Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 29 739
  • 748
  •   1
Отговори
# 270
Това е за отказа:
ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА:
Чл. 5. (1) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2004 г.) В случаите, когато е приета молба-декларация с нередовни или липсващи документи, на лицето се дава 14-дневен срок за отстраняване на допуснатите нередовности.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2004 г., доп. - ДВ, бр. 34 от 2009 г., в сила от 08.05.2009 г.) Когато в срока по ал. 1 лицето не отстрани нередовностите, директорът на дирекция "Социално подпомагане" или упълномощено от него длъжностно лице отказва исканата помощ, за което лицето се уведомява писмено.

Предлагам да оставим частното (т.е. промяната за детските) и да се заемем с общото т.е. ваксините да бъдат препоръчителни, а не задължителни.

# 271
Това е за отказа:
ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА СЕМЕЙНИ ПОМОЩИ ЗА ДЕЦА:
Чл. 5. (1) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2004 г.) В случаите, когато е приета молба-декларация с нередовни или липсващи документи, на лицето се дава 14-дневен срок за отстраняване на допуснатите нередовности.

(2) (Изм. - ДВ, бр. 93 от 2004 г., доп. - ДВ, бр. 34 от 2009 г., в сила от 08.05.2009 г.) Когато в срока по ал. 1 лицето не отстрани нередовностите, директорът на дирекция "Социално подпомагане" или упълномощено от него длъжностно лице отказва исканата помощ, за което лицето се уведомява писмено.

Ахам, така е... Въпросът е дали липсата на ваксини е нередовност?

# 272
Момичета, попрегледах последните няколко странички набързо, че нямам повече време. Много ви е хубава идеята за съд и ще помагам с каквото мога. Уж съм юрист, но за съжаление само по образование...  Rolling Eyes Но все пак бих могла да поразпитам за читави адвокати.. Имам обаче един генерален въпрос - защо искате да съдим държавата? За дискриминация по отношение на това, че са задължителни ваксините у нас или за това, че мислят да обвържат детските надбавки с ваксините? Те верно, че са свързани нещата де, но ми се иска да си изчистя мисълта.. Моето лично мнение е да ги подхванем именно за дискриминация, т.е. тя си обхваща обвързването на детските с ваксините. Т.е. и аз мисля като Passiflora - да се захванем с генералния проблем, ако успеем да го преборим, ще решим и частните такива, като детски надбавки и детски заведения..

Ще се поровя да видя какво бихме могли да предприемем като първа стъпка.. А дали от СНБМ не биха могли да помогнат? Те имат доста опит вече в подобни каузи.. Да има някой запознат?

Колкото до израза "удостоверяваща извършените задължителни имунизации" съм съгласна с Джуличка - няма да мине дете с 1 или 2 ваксини, когато трябва да са направени 4 например..

# 273
За дискриминация по отношение на това, че са задължителни ваксините у нас или за това, че мислят да обвържат детските надбавки с ваксините?

Те вече не го мислят, те са го приели!   ooooh! Close

# 274
Извинявам се, не съм разбрала  Blush

Ааа, да - тази точка 12 с въпросния израз?  ooooh!

# 275
.

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 14:12 от Джуличка

# 276
аз днес ходих да си взимам решението за детските.. в чакалнята имаше много хора, които тепърва щяха да подават молби и съвсем сериозно се възмущаваха как и защо ги усложнявали.. ами то никой не би бил толкова безотговорен да не се имунизира.. станах свидетел на плодовете от масовата промивка на мозъци - колко е полезна имунизацията

# 277
Добре де, щом го виждате като дискриминация - каква точно, към какво. Има комисия за защите от дискриминация, която отреагира доста по-бързо от съда. Идеята ми беше първо на тях да пишем. Имат сайт, там има  бланки-образец за жалби. 

# 278
Малко по- напред писах какво можем да посочим, като основание за дискриминация.

# 279
  • Дивия Северозапад
Момичета, стига сме се борили със системата еднолично. Омръзна ми от тази борба: за активно раждане, за изключително кърмене, за късно захранване, против ваксините. Не ми се подкупва лекарката, за да ни впише ваксините, искам си парите от детските с чиста съвест.
Нека да се организираме и да заведем дело, като си разделим хонорара за адвоката. Ако знаете читав адвокат - да действаме.

