Покажете си хола- споделете идеи-5

• 168 161
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
Доста нагоре ми е останало мнението, но в общи линии имах предвид, че модният (за момента) стил, доста бързо остарява (така де - става немоден)
този паркет и след сто години пак ще е актуален, както и всичко класическо
Гледам, че потребителката Сисссс има бая високо мнение за вкуса си - ми хубаво, само че евтиняци е доста разтегливо понятие.
За мен неевтиняци са истинските мебели от дърво, майсторски направени и тъй нататък, които само стават по-хубави и по-хубави от минаването на годините. Другите са  за хора, които обичат често да си сменят обзавеждането примерно  Simple Smile

Последна редакция: чт, 02 дек 2010, 13:59 от anabel10

# 646
vipdivata   предполагам , че в Домко би си харесала нещо...сега имат някакви промоции на килими  :peace:

# 647
vipdivata, то е ясно, че щом си го направила така, значи ти харесва и те удовлетворява. А и ние не се караме, а просто обсъждаме.
На твое място не бих прикрила паркета с килим /не само защото е хубав, но и защото съм голям враг на килимите по принцип/. Не че няма да харесам един рошав бял или тъмно лилав килим, но ангажиментът към такова чудо е голям. А и винаги съм си мислела, че един хубав дървен под не трябва да се крие, а напротив - да се подчертае.

Спунк, не мога да преценя. Това, което аз съм виждала беше на дъбов паркет, който има изразен фладер, та на него много повече му изпъкваха шарките и жилките, отколкото на дървото на твоята картинка. Предполагам, че дори може би това е минато само с една ръка разреден латекс, а не с масло. В темата за старите мебели някой беше показал един гардероб с бяло масло. Но нито се сещам кой, нито в коя от темите беше. Съжалявам.

# 648
... Трето, казах, че приемам идеи за килими със снимков материал, защото не ми се обикаля по магазините, а все още не съм изоставила изцяло идеята за килим, който допълнително да допълни интериора.
За килим трябва да си ги видиш а живо. Същото важи за тапети и плочки, просто на картинка не е същото и голяма част от красотата се губи.

# 649
Гледам, че потребителката Сисссс има бая високо мнение за вкуса си

Ъхъ... И не само за него... Mr. Green

# 650
  • Тракийка в Софийското равно поле....
 Whistling Изчетох ви и се запуисвам да ви следя.......

Видях страхотни стаи и много уют....

Ние ще се местим в жилището на свекърите ми, което е много по-голямо от скромната ни гарсониера сега. Но това е по-скоро план, отколкото непосредствена реалност. Което не ми пречи да се развихря и да помечтая. Да си призная направо знам как искам да обзаведа всяка стая  Mr. Green. Хола ни ще е само хол, даже по-скоро всекидневна - стая за семейството така да се каже.....

Ще ви чета и ще събирам идеи.

vipdivata - на мен паркета много ми харесва....  Blush

Маги Д, цялото ви помещение много ми харесва.... много разчупено

Страхотен е! Откъде са столовете на трапезната маса?!  Heart Eyes

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 13:08 от Tatitt

# 651
Имам два проблема за решаване и повярвайте ми преди да питам доста се порових в сайтове.
Първият е,че искам над трапезарната маса да сложа висящо осветително тяло. Да,ама тя ще е разтегателна и като се разтегне, лампата ще "бяга" от центра на масата. Представям си някакво тяло на нещо като плъзгач  Laughing-да се мести. Ама още не са ми произвели такова. Или аз не намирам.Да отбележа ,че не съм от София и изборът не е особено голям.Показват ми разни каталози за чешки и австрийски осветителни тела. Е,първо искам да ги видя "на живо". Второ,точно такова не намирам,а и се налага да се "върже" с 2 плафонери. Т.е. да са от една серия. И не на последно място не ми се дават луди пари за тях.
Вторият проблем е,че имам стена, на която искам да сложа библиотека, по-скоро раздвижена етажерка стил "Бо Консепт" и по никакъв начин не мога да я вържа с ТВ шкафа,който трябва да е под прав ъгъл с нея и то свързан,защото мястото ми за телевизор е  малко-1,40 м. Т.е. търся някаква ъглова библиотека,стелаж, wall system,дългото крило на която е библиотека,а късото-ТВ шкаф.
Ще съм благодарна на всякаква идея.
Ако се включи и Миоки ще е чудесно.

Последна редакция: вт, 07 дек 2010, 14:54 от W

# 652
  • София

Маги Д, цялото ви помещение много ми харесва.... много разчупено

Благодаря ти!  bouquet

# 653
W , понеже и аз все не мога да си измисля етажерки за книги, та реших да чакам Икеа, харесват ми разни серии за обзавеждане от там. Обикновено имат и тв шкаф от серията, има възможност за различни комбинации.
 За осветителни тела не мога да помогна, у нас навсякъде си висят крушки на пендел. Мъжът ми нещо не е очарован, ама за мен си е екстра, така или иначе и аз също нищо не харесах в Пловдив (на поносима цена). Разгледай и сайтовете на Амбиенте и Сириус.

