Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 13

• 102 519
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
  • Анкх-Морпорк
re-ge, много се радвам, че сте намерили подходящ терапевт! Когато детето го подхванат както трябва, то ще напредне, няма друг начин!  Hug

Ей сега изгледах предаването.
Много ми харесахте, Влади и Валенце, казахте си всичко много точно, много на място, много аргументирано и компетентно.
  bouquet  bouquet  bouquet и за двете!

# 376
  • София
Благодаря ви за милите думи!Постарахме се наистина и макар че лично аз говорех за нашият си случай,изрично подчертах,че той не е частен,а е валиден за много,много деца.А Влади беше перфектна откъм законовата част.
иначе,както писах,после редакторката дойде ,за да ни каже специално,че е отворена към нашите проблеми и да не се колебаем,а да я търсим при нужда.Винаги ще се отзове.Каза,че може и някакъв репортаж с нашите деца да направим.Имам координати,ако измислите нещо ми пишете.

# 377
Ужасно сте прави и двете,дано Praynigнещата най-после тръгнат към по добро за децата и изобщо хората с увреждания. Сестра  ми е с 90% слепота, + още куп екстри и въпреки това продължава да се явява на ТЕЛК всяка година. Миналата година мисля ,че и намалиха процента и на нея. Изобщо като цяло е смешна работа....никой не си отваря устата в соц. звено да каже на какво има право и на какво не. Добре че научаваме от тук,от там за какво иде реч. Така случайно разбраме че има право на безплатна карта за градски транспорт за 1 линия и т.н. Хората просто го бяха премълчали докато не ги питаха.

# 378
И аз ви благодаря за подкрепата и ако не ние, заинтересованите да направим България достъпно и по- малко опасно място за децата ни, няма кой...така че- всичко ние заедно сме призвани за това, понеже сме родители на поколението деца със СОП, жертва на интеграционния преход. И не е свисше благодеяние от страна на институциите, както се опитаха да ни кажат днес, че ако беше преди 20 или 10 години, изобщо нямаше да се води този разговор, а право на достоен живот на децата ни. Защото пред 20 години, страната ни не беше в Европа, а се бореше за място сред съветските републики, където нямаше място на "невалидни".
Е, сега сме граждани на Европейския Съюз, където всичко са различни, а нашите деца- още по- разлини и ако не се борим ние за достойния им и пълноцене живот, Господ е сбъркал като ни е направил родители на специални деца,в  процеса на интеграционния преход.

Поли,
Не губи време да търсиш в Разград специалисти, ясно е, че няма и няма да изникнат там така изведнъж, а детенцето расте и всеки ден е важен за развитието му. Преместете се смело в София и работете активно с детето.
И не е далече деня, когато ще нарича "цигани" по- мургавите хора, поради характерната за тях невъздържаност, но тогава ще се чудиш кака да излизаш от ситуации Simple Smile
Не губи време, а се запаси с кураж и търпение, че години упорита работа ви чакат с детето и се снабди с огромно количество вяра!!!!
А ние сме с теб и детето, знай!

# 379
Момичета гледах предването страхотни сте, не видях смислен отговор , то никакъв отговор не видях ...
Поли  Hug

# 380
Валенце  Hug  bouquet  Kezaja  Hug  bouquet  чест и почитания страхотни бяхте  Hug

# 381
 Kezaja ,много ти глагодаря за подкрепата  Hug
Наистина ,за да може нашия Дани да напредва му трябва много упорита работа със специалисти,които тук няма за съжеление...Да се преместим в Сф обаче от такъв малък град като нашия си e направо шок , а пък и от към финансова гледна точка вообще не знам как ще се справим
Много съм объркана и отчаяна ,за съжеление всичко е свързано с пари,а аз съм пак без работа Sad
Моите поздравления за участието ви в предаването  bouquet,бяхте чудесни Hug, дано има  продължение на разговора!

_re_ge  Hug,би ли ми обеснила на лична как точно стоят нещата в Карин дом , и как се свързахте с тази психолoжка,ще съм ти много благодарна  bouquet

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 17:13 от Поли79

# 382
Здравейте,мили майки!Влизам така в темата Ви само да ви кажа нещо  bouquet Аз не съм майка,но това не пречи да се радвам на всички деца и с нетърпение очаквам момента,в който и аз ще съм майка.Искам да Ви кажа това,че вие сте жени с прекрасни деца,деца,които ще ви карат да плачете от радост при всеки техен успех и при всяка тяхна усмивка,деца,които ще ви карат да се чувствате горда майка,майка с главно "М",деца,които след време,ще ви благодарят,че сте им дали живот,деца,които със всяко свое изричане на думичката ''мамо'' ще ви топлят сърцето.Вие сте жени,които Бог е дарил с дете,което няма значение дали е болно или не,дете,с което смисълът на животът ви,всеки ден се изяснява..Възхищавам се на майки като вас,които имат дете с някакъв проблем да го обичат още повече.Вашето дете е като останалите,то е специлно за вас,жените които сте го дарили с живот!Аз вярвам,че те ще станат прекрасни деца,ще заминат да учат в колежи и вие ще очаквате всеки ден да еи се обаждат,за да чувате ''мамо''.Пожелавам Ви го най-най-искрено..Това,че има други жени,които не мислят за тях като обикновенни деца,а като някои различни-мога да им кажа,че грешат..Това са деца като техните!Е,мили дами пак ви казвам-чувствайте се горда Майка!  newsm51 smile3525

