Покажете си хола- споделете идеи-5

• 168 253
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Имам един въпрос : Виждам че сте със камина със въздушна риза - топли ли ? От коя фирма е изработката и на какво гориво е - сега сондирам мнение за обзавеждане и за отопление.
Благодаря ти предварително !

Да, доколкото знам камината топли, тепърва предстои зимата да видим как ще бъде? На дърва е, а фирмата е Камини Център на Симеоновско шосе.

Много благодаря за отговора !

# 601
  • Пловдив
Благодаря Силви   bouquet

Заложи на бордото в хола, но не прекалявай. Според мен или диван в бордо и сиво / но с преобладаващо бордо /, диван в кафяво и бордо, но става малко тъмничко, или плътни пердета в бордо.
В моята кухня/дневна бордото на кухнята съм съчетала с вертикални щори в бордо, дивана е светло кафяв с тъмнокафяви възглавници и евентуално в бъдещата секция може да има нещо за акцент в бордо.
Мои приятели, които също имат кухня подобна на нашите по цвят са направили много добро съчетание - в холовия/дневния кът на прозорците има тънки, ефирни, бели пердета с малки фигурки в бордо и отделно плътни пердета също в бордо. Но повече от това не, става доста претрупано и червенеещо.

Успех в обзавеждането и да се похвалиш с резултата  Hug
Май наистина ще си задържа тези щори,макар и трудни за почистване,все пак идеално пасват,като цвят с дограмата.Дано си намеря наистина някакви светлосиви перденца,тенки май няма да държа на елементи в червено по тях,че да не стане прекалено,ще заложа само на ягъла да е в бордо и сиво или тъмно кавяво.А секцийката в тямно зебрено със сиво.
Естественно ще покажа резултата Simple Smile

паркета е ламинат и е в същия цвят

А случайно да помниш номера/цвета и марката на ламината?
Мила паркета е купуван и слаган 2005 г.Само помня че е го взехме от магазин Лиа,опитах се да намеря бележка,но сега не успях,ако ми попадне ще ти пиша,но може би няма да има този модел вече.Помня че отидохме с парче от дограмата и си избрахме същия цвят.Аз съм много доволна от техния паркет,имат най различни,сега за останалите стаи като го сменяхме пак заложихме на техни,имат и на Егер и Крокошпан (ако не бъркам имената)  Hug

# 602
Дами, догодина ме чака ремонт на хола, а отсега ми се въртят едни идеи за свързването му по някакъв начин с кухнята. Те имат обща стена, която обаче е носеща. Въпросът ми е дали някой е пробивал нещо като свод или друг вид свръзка между хол и кухня  newsm78

# 603
  • Helsinki / Sofia

# 604
Много ми допадат мебелите и стените Peace Само може би бих сложила килим върху паркета.

# 605
  • Helsinki / Sofia
Имах идея за един бял рошав килим, но като си помисля какво чистене ще пада - и се отказах. Сега се опитвам да си измисля дизайн на едно падащо легло в трапезарията, което да е в тон с останалите неща, тъй като на апартамента ни не му достига една стая Simple Smile и в един бъдещ момент ще се видим в чудо Simple Smile

# 606
Дами, догодина ме чака ремонт на хола, а отсега ми се въртят едни идеи за свързването му по някакъв начин с кухнята. Те имат обща стена, която обаче е носеща. Въпросът ми е дали някой е пробивал нещо като свод или друг вид свръзка между хол и кухня  newsm78
Забрави за пробиване в носеща стена... направо косата ми настръхва като чуя подобно нещо.

# 607
  • София
vipdivata, холът ти е страхотен, но според мен паркетът изобщо не се връзва с дизайна на мебелите и на целия интериор....според мен един килим цвят екрю, който почти изцяло да покрива паркета би било добро решение.

# 608
  • Helsinki / Sofia
Irenas26, благодаря!
Паркетът си беше запазен и ние единствено го изциклихме и лакирахме. На мен страшно много ми харесват едни бели килими, като за под холната масичка са едни такива рошави, но самата идея колко прах ще събират - изцяло ме отказа. Екрюто няма да е подходящо, защото изпълнението е в бяло и лилаво.

# 609
Начинът на нареждане (рибена кост) е демоде иначе самия паркет изглежда много хубав, а и цвета се връзва много добре с останалите цветове в помещението. Килим ти трябва, може и да не е бял.
Рядко приятен интериор между другото  Peace

# 610
  • Helsinki / Sofia
Simple Smile Не се опитвам да защитавам паркета, просто решихме, че няма да го пипаме, защото е на повече от 50г. и всякакви манипулации по него, не се знаеше как ще подействат Simple Smile Затова само циклихме и лакирахме Simple Smile Ако трябваше да слагам паркет в момента, щях да се спра на по-големи летви и да ги разположа по дължина Wink За килима вече коментирах кое ме спира (просто съм маниак на тема чистота), но приемам идеи (може и с картинки/снимки) Simple Smile 

# 611
Самият факт,че паркетът е на 50г.,говори красноречиво за неговото качество! Peace
Лично на мен много ми хареса! В естественото дърво има толкова топлина. Peace
А килимчето ,ако решиш да сложиш такова,може и да не е бяло.Моят хол е в графит и лилаво,като лилавото е само акцент на водещата стена и килимите.Има страхотни шаги килими в различни цветове,така че лесно ще избереш подходящия. И смело мога да ти кажа,че се чистят лесно с прахосмукачка.Но не си купувай от най-евтините! Peace

# 612
  • sofia

Много ми харесва дневната ви! Поздравления!  bouquet
Може ли да попитам откъде е секцийката? Предполагам, че е правена по поръчка и ако е така, може ли да споделиш кой ти я изработи? Peace  bouquet
Благодаря предварително!

# 613
  • sofia
Дами, догодина ме чака ремонт на хола, а отсега ми се въртят едни идеи за свързването му по някакъв начин с кухнята. Те имат обща стена, която обаче е носеща. Въпросът ми е дали някой е пробивал нещо като свод или друг вид свръзка между хол и кухня  newsm78

АБСОЛЮТНО ПРОТИВОПОКАЗНО!!!
Като инженер ти го казвам.

# 614

Каква е тая носеща стена? Сградата гредоред ли е? Защото само тогава има понятие "носещи стени" /май и при панелните жилища имаше такова нещо, но не съм сигурна/. Обикновено има носещи колони и трегери/пояси. Те не трябва да се пипат, а тухленият пълнеж около и под тези бетонови и армирани елементи няма никакво значение. Вкъщи бутнахме една такава стена между хола и кухнята. Естествено трегерът отгоре си остана. Но задължително се консултирай с инженер и му покажи плана на сградата, за да прецени кое как е.

Общи условия

Активация на акаунт