Мартенската ни дружина, вече на една година!!!

• 28 033
  • 708
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Васида, Поли+, Цветка- кокетка, да са ви живи здрави именниците!
Слънце, на 1 май празнува Мая.
Ние сме с къс ръкав вчера и днес.
Гери, аз изкисвам сиренето на Мария.
Роси, не са ли ви готови снимките от Калина вече?

# 601
  • гр.Плевен
Честито на всички празнували тези дни!

Напоследък успявам да прочета само последната изписана страничка от темата, а дори и нея не особено старателно.

Къс ръкав не съм обличала още, но то е защото нямаме, а пък и след обяд излизаме след 16 ч. и тогава става малко по-хладно. Ама утре ще вадя и аз наличните къси ръкави, че детето завря с дългите.

Прах за пране ползвах като за нашите дрехи и добавям омекотител сензитив. От месец ми донесоха френски, който много ми харесва, много хубаво изпира и мирише страхотно. В дрехите не остава пяна и не се налага да слагам и омекотител.

Водата я праварявах първия месец в термоканата. Ползвам вода от кана Брита. От време на време пие и чешмяна.

Сиренето, което купувам за децата слагам в много рядък айрян със сол. Така се запазва и по-дълго.

# 602
Добро утро Grinning  bouquet

Моята калпазанка сега похърква, а ме е вдигнала в 3 часа Laughing, добре, че чакам бабата, че много се буди напоследък...

Честит имен ден на Борковците на Vasida, Cvetka koketka и Поли! Да са ви живи и здрави!

Благодаря на всички за отговорите за водата и праха, просто се чудих до кога се използва преварена вода Simple Smile

Слънчев и прекрасен ден ви пожелавам, изпълнен с приятни разходки и положителни емоции Hug

# 603
Добрутро!

Честит имен ден на Борисовците на патерица!

Вчера имам личен рекорд-два пъти бяхме навън с децата. Crazy Уморявам се,ама като има слодолед и кафенце за мама не се усеща.. Laughing
Леле какво се случи на излизане от магазина.. гледам пред вратата оставено дететнце към1.5г. в триколка.Едно беличко,синеоко и аз още с торбите на излизане и му се радвам.И какво се звъртя,като падна на една страна детето както е в триколката.. ooooh! Хвърлям аз торбите,майката и касиерката тичат да го вдигат,аз ровя за кърпичка че си разби устата и кръв тече-добре че не си счупи някое зъбче.И викам хайде мина-юнак без рана не може,гледам майката го слага в триколката-то детето със счупено краче! ooooh!И си падна от страната на болния крак. ConfusedМайката си е виновна,че беше оставила триколката на място под налкон,как няма да се обърне!Викам как си счупи крака-паднал от масата в хола  Shocked о,вика той е много див.Ми като си го знае,що го оставя където и падне!Аз много се уплаших-от място се преби,после пък се ядосах.. Crazy

Elg и аз още не съм я пуснала Ади по къс ръкав.Напоследък излизаме към 9:30(което за нас си е рано) и е хладно.

Прах за пране и аз не ползвам бебешки от сума време.Доскоро перях с Персил сензитив всичко в къщи,сега съм на Савекс с парфюм и съм супер доволна от резултата,а как миришеее.. Heart Eyes Дано не го развалят.Омекотител ползвах до 6м.Имам цяла опаковка Сано,ще трябва да я оползвотворя,сега ме подсетихте.

Вода си преварявам по навик като че ли,няколко пъти купувам Девин изворна(3л.) ама като свърши пак давам от каната.Чешмяна и аз не пия от години,само в краен случай но поне ги редувам изворна-минерална. Rolling Eyes

Хавлийки има много симпатични на Илиенци.Български са,качулката е с "лице" на животинче.Свеки купи за децата с пате и зайче.