# 383
Здравейте мамчета, искам пак да ви насоча към следните линкове:

http://gapsdiet.com/ 

http://www.breakingtheviciouscycle.info/autism/autism.htm

http://www.bodyecology.com/

http://www.youtube.com/watch?v=nLP0Ijo2CK4

Зная, че информацията е много, но аз вече прилагам тази диета за детето ми във връзка с екзема.Тя се състои в излекуването на чревната флора. Деца с аутизъм са се възстановили с нея. Ако някой се интересува нека да ми пише или да ако се събирате някъде в София, с удоволствие бих желала да дойда и да споделя с вас за диетата. (Искам да подчертая, че не го правя с користна цел, не продавам никакви добавки или каквото и да било. Искам да споделя това, което съм научила.)

Между другото много ме впечатли майката на детенце с аутизъм от предаването"Размяна на съпруги". Тя пише ли тук? Има ли как да се свържа с нея? Благодаря!

# 384
Мамчета здравейте.
Не знам дали тази тема е дискутирана, но става дума за лечение на аутистични деца чрез диета. Казва се GAPS и разработката е на Д-р Наташа Кемпбъл Макбрайд, чийто син се е възстановил от аутизъм.
http://www.youtube.com/watch?v=foDnxJ6kLWU&feature=related
Купих си книгата. Близо е до българската кухня, така че няма да ви е трудно да я приложите. Надявам се информацията да ви е полезна. Кураж!
А с две думи, можеш ли да кажеш изцяло ли се изключват млечните продукти и какво още друго?

Млечните продукти не се изкл\чват. дават се под формата на масло, кисело мляко или кефир, според поносимоста. Изкл\чват се ВСИЧКИ нишестени продукти- хляб,ориз,картофи... Готви се само с наситени мазнини и се яде много кисело зеле и естествено ферментирали плодове и зеленчуци. Съжалявам, но нямам вре,е да пиша много във форума, затова съм готова да се срещна с вас.

# 385
  • София
pulpa, благодаря ти  Hug

silval , благодаря и на теб  Hug.От кой град си?С удоволствие ще се срещна с теб за да ми разкажеш, а вероятно след това всичко което ми разкажеш ще препредам тук в тази тема със свои думи, защото тук пишем майки от цяла България - и от чужбина също.Повечето от пишещите тук нямат възможност да пътуват до града в който живееш, и се стараем да си помагаме и препредаваме информацията така, че да сме си взаимно полезни.

Ако си от София ще се срещнем с удоволствие аз и ти.Ако си от друг град - ще се срещне с теб майка на дете от твоя град и ще предаде тук наученото от теб.Надявам се нямаш нищо против  Hug.Можем на лични да се разберем за удобно място и време за среща  Wink

# 386
Аз имам проблем! Алек хвърля предмети през прозорците. Вашите деца правят ли това? До преди два дни бях малко по- спокойна. Той не стигаше да отваря прозореца на кухнята. И сега го не стига, но реши, че може да се качи на стола и...На 24 правих оборка зад блока...Алуминиевите щори са летяли на лентички...вероятно е много хубаво "такива хвърчила" Днес съм тръпна когато се прибера. Поне престана да разсажда цветята/но не знам докога/, изглежда не му стига времето! Кога ще минем и този период от време? Cry

# 387
Ох аз не мога да дам съвет, освен  Hug за теб и много търпение ти пожелавам.
Аз обнових малко албумчето, да ви покажа и моето диване да поне да знаете от кого ще се оплаквам Mr. Green
http://mnkx.snimka.bg/family/mnkx.374619.18880898

# 388
Bebe,малкото ти е страшно сладурче.Много красиво детенце. Hug
Снежи,моя хвьрляше всичко от вкьщи през прозореца.Това продьлжи почти две години и после сам спря.

# 389
 Шефчето, Алек ще направи също две години откакто хвърля през прозореца. Дано наистина след две години спират. Много неща наистина престава да ги прави след време. Определено пак ще имам проблем със съседите, но дано само с това мине!Всеки ден измисля неща! В петък заварих стълбата на средата на коридора. Изгоряла крушката и той решил да я смени! Най- лошото е, че забелязвам тенденция големите "щуротии" да ги върши когато аз съм там. Дали не е започнал да си мисли, че когато мама е там няма опастност, тя всичко оправя. Това е много лошо, ако е така и много опастно! Просто се моля да успеем да преминем този период! Praynig

Общи условия

Активация на акаунт