# 654
Имам два проблема за решаване и повярвайте ми преди да питам доста се порових в сайтове.
Първият е,че искам над трапезарната маса да сложа висящо осветително тяло. Да,ама тя ще е разтегателна и като се разтегне, лампата ще "бяга" от центра на масата. Представям си някакво тяло на нещо като плъзгач  Laughing-да се мести. Ама още не са ми произвели такова. Или аз не намирам.Да отбележа ,че не съм от София и изборът не е особено голям.

Можеш да закачиш тялото да виси над единия център и да монтираш една кукичка над другия център и да местиш лампата на този принцип:

Не ти трябват никакви специални системи с плъзгане, а трабва само добре да се предвиди дължината на кабела.

За времето, когато лампата ще виси отвесно и съответно кабелът вероятно ще идва твърде дълъг, може да измислиш някакво подобно връзване на кебела на възел:

# 655
  • Helsinki / Sofia
В Амбиенте наистина има много голям избор. Моите осветителни тела са от там и съм много доволна. Цената им беше поносима.

# 656
Първият е,че искам над трапезарната маса да сложа висящо осветително тяло. Да,ама тя ще е разтегателна и като се разтегне, лампата ще "бяга" от центра на масата. Представям си някакво тяло на нещо като плъзгач  Laughing-да се мести. Ама още не са ми произвели такова. Или аз не намирам.Да отбележа ,че не съм от София и изборът не е особено голям.Показват ми разни каталози за чешки и австрийски осветителни тела. Е,първо искам да ги видя "на живо". Второ,точно такова не намирам,а и се налага да се "върже" с 2 плафонери. Т.е. да са от една серия. И не на последно място не ми се дават луди пари за тях.
Вторият проблем е,че имам стена, на която искам да сложа библиотека, по-скоро раздвижена етажерка стил "Бо Консепт" и по никакъв начин не мога да я вържа с ТВ шкафа,който трябва да е под прав ъгъл с нея и то свързан,защото мястото ми за телевизор е  малко-1,40 м. Т.е. търся някаква ъглова библиотека,стелаж, wall system,дългото крило на която е библиотека,а късото-ТВ шкаф.
Ще съм благодарна на всякаква идея.
Ако се включи и Миоки ще е чудесно.

Здрасти! Включвам се Simple Smile
По въпросът за лампата не виждам поблем да избяга от центъра на масата, ако през повечето време ще стои събрана.
Вариант е като се разтегне масата, лампата да се премести така че да се падне в центъра й (ако има място разбира се). Ако сложиш не едно висящо осветително тяло, а тройка с различна височина, визуално ще подчертае липсата на симетрия като нарочно търсен ефект.
Има още един вариант, но тук ще си трябва търсене дали може да се намери нещо подходящо за целта. Просто сега ми хрумна - та висяща лампа, на която извода да се слага ексцентрично на тялото, а самото то да е на дълъг кабел и да се закача с "кука" на тавана. При едно положение да стои закачено на въпросната кука и се пада над центъра на масата в събрано положение. На някакво разстояние от първата "кука" да има втора, която да е позиционирана на средата на масата в разтегнато положение и когато се наложи да се премества от едната на другата "кука". Дано да обясних разбираемо.
Връзването с плафониерите в серия също не е нужно, просто трябва да е подходящо като форма или да има нещо обединяващо.

За тв шкафа с библиотеката съобразяваме ли се с нещо което има вече налично или изцяло нова мебел?

# 657
И тук да се похваля с моето творение. Трябват му малко цветни аксесоари, но и това ще стане
http://eimili511.snimka.bg/family/nashata-k-shturka.555296.21707271

# 658
Просто сега ми хрумна - та висяща лампа, на която извода да се слага ексцентрично на тялото, а самото то да е на дълъг кабел и да се закача с "кука" на тавана....
Интересно как ти хрумна, след като съм написала същото нещо един постинг по-нагоре!? Joy
Миоки, с най-добри чувства! Hug Просто ми стана смешно. Laughing Hug Hug

# 659
Barbabeau и Миоки,благодаря за идеята.Но куки нещо не ми се иска да има и то 2.Та затова говоря за плъзгач.А това за няколко асиметрични е идея-ще помисля.
Относно библиотеката.С нея започвам и ще "надграждам".Т.е. няма нищо налично и купено.Нея не мога да измисля.По-скоро не измислям ъгъла.Как да се свърже библиотека широка 2,7 и висока почти до тавана с ТВ модул,който е нисък например 50 см.Да не стои като самотен,а някак си вързан с останалото.Падам си по скандинавския стил.Без финтифлюшки,дъгички и украси.Просто.

Общи условия

Активация на акаунт