Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 13

• 100 591
  • 749
  •   1
Отговори
# 720
Deziderata ,той за сьн пие Мелатонин и доста добре му действа.Сега обаче през деня е неспокоен и затова и вечер не може да заспи.Когато е спокоен през деня вечер си взима Мелатонина и заспива.Не винаги де,но почти всяка вечер.Ако се успокои през деня и вечер ще е така.Затова не тьрся нещо за сьн,а за успокоение.

# 721
  • Бургас
Шефчето, виж това е специална добавка за аутисти, има точно Габа и Л теанин, както ти предложи Таня:
http://autism-supplements.com/supplementsforautism/theanine/zenm … theanine?cPath=72

В този сайт го има на подобна цена, а доставката е само 4 долара, аз често ги ползвам, дори точно сега и аз обмислям тази добавка за Мария
http://www.iherb.com/Allergy-Research-Group-Nutricology-Zen-Mind … ie-Caps/3506?at=0
Има и други интересни неща на страхотни цени.
Успех   bouquet

# 722
Алина,как мога да купя или порьчам тези неща?

# 723
  • София
Шефче, това, че детето се удря по главата вероятно означава, че го боли зъбче, и се опитва милото да се спаси от болката.Мен ме е боляло толкова силно ухото, че гледах през терасата и събирах сили да скоча от там за да се спася от болката  SickСкубех си косата или си разстривах областа около ухото за да спра болката.Предполагам малкия не се сеща да си масажира зъбче, или ухо (защо не  Rolling Eyes) и се удря.Да, и натиск по други части от тялото ми помагаше да не мисля за болката в ухото.Опитай с течен аналгин - не помня как беше броя на капките съответства на теглото???????Хексалгина също е вариант разбира се.Аз лично успокоявам цялото семейство с Наото за което говори Влади, Алората аз съм я пила - доволна съм, но съм пила и това.И трите неща са ми действали успокояващо.На децата съм давала и от трите, но основно предпочитам китайското.Всъщност го приемам като катализатора с който детето ми се успокои трайно, но вероятно и някоя друга билкова комбинация би имала същия ефект, ако я давах продължително и стриктно както китайското.

# 724
  • София
Аз сега видях, че сте дискутирали за Алората.

Принципно алкохола в сиропа е 11%, колкото е в виното. Не мисля, че е проблем едно 7-8 годишно дете да приема 2-3 пъти на ден по една чаена лъжичка. Никой не се напил от 3 чаени лъжички вино, разперделени през 6 часа. Все пак детето няма чернодробни проблеми или епилепсия. Чела съм и книгата на Мария Требен, тя е известна билкарка, и казва че алкохолният екстран на билки не е вреден. Толкова алкохол може да поеме и от няколко бонбона пияни вишни или боза. Написаните предупреждения са стандартни предупреждения. А екстрат от билката се предлага и под формата на хапчета и там няма алкохол.

Принципно Пасифлората е интересна билка, изучена повече от 200 години. Ето една подробна статия - http://www.doctorbg.com/page.php?id=13301 . И цитат от нея:
"Днес лечители и хербалисти от цял свят прилагат пасифлора заради седативния, невроуспокояващ, антиспазмен и аналгетичен ефект. В САЩ най-широко се прилага вида Пасифлора инкарната за лекуване на безсъние, мускулни спазми, хистерия, невралгия, менструални болки, пременструален синдром, и като болкоуспокояващо средство за различни състояния. В Европа се прилага при нервни разстройства, безсъние, спазми, невралгия, алкохолизъм, хиперактивност при деца, ускорен пулс, главоболия и др. Службата за храни и лекарства на САЩ определя листата на пасифлора като "по принцип безопасна билка". Те са обект на различни европейски монографии с медицински растения и се смятат за безопасни дори за деца и бебета. "

Това е аналога Алора, предлаган в мрежта на Лечител - http://www.lechitel.bg/product.php?p=51 .

А за страничните ефекти от лекарствата, предполагам знаете, че те се описват, когато се наблюдават при 1 на 1000, 1 на 2000, 1 на 10000 човека. Т.е помагат на 1000 човека, дават странични при 1 човек. Ако заради този 1% ни е страх, това означава да отречем въобще медицината. Това са препарати с бързо действие, като видиш, че детето има замаиване или разстройства ще му спреш добавката, но ако не опиташ няма да има подобрение. Въобще границата е тънка между уплахата от страничните ефекти и лечението. За мен са опасни хормоните, които се пият с месеци и действието им може да се види след години. Или други психотропни вещество като Риталина, които  се взима всеки ден в продължение на години. А срещу Риталина вече има доста негативни мнения.