# 280
Джуличка, писала си текст от закона, а аз питам за конкренто основание. Не знам  дали го обяснявам добре какво точно питам, но в бланката питат точно и конкренто - например възраст, етнос... А в нашия случай на какъв признак сме дискриминирани, това не мога да формулирам.

# 281
Чл. 4. (1) (Доп. - ДВ, бр. 70 от 2004 г.) Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана
на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход, религия или
вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане,
възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други
признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна.

(2) Пряка дискриминация е всяко по-неблагоприятно третиране на лице на основата на  признаците по ал. 1, отколкото се третира, било е третирано или би било третирано друго лице при сравними сходни
обстоятелства
.

За първото - да, България Е страна, която е подписала Конвенцията, че всекиима правото да откаже медицинска манипулация, освен това Е подписала, че върховно е правото на човек на живот и по тоя повод интересите на науката и медицината са нисшестоящи.

За второто - да, не сме третирани така, както гражданите на останалите европейски страни.
Там, при сходни обстоятелства гражданите имат право да вземат решения за децата и за себе си, а не им ЗАПОВЯДВАТ какво да правят, защото иначе няма да получат социални надбавки, които вече уточнихме се отпускат по СОЦИАЛНИ, а не по ЗДРАВНИ критерии!

И това е само на първо четене.
Ако седна и се разровя, и пиша подробно, ще намеря още много.

# 282
Чл. 4. (1) (Доп. - ДВ, бр. 70 от 2004 г.) Забранена е всяка пряка или непряка дискриминация, основана
на пол, раса, народност, етническа принадлежност, човешки геном, гражданство, произход, религия или
вяра, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично или обществено положение, увреждане,
възраст, сексуална ориентация, семейно положение, имуществено състояние или на всякакви други
признаци, установени в закон или в международен договор, по който Република България е страна.

(2) Пряка дискриминация е всяко по-неблагоприятно третиране на лице на основата на  признаците по ал. 1, отколкото се третира, било е третирано или би било третирано друго лице при сравними сходни
обстоятелства
.

За първото - да, България Е страна, която е подписала Конвенцията, че всекиима правото да откаже медицинска манипулация, освен това Е подписала, че върховно е правото на човек на живот и по тоя повод интересите на науката и медицината са нисшестоящи.

За второто - да, не сме третирани така, както гражданите на останалите европейски страни.
Там, при сходни обстоятелства гражданите имат право да вземат решения за децата и за себе си, а не им ЗАПОВЯДВАТ какво да правят, защото иначе няма да получат социални надбавки, които вече уточнихме се отпускат по СОЦИАЛНИ, а не по ЗДРАВНИ критерии!

И това е само на първо четене.
Ако седна и се разровя, и пиша подробно, ще намеря още много.

И аз съм за генералното!!! Намирайте свестен адвокат и да почваме. Аз в Пазарджик едва ли мога да намеря.  Наемам се да открия сметка при каквито условия решим (свекърва ми е директор на областното ОББ)
Моята първа дружка е юрист последна година( задочно). Каза, че по закон, ако пишем жалба, тя трябва да е адресирана до издалият въпросната заповед.
Кой ще се наеме да потърси адвокат?

# 283
  • в матрицата
Според мен е най-добре да се заведе колективен иск, за задължителния характер на ваксините и условията да ползваш разни " блага " от държавата като ДГ, помощи, обвързани с ваксините...
За да се сезира комисията за Дискриминация, трябва да има конкретен повод - да не са ви дали надбавки за деца или отказали прием в ДГ, иначе няма повод да се подава жалба.

# 284
Ще намерим, нека първо видим колко хора сме.

П.С. Самият Закон също може да стане повод за обществен дебат и връщане в зала.
За ГМО какво стана?
Да не би да искаха някой да е доказал, че ГМО му е навредило персонално?

Общи условия

Активация на акаунт