Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 29 754
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
Трябва да разберем в страните членки дали има такова обвързване. Нека всеки, който има позната майка в някоя държава да я пита и да пише.

Суза, аз съм ЗА и ще помогна с каквото мога. Само ни трябва читав адвокат!

# 241
  • в матрицата
Кристиян нали каза, че няма, аз имам приятелки в Австрия - там ваксините не са задължителни, както и в Германия и други... така че спокойно може да се  заведе дело срещу държавата, обединяваме се, делим парите за адвокат и почваме!! Все от някъде трябва да се почне, иначе само локуми ще си разтягаме тук и нищо няма да стане.
За варненските майки, смятам да пиша на dir.bg  да дадат координати на журналиста написал статията, той ще знае как да ме свърже с тях.. Време е да се действа!!

# 242
Единственият начин е съд!
Никой няма да обърне внимание на протести, подписки и петиции.... за съжаление.

# 243
  • в матрицата
Да!!! Само съд!! Кой е за?

# 244
Аз съм от Варна и съм в недоумение не знам кои са тези майки, но освен по дарик новината не се разпространи по по-популярните медии.

# 245
  • в моя свят
Момичета,който разбере координатите на варненските майки нека ги напише тук или на лични.  bouquet Не знам с какви думи да коментирам тази глупост с обвързването на детските надбавки и имунизациите и за това ще си замълча,но съм с вас в съда.

# 246
За Холандия ваксините са строго препоръчителни.

Съд в Страсбург ли?

# 247
Докато се организират нещата за съд мисля, че може да сезираме комисията по дискриминация. Какво мислите? Само, че не се сещам какво точно да бъде основанието. Ако някой има идея да казва.

# 248
Имам въпросче - в коя Наредба или там подобно ги пише условията за получаване на детски??

# 249
На първо време трябва точно и законова да се провери целта на детските надбавки и социални помощи, за какво се отпускат, как е в другите държави и т.н. Дали се дават, както писа някой, само заради това, че си родил дете и поданик на тази държава, както е редно. За целта обаче ни трябват извадки и цитати от законите на конкретните държави.
Предлагам всичката тази информация да се публикува на първа страница, за да не се разпилява по темата.
"Родители в чужбина" ще ни бъдат много полезни.
Бритт, обвързани ли са холандските помощи с ваксините?

Подкрепям събирането на средства и  се включвам с каквото мога,  плюс имената и лицето си!!!

Нямаме ли познат адвокат. Братовчед ми е такъв, но не съм наясно с тясната му специализация. Ще попитам!
Направете ,моля, на първа страничка нещо от сорта на списък -
Австрия - незадължителни
Германия - незадължителни и т.н.

И моля ви, сред нас има много опитни в законите и наредбите хора, нищо, че не са юристи. Нека дадат идея за какво да се хванем, да пишем ли до Комисия по дискриминация и т.н. Praynig

# 250
  • София
  Всъщност някъде Германия или наблизо в близнашкия съм засичала, че детските или майчинството се спират ако детето не ходи редовно на прегледи, което сигурно включва и ваксините. По-късно ако се сетя мога да разпитам мамите от там.

# 251
Имам приятелка-адвокат, ще се свържа с нея  Peace. Не ме засяга това с надбавките, но е много нахално да се въвежда такова изискване.

# 252
ще бъдем благодарни. колкото повече юристи изкажат мнение, толкова по-добре

# 253
Имам въпросче - в коя Наредба или там подобно ги пише условията за получаване на детски??

ЗАКОН за семейни помощи за деца - http://www.mlsp.government.bg/bg/law/law/index.htm
u
ЗАКОН за социално подпомагане (изм. и доп., ДВ, бр. 15 от 23.02.2010 г.)

ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ - http://lex.bg/laws/ldoc/-13038592

# 254
Айде нова Петиция!  ooooh!
Ей така се разпиляват гласове!
  Tired

Липса на избор при ваксиниране
Отдавна спрях да подписвам каквито и да е български петиции. Така само хората си приспиват допълнително съвестта. "Хоп! Подписах! Направих к'вото се иска от мен! Чиста съвест, може да си подремна."

По принцип детските са за социално слаби семейства, но тъй като в България масова практика е хората да се осигуряват на минимума, за това всички си мислят, че е тяхно законово право да взимат тези пари. Но това е отделен въпрос, няма и за това да пиша сега. Става дума за друго, че наистина има семейства, за които детските са си сериозна финансова добавка към семейния бюджет и това си е живо изнудване да се обвързват детски с ваксини.
По принцип държавата отпуска средствата, така че и тя определя изискванията, но дали може да си правят каквото си знаят и да изнудват по този начин хората, трябва голямо ровичкане в законите.
Мисля си, че всичко свързано с ваксините не е много добре законово оформено, за това и могат да се правят различни тълкования...  Thinking  А кой адвокат ще се наеме с такова нещо..? Но ако се наеме някой, аз съм "За".

Дали не е по-добре направо да погледнем към международното законодателство?  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт