Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 29 705
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
И все пак намерих една.
Ето ти листовка на Пентаксим:

PENTAXIM
ПЕНТАКСИМ

АДСОРБИРАНА ВАКСИНА СРЕЩУ ДИФТЕРИЯ, ТЕТАНУС, КОКЛЮШ (БЕЗКЛЕТЪЧНА КОМПОНЕНТА), ПОЛИОМИЕЛИТ (ИНАКТИВИРАНА) И HAEMOPHILUS ТИП b (КОНЮГАТНА)

Моля прочетете цялата листовка внимателно преди ваксинацията на детето.
Запазете листовката докато детето Ви завърши цялата ваксинационна схема, може да се наложи да я прочетете отново.
Трябва внимателно да следвате указанията на Вашия лекар или медицинска сестра. Ако се нуждаете от допълнителна информация или съвет, попитайте лекар или медицинска сестра.
Тази ваксина е предписана лично за Вашето дете. Не я давайте на никой друг.

СЪСТАВ
Активните съставки са както следва:
Дифтериен токсоид                  ≥30IU
Тетаничен токсоид                  ≥40IU
Антигени на Bordetella perussis:
   Пертусис токсоид               25μg
   Филаментозен хемаглутинин         25μg
Инактивиран полиомиелитен вирус тип 1      40DU*
Инактивиран полиомиелитен вирус тип 2      8DU*
Инактивиран полиомиелитен вирус тип 3      32DU*   
Полизахарид (полирбозилрибитолфосфат)тип b   10 μg ковалентно свързан с 24μg тетаничен токсоид за една доза (0.5ml) след смесване
*DU: единици D-антиген или еквивалентно антигенно количество, определено чрез подходящ имунихимичен метод.
Другите съставки са захароза (42.5mg), трометамол (0.6mg), алуминиев хидроксид (0.3mg), среда 199 без фенолово червено (сложна смес от аминкиселини, неорганични соли, витамини и други съставки – 0.05ml), формалдехид (12.5μg), 2-феноксиетанол (2.5μl), оцетна киселина и/или натриев хидроксид (до pH: 6.8-7.3) и вода за инжекции (до обем 0.5ml).

Това като за начало.

# 361
нещо аз ли не разбирам...или ние не можем да се организираме?
какво стана последно?
кажете какво предприемаме?
ще съдим ли?в комисията по дискриминация жалба ли да подам?ако е така помогнете ми да я оформя.
отказвате ли да се съберем в София с децата и да протестираме?
пари ли ще събираме?
по колко?
кой ще води делото ?
дайте по-организирано ,моля

който иска да ми пише,ако не на ли4ния то desilosha@yahoo.com
има ме е във фейсбука.

# 362
Явно тук не трябва да се пише нищо, иначе си го използват както си искат.
Кажете къде да пишем?

# 363
а някой всъщност може ли да пусне листовките за съдържанието на задължителните ваксини?
По БТВ доктора каза, че не съдържат живак, а аз съм чела друго. В крайна сметка кои от тях какво опасно съдържат /отделно от вирусите и бактериите под някаква форма/

Ето тук трябва да ги намериш по име / азбучен ред : http://bda.bg/images/stories/documents/bdias/drugs2_list2_2.html

Ето за Пентаксима примерно : http://bda.bg/images/stories/documents/bdias/29059s.pdf (при мен се отваря без проблем)

# 364
  • на пистата
колкото и да съм "за"ваксините не мога да не ви подкрепя.уважавам правото на избор на всеки.не може да ви накарат насила да си ваксинирате децата щом не искате,това пък за детските е апсурд Naughty

# 365
Благодаря ти, Мария, и при мен тази се отвори, но няколко други не се отварят.
Хм, до вчера си се отваряха безпроблемно.
 Thinking

# 366
колкото и да съм "за"ваксините не мога да не ви подкрепя.уважавам правото на избор на всеки.не може да ви накарат насила да си ваксинирате децата щом не искате,това пък за детските е апсурд Naughty

Надявам се, че има много хора, които разсъждават като теб   bouquet Днес са ваксините, утре ще е друго - ограничаването на личната свобода с цел сигурност винаги е водело до по-голяма несигурност...

