Какво ще правите децата си през лятото преди 1-ви клас?

• 10 208
  • 84
  •   1
Отговори
# 75
  • Italia
А каква такса плаща - редовна или в двоен размер?

Първоначално 1,5 за двете деца. След това понеже имаха решение на ТЕЛК, безплатно и за двамата.

# 76
Здравейте, момичета!
Не съм чела цялата тема, просто искам да споделя, че миналата година нас ни представиха точно по тои начин ситуацията - бъдещите първокласници ги "изписват" на 24. май и след това родителите се спасяват както знаят.
При нас беше невъзможно, защото съм разведена, бабата работи и т.н Консултирах се с Управителката на направление "Училища и детски градини" (нещо такова) в общината. Госпожата беше крайно любезна и ми каза, че под никакъв предлог не могат да отпратят децата ми в къщи. Няма такъв закон, наредба или както искате го наречете. Посъветва ме да не подписвам документ за освобождаване (или декларация, че съм съгласна да си гледам децата през лятото). След това проведох разговор с директорката на детската градина, в който учтиво ѝ заявих, че ако не запишат децата за сборната група през лятото ще подам оплакване в общината, нещата се развиха както очаквахме - децата ми посещаваха детска градина до края на август.

П.П. За Стара Загора става дума Simple Smile

Много оптимистично звучи това, нашия началник образование в Общината, след като няколко пъти трябваше да й напомням, че става въпрос за подготвителната група, накрая ми каза, че това било като лятната ваканция на училищата, нямали право да държат деца след 1 юни. Тъй че хватката с оплакване в Общината при нас май няма да свърши работа.

# 77
В нашата градина ("Вихрогонче") вчера питах дали са до 24 май децата и  ме изгледаха много учудено - казаха, по всяка вероятност цяло лято щели да имат групи. Пък аз вече обмислях летни планове...

# 78
Виждам, че очевидно някъде става,  другаде-не! При нас драмата стигна до обиди и озлобление от страна на директорката, госпожите и т.н. Не ми се коментира, че преди празниците стана страшно наистина. За пореден път се убедих, че не са коректни и реагират като че ли...и аз не знам какво сравнение да направя! В крайна сметка ще ни държат до 28-ми май и край! Дано други да имат повече късмет от нас! УСПЕХ!

# 79
Съставила съм план по месеци, тъй като работата ми е с нерегламентирано работно време и това ми дава известна свобода.
Майка ми ще помогне, защото сравнително често е свободна, та като цяло ще разчитам на домашния съвет да спаси положението.

# 80
Няма да е леко очевидно, но май ще трябва да свикваме! Оттук нататък все така ще е! Благодаря за идеите! Ако на някой му хрумне нещо интересно - пишете!  bouquet

Аз имам дъщеричка, която сега ще бъде I клас. Две поредни години я бях записала в една частна занималня в центъра и бях много доволна водиха ги по паркове, музеи и учеше англ. език.  Базата е с двор и е много чисто и уютно, госпожите бяха на ниво. И не беше никак скъпо по 280 лв. на месец с храна. Тъй че тази година пак  там ще я запиша. Иначе ако я води с мен в офиса просто става хаос и не е приятно !

# 81
  • Sofia
Дали можеш да дадеш координати на тази забавачко. Аз също мислех да запиша детето на английска забавачка, но всички с които говорих ги организират за 1 месец през юни, а на мен ми трябва за месец юли.

# 82
Каквото правя и сега след 1клас.Полудявам!

# 83
Ще си го мотаем ,какво/ newsm78

# 84
Аз съм от Бургас и спешно се нуждая от идея ,какво да правя със сина си до септември,защото се налага и да работя...Ако някоя мама от Бургас знае,да сподели.. Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Общи условия

Активация на акаунт