Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 66
***************************************** рекламна публикация *****************************************

Първите зъбки
Процесът на поникване на млечите зъби при някои деца е болезнено и напрегнато преживяване. То често е съпроводено с безпокойство, раздразнителност, нарушения на съня, болки в ушите, липса на апетит, а е възможно и да протече с повишаване на телесната температура, с диария. При някои от децата появата на зъбките не е свързана със сериозен дискомфорт и неприятните усещания отшумяват в рамките на няколко дни. Израстването на детските зъбки обикновено започва към 6-ия месец и продължава някъде до края на втората година.

Решение: При болезнено никнене на зъбките от Немския хомеопатичен съюз препоръчват препарата Дентокинд, който успешно облекчава болката, дискомфорта, високата температура, подуването и възпаланието на венците при кърмачета и малките деца. Съдържа вelladona, лайка, железен фосфат, калциев сулфид на Ханеман, рulsatilla.

Препоръчителният му прием е: при бебета и деца до една година в острото състояние по една таблетка на всеки час, до 6 таблетки дневно, докато има подобрение. В последствие се дава по 1 таблетка три пъти дневно. При деца от една до шестгодишна възраст в острото състояние по две таблетки на всеки час, до 12 таблетки дневно, докато има подобрение. В последствие се дават по 2 таблетки три пъти дневно.

Клинични проучвания: Ефективността и безопасността на Дентокинд е доказана с редица клинични проучвания. В едно от тях, направено през 2008 г.,  са участвали 84 деца на възраст между 4 месеца и 2 години. Резултът е, че при 91,6% от деца с по-леки симптоми са здрави и спокойни  на 7-мия ден, а при 88 % от малките с по-тежки симптоми на 7-мия ден има голямо подобрение.

Изтеглете цялата статия (PDF) >>>

*** статията е предоставена от сп. Моето дете ***

Последна редакция: ср, 21 апр 2010, 12:52 от BG-Mamma™

# 1
 • Мнения: 98
Зъбките..........няма  по-честа  причина  ,  с  която  да  се  обясняват  множество  симптоми.
Сякаш  родителите  искат  тази  причина  да  е  - никнене  на  зъбките.
Вижте  още:  www.d-rmario.com/statii_detail.php?nam=%D0%B7%D1%8A%D0%B1%D0%BA%D0%B8&id=23
Повечето препарати,  които  се  предлагат  за  локално  третиране  на  венците  съдържат Лидокаин и  за  това  не  препоръчвам  да  се  използват - има  опасност  от  алергии.
Дискомфорта,  които  придружава  никненето  на  зъбките - плачливост, лека  температура ,диария  и  др. в  повечето  случаи  се  повлиява  и  омекотява  от  сполучливата  хомеопатична  комбинация  в  препарат  Дентокинд. Прилагането  му  е  напълно  безопасно  , и  успокоява  обстановката  в  семейството.

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 18:56 от д-р Марио Янакиев

# 2
 • в матрицата
 • Мнения: 952
Използвах Дентокид и нямаше абсолютно никакъв ефект....но има едно друго хомеопатично лекарство, което направи чудеса, Но е монопрепарт, а не не " коктейл"

# 3
 • Мнения: 98
Предполагам  ,че  сте  използвали  Chamomilla

# 4
 • в матрицата
 • Мнения: 952
Предполагам  ,че  сте  използвали  Chamomilla
Да, но в потенция 200 С.... а в аптеките такава потенция няма....

# 5
 • Мнения: 98
Много  се  радвам, че  ви  е  помогнал този  препарат.
Да  си  пожелаем в  скоро  време, да  бъдат  внесени  и  да  се  намират  медикаменти  по  аптеките във  високи  потенции.

# 6
 • в матрицата
 • Мнения: 952
Да, и ако може да не са само CH.......

# 7
 • Мнения: 66
Здравейте,

Както ще видите и в цитираните данни от клинични проучвания в началото на тази тема, Дентокинд се справя успешно със неприятните симптоми при никнене на зъбки при 90 % от малките пациенти. Съвесем нормално е да има малък процент, при които резултатът да не настъпва толкова бързо или пък да няма промяна в състоянието на детето. Такива са фактите.
Дентокинд наистина се радва на значителен интерес и доверие от страна на майките и е един от най-популярните продукти от детската серия на Немския хомеопатичен съюз, защото помага на впечаляващ процент от децата. Затова съм сигурна, че много майки могат да споделят добрия си опит с него.
Между другото- една от съставките на препарата е именно Chamomilla. Или казано на български, това е екстракт от лайка, която  е добре известна с успокояващите си възпаленията свойства. Радвам се, че при вашето детенце е открит неговият монопрепрат, но при голям процент от деца  само Chamomilla не достатъчно ефективна. Именно поради този факт в Дентокинд има и още:
беладона, която помага при болка, повишена температура и подути венци; железен фосфат, който се справя с възпалението на лигавиците и пулсатила, която облекчава отока и възпалението.