Катина, сега видях, че Вербената съдържа и Пасифлора. А ето тук има екстрат от Пасифлора, но е 60% алкохол, което е много.

Последна редакция: нд, 25 юли 2010, 23:16 от TanyaMG

# 725
Таня
хич не сме я дискутирали, просто постнах това което намерих като листовка за да може шефчето да се ориентира в противопоказанията ( тя пък се оказа че го е чела ) . Аз лично бих се замислила дали да дам Въпросната Алора само ако има над какво да мисля, НО ако детенцето е толкова тревожно както Шефчето  пише бих рискувала. .. А ПЪК  след товето описание дори нямаше да го смятам за риск...

# 726
  • София
То писането ми за риска, беше за да се реша и аз, защото съм проучвала пасифлората и за дъщеря ми. Струва ми се подходяща, и от БГ пазара като чели под формата на Алора е най-добре. Все пак ще отида до Лечител да видя на тяхното шише какво пише и дали капки или таблетки.
Сега съм се загледала и над една друга група билки - казват им адаптогени, това са женшен, радиола, би трябва да помагат при тревожни деца.

# 727
Кати, благодаря ти ще взема Вербена да имам .Аз още снощи взех Алора.Ще пробвам с нея и ако не му действа добре след няколко дни ще пробвам с Вербена.Дадох му една льжичка в 9ч. и след 20 минути заспа.Може да не е от нея,а просто защото след 50ч.вече беше труп,но не ляга .Чака да стане тьмно иначе не се качва на леглото.Спа много добре и сега продьлжава да спи.Няма да го будя за центьр нека си почине хубаво.Те след няколко дни излизат ваканция и не е фатално ,че няма да отиде днес.Ще пийна и аз от Алората .Благодаря на всички ,имах нужда от тази подкрепа.   Hug

# 728
  • София
Вербена е аптеката в която се произвежда сиропчето.Аптеката е под шапката на д-р Атанас Михайлов, и това е негова рецепта.Аз съм си водила при него детето, и той ме прати във въпросната аптека да си купя препоръчаните от него неща.Там си го купих това за мен, за детето изписа други неща.Но подчертавам дебело, когато го заведох при д-р Михайлов вече бяхме неутрализирали тревожността, и имаше други цели на лечение.Повече не заведох детето при доктора, не ми хареса 6 месечното предварително записване, и последвалото едночасово чакане в кабинета му.Не обичам и дръпнати, необясняващи и самовлюбени, неотворени към чуждо мнение доктори.Но пък запомних препоръките му - бяха до една ползотворни.В аптеката продават доста негови авторски сиропчета, и всичките ми изглеждат чудесни.Доста пробвах по различни поводи, без да го питам естествено, а се допитвах до своето си усещане.По късно съм давала това сиропче на Мишо, когато ми е свършвало китайското, и му е действало успокояващо.

Сетих се кога му давах за последно.Напердаших го в колата зверски, ама наистина зверски, защото беше ухапал свой съученик и приятел.Обясних му защо го пердаша и го заплашвах......абе разказвала съм ви ситуацията - давахте ми много съвети тогава.Както и да е, прибрахме се и като изпадна това дете в истерия, че не го обичам, че живота му свършил - драми, без да осъзнава какво означава това което говори.Уплаших се за него, за себе си, засрамих се, пих конска доза от сиропчето, и на него дадох.И наистина се успокои бързо, и два три дни му давах впоследствие по малко профилактично.Съвеста си обаче още я лекувам  Embarassed.
Обаче пък от друга страна повече не ухапа никого  Mr. Green

# 729
като чета тук всички сме твърде милостиви към нашите деца , както и аз принципно , НО последно време се убедих че едно сериозно скарване и или по сериозно отношение в смисъл да не допускам лигавене , малко по строго отношение , поставяне на граници , правила , и когато ги нарушава системно нарочно наказание да ви кажа голяма полза има .....
ще придружа казаното с примери :
Владко обожава да хвърля неща от стълбите надолу и си казва "чупи" правя му забележка когато хвърля по стъклото кубчета и коструктори защото ме дразни дрънкането а и пукна стъклото на коридора НО един ден ми хвърли телефона който се разби отдолу на хиляди парчета а малко преди това беше хвърлил огледалце което също стана на парченца , та когато хвърли телефона го ошамарих добре по дупето и по ръцете и му се развиках че не може да чупи ..... беше драматично ..... така или иначе вече не хвърля нищо освен неговите лични играчки като се ограничава до елементите от конструктора .....
като вървяхме по улиците и като му писне започва да се лигави да се криви да вика да се дърпа абе цирк ..... обирах овациите ..... и послено време като му шШШШШШШШт-на по сериозно и като си позволява като го шляпна по дупето много добре се изправя и тръгва и няма следа ни от викане ни от циркове ....
както и с правилата като хвърля вика из къщи и се държи както аз смятам за неприемливо и му направя забележка няколко пъти и той продължава го слагам да седи на един стол близо до мен и не му разрешавам да стане аз си карам работата а той седи като наказан и обяснявам че щом не може да играе приемливо докъто аз сготвя примерно ами трябва да вика и да хвърля значи ще седи близо до мен и няма да играе ще е наказан .... това строго и той не си позволява да стане защото усеща че няма да му мине номера ....
исках да кажа че нашите деца са изкусни манипулатори и винаги пробват ще мине ли или не и ако знаят че веднъж може веднъж не тогава става много зле ......