Днес нашата красива кака(на мъж ми голямата щерка) лети за Ню Йорк,студентска бригада до август.Ние си я изпратихме в петък с гала-вечеря,че не си се представям с децата на летището с онез "роднини". Twisted Evil

Вчера мъж ми цял ден коси в градината,та днес с кеф ще си направим пикник с Ади.Така обичам да мирише на зеленоо! Flutter Събрала съм кофи,гребла и лопати,ще постеля едно одеало и я пускам да се оправя. Simple Smile

Приятен ден и хубави разходки на всички! sun

Последна редакция: пн, 03 май 2010, 08:39 от Бодливка

# 604
  • София
Таквоз... аз също нося винаги и дрешка с дълъг ръкав, а ако излизаме по-раничко сутрин, Калин си е дълъг ръкав, но в Козлодуй определено е по-горещо, отколкото в София, така че вече се чудя лятото какво ще правим  Mr. Green

Зеленко, щом на 13 сте в София, нали ще останете до 15 да се видим всички? Нали и Бухта тогава ще са в София, та тъкмо ще си направим срещичка и в тяхна чест?! Дано се включи и тя, та да каже по кое време им е удобно. Аз съм си оставила цялата събота за виждане с бебоците, тъй че за нас е удобно и сутрин и следобяд. Peace Така че, дайте предложение за колко часа и къде да се съберем да се видим, че така ми се е затъжило за ВСИЧКИ пораснали бебоци... дано да могат да дойдат повечко мами. Hug

Ооооо, съмнявала ли си се, ние идваме специално за вас, но ще ползвам повода да направим консултацията на Калин на 1 г. 3 м., че имам въпроси към педиатърката. Иначе тази консултация е само мерене и теглене и тя ни предупреди, че може да я пропуснем, но пък виж как добре се съчета. Понеже консултациите са в четвъртък, и то в Люлин, пресконференцията я обявих за тогава  Mr. Green Петък и събота са ни свободни за срещи и миткосване където кажете  Mr. Green Ще си ходим в неделя с влака.

Гери Мур, у дома всички ядем изкиснато сирене, честно казано директно купеното вече ми се струва направо прекалено солено  Peace

Елг, вие вече сте купили, ама аз да препоръчам на Яна - Панагюрище. Свекърва ми купи на Калин халатче за баня - много е мекичко. Имат поне 2 магазина в София, а може и повече да са!

margoto66
, аз в упътването на БРИТА прочетох нещо, за калия май беше, консултирах се с педиатърката и все още не предлагам на Калин от каната.

Пък да ви кажа нещо смешно. Това, дето все се чудех защо Калин тоооолкова държи да ни хапе,  hahaha се оказа, че детето ни целувало  Joy

# 605
  • Стара Загора
Бодливке пази Боже от такива майки. Като си знае стоката - никой не й е виновен. Язък за детето!
От днес стартирам пак с отслабването - Дюкан ме зове  Joy  10 килца ТРЯБВА да ги сваля, та за лятото да съм повталена на плажа, белким някой самотен татко с децата си ме забележи  Mr. Green

# 606
Бодливке пази Боже от такива майки. Като си знае стоката - никой не й е виновен. Язък за детето!
От днес стартирам пак с отслабването - Дюкан ме зове  Joy  10 килца ТРЯБВА да ги сваля, та за лятото да съм повталена на плажа, белким някой самотен татко с децата си ме забележи  Mr. Green
Joy
Слънце, не е задължително да е самотен татко, може и някое ергенче.
Пролетта дойде и аз съм настроена любовно, само дето си нямам мъж. Grinning

# 607
Здравейте,

Зеленкото- да ти кажа чесно не се сетих за Яна. Преди време търсихме и нямаха налични и от тогава не съм проверявала Нищо де, то така или иначе ще и трябва поне още едно по натам.

Бодливке- те триколките се обръщат по принцип (знам, защото и Елия се обърна, добре че бях до нея). Иначе аз пред магазин сама не си представям да я оставя.

Аз днес изпрах късите ръкави, но то пък го дават дъжд през почивните дни.  Rolling Eyes

Хайде  Hug и приятни разходки

# 608
  • София
 Привет на всички и честито на всички празнували през изминалата седмица - батковците Гого и Боян, 22 и Борис-четата на vasida, cvetka и poli+.