Аз също си пожелавам скоро в България да имаме повече монопрепрати във високи потенции - Немският хомеопатичен съюз произвежда и такива, при това с безупречното качество, задължително и за комплексните препарати, които са в България.

# 8
 • Мнения: 170
DHU, днес купих Дентокинда....преди един 4ас дадох една таблетка на детето (9месеца)....как да продължа даването на Дентокинда?

# 9
 • у дома
 • Мнения: 929
 При нас "дентокинд"не подейства.

Последна редакция: нд, 11 апр 2010, 09:29 от dgidgi

# 10
 • Мнения: 34
При пробиване на зъбките има възпаление, болка и понижение на имунитета - за да може съответно зъбчето да пробие тъканите на венеца.

Дентокинд балансира състоянието на имунната система, не позволява възпалението да премине разумни граници (то е необходим процес) и понижава прага на чувствителност и дразнимост при детето, което му помага да премине леко през този физиологичен процес.

През първите 2 до 3 дни (според силата на симптомите) давайте по 1 таблетка на всеки час или два до 6 пъти. Разтворете таблетката във водичка и я давайте с лъжичка (пластмасова). Ако ви е по-лесно, можете да разтворите 6-те таблетки в 30-50 мл вода и да давате на бебето да пие от шишето с биберон на всеки час или два до 6 пъти. Важно е само преди да му дадете шишето, да го разклатите добре няколко пъти. След 2-3 дни продължете да давате Дентокинд 3 пъти дневно в избрания от вас начин. Обикновено симптомите се редуцират максимално за една седмица.

# 11
 • Мнения: 3 210
Колко продължително може да се дава?
Трябва ли да се спре след отшумяване на симптомите?

# 12
 • в матрицата
 • Мнения: 952
При нас "дентокинд"не помага.Давам и съм много доволна от "osanit",препоръчвам го горещо.
Ама не бива да рекламираш други продукти тук dgidgi , хората са си платили са цял под форум, тук е само за "доволни" от лекарството  Mr. Green

# 13
 • Мнения: 34
Разбира се, че след отшумяване на симптомите Дентокинд се спира - добре е да го давате няколко дни след като зъбчето пробие и детето се успокои. След това можете да го давате отново при следваща криза - следващо зъбче. Но обикновено при второто вече е много по-леко.


Скъпи майки,

Разбира се, че можете да споделяте своя опит, какъвто и да е бил той, в проблемите с пробиването на зъбките и да споделяте решения, които са ви помогнали. Ние ви информираме какъв е опитът от практиката с лекарствата, които добре познаваме. Но те не са понацея, а лекарства с точни показания и сфера на действие. Нашата задача е да дадем практически указание за правилното им приложение. Но вие сте тези, които намират правилното решение за своето дете - чрез вашият лекар, чрез консултация в аптеката или по друг начин.

Ще сме щастливи, ако сме ви били полезни в това отговорно и нелеко начинание!

# 14
 • Мнения: 98
Здравейте  и  от  мен,
Разбира  се ,че  може  да  споделяте  вашия  опит  и  с  други  препарати. Добре  е  , като  цитирате  даден  препарат  да  споделите  какви  са  му  съставките. Така  ще  дискутираме  проблема  и  ще  бъдем  най-полезни  за  майките.
Проблемът  с  облекчението  при   никненето  на  зъбките  е  подобен  с  този  с  борбата  с  коликите.
И  двете  състояния  са  физиологични  но  и  двете  могат  да  доведат  до  значителен  дискомфорт.
За  мен  предимствата  на  Дентокинда  е ,че  е  добре  балансиран, покрива  широк  спектър  от  чувствителни  бебета.
Предимство  е  и  ,че  той  действа  на  бебешкия  организъм   комплексно - не  омекотява  само  дискомфорта ,но  и  подобрява  обмяната   и  повишаве  имунитета.
С  поздрави  д-р МАРИО Янакиев

Общи условия

Активация на акаунт