# 730
Разбира се Райка, но повечето от родителите сме стресирани от поведението и диагнозата за което се счита, че такова поведение е нормално. Оттук натам започват нашите грешки, не само в поведението но и в обучението /нашите деца не могат/, додето ги изтървем до край. След това както при всяко дете стават трудно а при нашите по-трудно. Да не разказвам с какви усилия се опитвам да върна годините назад и да започна да възпитавам и уча сина си.
Децата в норма също правят такива неща, но при тях някак не считаме, че да го накажеш/аз и досега не мога да накажа Алек да седи например в ъгъла 2 минути или да не му дам нещо което той харесва или да не му купя играчка която е изхвърлил през прозореца/ е едва ли не престъпление.
Просто както казват хората и за нашите деца трябва да има "някаква мярка". Може би това е така защото винаги се считаме виновни и ги съжаляваме. Особено последното може да се окаже пагубно, защото живота няма да ги съжали.

# 731
  • София
Райка, съгласна съм с теб.И с моят син "работи" този подход, но не с всички деца.В ДГ специалната педагожка - госпожата му сиреч много ми помогна в това отношение.Тя първа го скастри, и ми показа и на мен, че скастряне работи.Но следващите деца които са на мястото на моя син не можаха да разберат.Нейното мнение беше, че при хиперактивните деца това сработва, и както се изрази в тях има хляб, а хипоактивните имат нужда от друг подход.Когато го наказваш и му обясняваш, че има неприемливо поведение, сигурна ли си, че той разбира думата "приемливо"?Относно наказанията..когато се разви случката от предния ми пост много съвети получих, и общото мнение беше, че не наказанията, а поощренията и наградите за добро поведение сработват.И точно така постъпих, послушах всеки един от съветите, които ми дадоха, и наистина всичките сработиха.По скоро направих комбинация от всички съвети.....според моето дете.За лошото поведение..абе ще потърся да прочетеш.

Намерих го  ooooh! От тук започвам да търся съвети, а малко по натам съм описала и нахапаното дете (май  Thinking )
Много хубави са идеите.Какво става с Деси пак  newsm78.Веселчето също не пише, ама нея я проверявам чат пат да не е забравила шопскиьо диалект.Не е  - да знаете.И не я е изяла баба Меца  Simple Smile

# 732
Момичета, въпреки че поста ми май ще е ни в клин, ни връкав  с това което коментирате в момента, искам да споделя,
днес гледах биографичния филм за Темпъл Грандин с Клеър Дейнс в главната роля. Невероятен е.
Можете да го дръпнете от isohunt. Много е хубав.

# 733
  • Пловдив
Майчета, извинявам се, че напоследък ви търся само "на пожар", но ....Пак имам въпрос, може  риторичен да се стори на някой, но все пак да си кажа. Преди около две седмици малкия беше с някакъв чревен вирус, пет-шест дни с разстройство, повръщане нямахме, но откакто се оправи, съвсем ми отказва храна, иска само ограничен кръг глупости за ядене. Оказа месо, кебапчета, неща, които преди това си хапваше. Направо незнам  как да постъпя. Вижам и още нещо тревожно - сякаш има някакъв регрес в поведението. Разбирането и говора не, но поведението му се дръпна доста назад. Вече си мисля, че е от проблема с диарията. Какво да правя. Докато беше болен давах пробиотици, но сега вече не. Дали да не ги включа отново newsm78 И да ми препоръчате някакви пробиотици, от които сте доволни....давам за сега само рибено масло, но май е време да пусна и някакви витамини, че той с тази инфекция съвсем се" остърга"

# 734
  • sofia
да ми препоръчате някакви пробиотици, от които сте доволни....давам за сега само рибено масло, но май е време да пусна и някакви витамини, че той с тази инфекция съвсем се" остърга"

mama mariana, аз давам това -
http://www.feelunique.com/p/Seven-Seas-Haliborange-Probiotic-Chewable-30-Tablets
пробиотик + мултивитамини.

Общи условия

Активация на акаунт