Най-редовно прочитах темата и докато четях си оформях в главата какво мисля да пиша, но все не ми оставаше време да го направя. В това хубаво време сме все навън и се прибираме само, за да хапне Тео на обяд и после за вечеря.
 Ваксината ни се отложи, защото Тео беше с бронхиолит и отвратителна хрема, която все още лекуваме. Понеже избягвахме детските площадки, обикаляхме по цял ден и вечер бях като пребита, много често заспивах с детето дори и без да успея да хапна.
 Да си похваля и баткото - имаха тържество в градината и той беше главния герой в пиесата. Много бяха сладки дечицата, искрено им се радвахме всички. Естествено съм заснела паметното събитие, но е дългичко и не знам дали ще успея да го кача някъде, за да се фукна  Mr. Green

Тео също откри сезона на късите ръкави. Според мен щом аз съм по потник и ми е добре, значи и на детето няма да му е студено. Направо се изумявам колко навлечени деца срещам всекидневно  ooooh!
  В събота оставих децата на майка ми за няколко часа и ние с мъжа ми се развихрихме да чистим вкъщи. Извадих всички летни дрехи и вече и късите гащи ще слагаме, че досега навивах крачолите на дългите  Laughing

Книжките са любими и на моето дете. Понякога си ги разглежда и казва как правят животните по тях, друг път иска да му пея песнички (имаме си цял репертоар за всяко различно животно), а понякога четем и такива с текст и също му харесва.
 Вода от около месец не преварявам и давам изворна, а сирене му (давам вече от нашето, но аз и него го държа във вода с малки.о сол и то не е солено.
 Прах за пране не ползвам и пера всичко със сапунени ядки. Омекотител не ползвам  Peace

Със сигурност имаше и други теми, по които имах желание да се включа, но ще го оставя за следващшя път. Тео вече няма търпение да излизаме и мрънка здраво. Ако имам късмет да заспи ще седна да изпия едно кафе на спокойствие и да почета малко.
 Приятни разходки на всички!!!

# 609
А, добро утро и от нас!

Тук пък от вчера вали и е хладно, та излизаме не само с дълъг ръкав, ами и с жилетка, или яке отгоре.
Нали имаме прекрасна веранда с хубав изглед тук и Рая се е научила как се отваря вратата и всеки ден ме извежда на терасата да се разхожда. Още не я оставям да го прави сама, защото парапета е широк и трябва да се обезопаси допълнително, иначе подозирам, че по цял ден ще е на верандата като се стопли.

Да ви се оплача - свършиха ми високите места в къщи и шкафовете, а сега точно сме на вълна отваряне на всичко де що може и тършуване. Вчера докато отида до тоалетната, буквално за 30 сек., Рая отворила шкафа взела зехтина и понеже много добре знае и може да отваря всички капачки, го отворила и докато дойда я виждам как го изсипва на пода. ooooh! откачих... да не ви обяснявам как се събира зехтин от ламинат. Моля се да не е попаднал отдолу и да остане леке....уж с препарат го почистих хубаво, ама да видим.

Вероник, дано Тео се оправи тази седмица, че да може да се видим. С нетърпение очаквам да Ники като главен герой в детската пиеса. Сигурна съм, че е бил страхотен. Peace

И аз винаги изкисвам сиренето. Сега пък нали бяло сирене тук продават само в турски магазин, та задължително го мия и изкисвам преди да го ядем.

Нямам търпение да идва 15 май... Hug

# 610
  • Стара Загора

Нямам търпение да идва 15 май...

И аз, и аз.... Свеки заминава на бачка на морето тогава  Joy

# 611
Слънце, ти нали отиваш в Бургас? Sunglasses Кво те грее това? Wink

# 612
  • Стара Загора
Слънце, ти нали отиваш в Бургас? Sunglasses Кво те грее това? Wink

Ми как кво? 15 дни рахат - знаеш ли колко много значи това за мен. А те всъщност ще са месец, защото тя днес тръгна за Пазарджик. Свекъра и той всеки момент заминава да бачка някъде (незнам къде) из България и оставаме само ние четиримата. Това не е било не помня от кога!
 Wink

# 613
Големи поздравления тогава!!!
А, честито! Месец, месец - кой ти го дава.Simple Smile

# 614
Е Слънце, честито.
И аз така се радвам и на 1 ден без бабето. И тя нашата ще заминава около 15 за 2-3 дни.
Ей я на сега хванала да готви, при положение, че вчера мжо чисти основно. Е да не ви обяснявам каква е кухнята.
Пък и на всичкото отгоре, онзи ден ми заяви, че мойта работа била да чистя. Ку ку.
Ама нали и аз съм устата- та и викам, че като ми е работа трябава и да ми плаща.

Хайде  Hug

Общи условия

Активация на акаунт