по щадяща, по добра точно заради усложненията. Накрая се оказва ,че може да си платиш да ти увредят детето Cry
Вече незнам, на 22-ри ни викат на консултация сигурно ще искат да му слагат 4-ти прием Пентаксим.

Така е вече писах за това по горе, не го вземат Зайко на градина без бележка за ваксини няма да ми изплащат детски .... притиснати сме то всякъде...

# 681

Така е вече писах за това по горе, не го вземат Зайко на градина без бележка за ваксини няма да ми изплащат детски .... притиснати сме то всякъде...

_re_ge, ако детето има ТЕЛК, ви се полагат детски в двоен размер, без оглед на други фактори.

# 682
  • София
За ваксините - преди няколко месеца прочетох тук в един подфорум тип Алтернативна медицина, как една потребителка споделяше по повод отказа от ваксини, че предпочита детето й да умре, отколкото да се разболее от аутизъм. Т.е аз си изградих мнение, че по въпроса има доста фанатични изказвания от хора, които са близки до сектите и си нямат други каузи за изказване.
От друга страна моето дете беше отложено 1 година от ваксини, пишеше го в епикризата от Майчин дом и доколкото знам има институция, която отлага децата по определени правила. Значи все пак медицината потвърждава, че в някои случаи са рискови. А например познавам доста деца, които не ходят на градина до 4-5 годишни и при тях родителите могат да правят и по-късно ваксините.

Не съм гледала предаването, но преди години четох доста. И аз мисля,че ваксините стават все по-пречистени, а децата с аутизъм все повече.

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 11:52 от TanyaMG

# 683
  • София

_re_ge, ако детето има ТЕЛК, ви се полагат детски в двоен размер, без оглед на други фактори.

Това не е вярно!Дори за деца с ТЕЛК искат бележка от педиатъра за всички ваксини или бележка,че детето е отложено от такива. PeaceБез бележка няма детски,дори и за деца с ТЕЛК.

# 684

Това не е вярно!Дори за деца с ТЕЛК искат бележка от педиатъра за всички ваксини или бележка,че детето е отложено от такива. PeaceБез бележка няма детски,дори и за деца с ТЕЛК.

Валенцето, на нас със сигурност не са ни искали такива документи, възможно е да има разлики в практиката на отделните дирекции Социално подпомагане, нямам представа. Сега за едното ми дете, което е с ТЕЛК от февруари тази година, получавам вече детски,  а за другото - не.

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 22:43 от Tsveteto

# 685
  • София
Това решение за ваксинирането и детските влезе в сила ако не се лъжа доста след февруари.
Документ за ваксините ми искаха задължително на мен за детето ми с ТЕЛК,както и на много мои познати и приятели с деца с увреждания. Peace
Не ми се търси из законите,нямам време за това сега,но съм сигурна,че чисто законово документ за ваксинирането е задължителен за получаването на детските,дори и на деца с ТЕЛК.Социалната работничка дори ми цитира члена от закона,когато подавах нашите документи.Тоест няма начин просто да е практика на различни дирекции. Peace

# 686
И на мен ми казаха да занеса бележка. Сега трябва да подавам началото на Август.

# 687
Това решение за ваксинирането и детските влезе в сила ако не се лъжа доста след февруари.
От април е решението и то е глобално, ние подавахме тогава - точно бяхме готови с документите и ни звъннаха от социалните за промяната та трябваше да тичам до лекарката на децата на взема и този документ. А при записване на детето в ДГ ( месец Юни ) ми искаха първо копие от картона нот страницата с ваксините и второ препис на всички направени ваксинации с параф вярно с оргинала от лекарката.

# 688
здравейте,нашата рени има проблем с едно зъбче за първи път,всички лекари са на мнение че трябва пълна анестезия за лечението.днес от нашата стоматология не можаха да ми отговорят дали заболяването се поема от здр.каса,тъй като било с неизяснен произход.ще ми отговорят утре,но който има опит може ли да ми каже-поема или не поема касата

# 689
От април е решението и то е глобално, ние подавахме тогава - точно бяхме готови с документите и ни звъннаха от социалните за промяната та трябваше да тичам до лекарката на децата на взема и този документ. А при записване на детето в ДГ ( месец Юни ) ми искаха първо копие от картона нот страницата с ваксините и второ препис на всички направени ваксинации с параф вярно с оргинала от лекарката.

Извинявам се за неточната информация, реално получаваме детски от 2 месеца и ми изглежда сякаш вчера подавахме документи, явно сме хванали последния влак.

Общи условия

Активация на акаунт