Какво ще правите децата си през лятото преди 1-ви клас?

• 10 313
  • 84
  •   1
Отговори
# 15
Аз миналата година отидох при директорката със извадка от закона. Изрично е упоменато, че нямат право да гонят децата от ДГ по-рано. Правят сборни групи и остават там до постъпването им във първи клас.
Като и казах, че ще подам жалба до Мин. на Образ., защото няма на кого да си оставя детето,    промени си тона и почна да мрънка. Така, че не отстъпвай.
Във правото си си.

# 16
И мене ме вълнува много тази тема.Не знам какво ще го правя това лято.Акъла не ми стига как ще се изкарат 3 месеца и половина.Ако някоя мама от Варна има идея за нещо като лятно уч-ще на сносни цени моля да сподели.

# 17
  • с/у ОколоМръсТното
директорката на ОДЗ-то на синчето казва, че няма да ни остави децата на произвола. Ще се опита да ни ги гледа (да не ги изписва). И на майка ми ще разчитам.... лятото е дълго.

# 18
Говорих в нашата ДГ. Становището е, че нямат право да ви отказват детето да посещава детската градина докато работи (при нас почива през август).
Това, че са длъжни да изпишат децата е абсолютно невярно.

# 19
  • Sofia
Говорих в нашата ДГ. Становището е, че нямат право да ви отказват детето да посещава детската градина докато работи (при нас почива през август).
Точно така е, децата имат право да посещават детската градина до септември даже. Аз не виждам какъв е проблема децата да посещават детската градина след като новият прием е от септември.

# 20
Точно така е, децата имат право да посещават детската градина до септември даже. Аз не виждам какъв е проблема децата да посещават детската градина след като новият прием е от септември.

Поне да приемаха децата в първа група по-рано, че да изтъкнат някакви разумни причини да изпишат бъдещите първокласници в края на май Crossing Arms Просто на някои места директорките гледат да намалят децата в сборните групи, а пък ако им мине номера - мине.

# 21
Нашата градина е в ремонт от юни до краят на август така че ще се спасяваме поединично

# 22
Днес и мен ме сюрпризираха със същото... хванах се за главата.
Започвам да търся евтини занимални, не можем да си позволим повече от 100-150 лв. на месец.

# 23
Aз миналата година направих като Емika отидох при директоркота и поговорих с нея относно наредбата.Преди това говорих и с една госпожа от МО,която ме увери,че няма никакъв проблем детето ми да остане в детската градина до м.Септември.Дори и детската градина да е в ремонт,те са длъжни да ти осигурят място в най близката в района.Държа да отбележа че от МО бяха много любезни и ми казаха ако имам някакъв пробем с директорката веднага да ги уведомя.Затова спокойно си отстоявайте првата.

# 24
  • Sofia
Да това е самата истина.  Peace Но не зная откъде излезе тази мода да гонят децата в края на май. В наредбата си пише много ясно, че имат право да посещават детската градина и лятото. А наистина ако ДГ е в ремонт са длъжни да осигурят място в дежурна градина.  Отстоявайте си правата, сигнализирайте в РИО или в МОН за да се пресекат тези волности.

# 25
  • София
В Двореца на децата има лятна занималня и цената е приемлива - поне миналата година беше.
Иначе и ние сме на същия хал. Обмислям вариант да я запиша в Космос, където ходи по принцип на английски, но дори и с отстъпката идва 350 лв. на месец, което е доста.

# 26
Днес изпратих запитване за правата ни в РИО на София-град и очаквам в най-скоро време отговор от компетентната институция. Ще ви държа в течение!

# 27
Браво, дано да имате резултат по-бързо.

# 28
  • София
На мен ми казаха в ДГ да се обадя пак края на май. Вчера говорих с една госпожа и тя ми каза, че проблема идвал от делегираните бюджети-децата от предучилищните били предвидени до края на май и после за тях нямало пари. Оставяли 5-6 деца, които съвсем нямало кой да ги гледа. А и нямало как да прехвърлят децата от яслената в първа група, ако децата от ПГ си стоят.

# 29
  • Sofia
Че децата от яслата не ги прехвърлят през юни.

Общи условия

Активация на акаунт