Някой пил ли е Инофолик (Inofolic), отзиви

• 256 466
  • 764
  •   1
Отговори
# 615
Това е минимума за да има ефект - така ми беше обяснено.

# 616
За мен -да. Аз имам намален яйчников резерв и пия по 2 прахчета вече повече от 6 месеца. На 3-тия месец хормоните ми бяха по-добре, а на 6 - тия месец имаше видимо подобрение при ехографския преглед - единият ми яйчник, който почти не функционираше, вече овулира редовно.
 Лекарката ми, специалист по репродуктивна медицина ми каза да ги пия докато не заременея, което предвид факта, че сме на етап ин-витро изобщо не се знае кога ще е.
Ако са ти скъпи, някои момичета си поръчват от интернет отделно инозитол на прах и фолиева киселина.
Не става въпрос за пари, но благодаря! Ние все още не правим опити за забременяване тъй като ни е рано, но поликистозата би ли оказала влияние, ако на по-късен етап започнем "работа"?

# 617
  • В сърцето на любимия човек
По всяка вероятност - да, макар да има много жени забременели лесно с поликистозни яйчници.
Потърси причината за поликистозата - нещо я провокира.
Ето темата за ПКЯ:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=759713.0
Прочети внимателно заглавният пост.

# 618
    Здравейте, момичета.  Hug На мен също ми откриха СПКЯ. Нямам ИР, наднормено тегло или повишено окосмяване. Единствено имам завишени нива на 4 андростендион и ДХЕАС от изследване от миналия месец, а при изследване от вчера тестостеронът ми е 1.83 при норма 0,22-2,9. ТСХ ми е 1,95. Гинекологът ми изписа Ясмин и Андрокур, но аз съм скептична към това хормонално лечение и искам няколко месеца да пробвам с по-леки препарати, и чак ако няма подобрение, тогава да почна противозачатъчните. Най-вече защото с моя човек опитваме за бебе и противозачатъчните ще забавят работата.  Laughing
   Прочетох много положителни мнения за Инофолик и искам да ви попитам как да го приемам? По колко прахчета, всекидневно през целия месец ли и за колко месеца минимум?
   В момента приемам по схема на д-р Михайлов от лейдизоне хомеопатични препарати - Фоликулинум на 8 и 15 ден от МЦ, Лутеинум от 19 до 23 ден на МЦ и Туя през ден, както и ленено семе, чай от джоджен и пчелен прашец. Може ли Инуфолик да се приема с тях? Защото е хранителна добавка, предполагам няма как да навреди ...
    Чакам с нетърпение отговорите ви.  Hug

# 619
Пия инофолик от вече две седмици. Не вярвах, че ограничава апетита, но е факт. Почти не усещам глад през деня... За поликистозата още не мога да кажа дали има ефект.

# 620
Аз също го пия от 2 седмици и може би има нещо вярно за апетита.

# 621
Здравейте,

Пия Инофолик от 2 седмици и трябваше да ми дойде на 08.04, но ми закъснява вече с една седмица. Това нормално ли е или не?

Благодаря предварително!

# 622
Здравейте! Инофолик може ли да се приема от кърмещи жени? По предварителен план между планирания край на кърменето и ин-витро опита ще имам 2 месеца и ми се иска да го започна по-рано...

# 623
  • София
Здравейте! Инофолик може ли да се приема от кърмещи жени? По предварителен план между планирания край на кърменето и ин-витро опита ще имам 2 месеца и ми се иска да го започна по-рано...
Не трябва да се приема при бременност и кърмене - не е достатъчно добре проучен и няма убедителни доказателства за безопасност при прием в тези състояния

# 624
Благодаря за отговора, Денис!   bouquet

# 625
Здравейте, при мен ситуацията е малко по-различна и нямам никакво обяснение.
С мъжа ми почнахме да правим опити, но няколко месеца нищо. Преди около 4 месеца ходих на гинеколог и след прегледа ми каза, че всичко ми е перфектно и няма причина да не стане, но за всеки случай пуснахме хормонални изследвания. Всички бяха в норма с изключение на DHEA-S: 8.7 при граници 1.8-7.7. Гинеколожката ми предписа Inofolic за 3 месеца и после пак изследване. Днес направих изследването и резултатът е 10.26 при същите граници... Как е възможно да съм по-зле, след като редовна съм си пила прахчетата и не приемам други лекарства  #Crazy Записала съм си час пак при гинеколожката и ще видим какво ще стане.

# 626
  • София
Здравейте, при мен ситуацията е малко по-различна и нямам никакво обяснение.
С мъжа ми почнахме да правим опити, но няколко месеца нищо. Преди около 4 месеца ходих на гинеколог и след прегледа ми каза, че всичко ми е перфектно и няма причина да не стане, но за всеки случай пуснахме хормонални изследвания. Всички бяха в норма с изключение на DHEA-S: 8.7 при граници 1.8-7.7. Гинеколожката ми предписа Inofolic за 3 месеца и после пак изследване. Днес направих изследването и резултатът е 10.26 при същите граници... Как е възможно да съм по-зле, след като редовна съм си пила прахчетата и не приемам други лекарства  #Crazy Записала съм си час пак при гинеколожката и ще видим какво ще стане.
ДХЕА е хормон, който се синтезира от НбЖ /прекурсор на андрогенната и естрогеновата биосинтеза/ и Инофилика, няма много отношение към него.
Изследвай Тестостерон и 17ОН Прогестерон / на 3 ден от МЦ/  и се консултирай с Ендокринолог
Когато нивата на ДХЕА са високи, не се поставя диагноза и не се назначава лечение, а се използва като индикатор за следващи изследвания, за да може да се постави точна диагноза.
Проблемът може да е в НбЖ или в яйчниците
Високите нива на този хормон пречат на О.

# 627
Здравейте.Искам да Ви попитам,тъй като нямам поликистозни яйчници,но имам акне от пубертета,а вече съм на 22,една позната ми ги препоръча за повишения тестостерон. С противозачатъчните имаше ефект,но не ми се иска пак да ги пия.Ще се радвам да споделите мнение за инофолика  newsm78

Последна редакция: пн, 18 май 2015, 16:56 от Mainunkata6543

# 628
Mainunkata6543, за повишения тестостерон може да пиеш и чай от джоджен - 10 гр джоджен се заливат с 250 мл гореща вода за 5 минути и така получената отвара се пие на два пъти през деня.  Wink

# 629
  • София
Всичко си зависи от повишението на тестостерона, ако е твърде голямо няма билка, която да те спаси - само хормони. the ugly truth.

Общи условия

Активация на акаунт