# 367
Хубаво протест в София ами другите градове?

# 368
Хора,сега не мога да ви изчета,но да се изкажа:))
Някой може ли да цитира закона,според който задължават да се представи бележка за направени ваксини? Има ли го това нещо ЧЕРНО НА БЯЛО или си е само устна заповед,която няма никаква тежест.

Другия въпрос,който ме вълнува е,на какво основание социалното министесртво си позволява да исисква информация,засягаща здравословния статус на хората,след като това е лекарска тайна?

# 369
  • София
вижте какво намерих в сайта на шейново:

РОДИТЕЛИ, КОИТО ОТКАЗВАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ИМУНИЗАЦИИ НА
НОВОРОДЕНОТО  ЗАПЛАЩАТ  ЦЕНАТА  НА  КЛИНИЧНАТА ПЪТЕКА
.

Според мен нямат право да изискват заплащането на клиничната пътека за раждане ако си здравно осигурен.
Какво общо има това с имунизациите  newsm78

# 370
Така е, говоря аз, че правата ни ще бъдат тотално смазани, ако оставим нещата така, ама вие не ми вярвате.  Sad
Омега, има го, черно на бяло е, не е само устна заповед.
Публикувано е в ДВ, следователно вече е влязло в сила.
Вчера моя приятелка е била върната от Общината, където подаваме документи за детски, като са й казали, че без бележка от ЛЛ няма да й приемат документите!

# 371
и при мен тази се отвори, но няколко други не се отварят.
Хм, до вчера си се отваряха безпроблемно.

Ами.. така или иначе на английски няма как да изчезнат. Иска ми се да се надявам обаче, че проблемът е бил технически.

Това за Шейново - преди време някоя от докторките писа (по друг повод и на друго място - в една от темите за раждането), че ЗК не изплащала клиничната пътека, ако не са извършени всички процедури, описани в нея. Което само по себе си е безумие, но може би дава някакво обяснение на това съобщение. Не вярвам родните институции да са в състояние толкова бързо да се обединят и да започнат да си съдействат, независимо от каузата.

# 372
  • Варна
Звездица, когато раждаш твоя случай минава по 2 клинични пътеки, една за теб и една за детето. Става въпрос за пътеката на детето, когато то е здраво новородено без проблеми, ако е с проблеми, най-вече недоносено или вродена инфекция, пътеката е друга и в нея ваксините не са задължителна процедура, без които няма да платят пътеката. Но в пътеката за здраво доносено дете ваксините за задължителна процедура и ако не ги извършат здравната каса няма да плати. Аз лично имам една надежда клиничните пътеки скоро да отпаднат и да започне финансиране по диагностично свързани групи, където се нядявам ваксините да не са задължително условие, но това е предмет на друг разговор.
Та разбира се нямат право да ти искат пари за твоята клинична пътека, но е логично и никой не може да им забрани да ти искат пари за пътеката на детето, ако разбира се не в кувьоз или няма вродена инфекция или още някой проблем изискващ да поостане в неонатологията, защото заради твоето желание те не могат да си изпълнят клиничната пътека и пари за нея няма да видят. Това само по себе си е още един начин на държавата да ни пресира, но със здравната каса не се спори, знам го от опит, от нея нищо разумно не чакай.
Но пък има едно хубаво нещо, самата пътека е доста евтина някъде около 100 лева, но трябва да проверя със сигурност, така че не е голям проблем да си я платиш наистина, особено в името на здравето на детето ти. Аз бих го направила.

# 373
Това Шейново частна клиника ли е? Манипулациите след раждането какво ги късаят?

# 374
Писаха ми на лични, че познават адвокат, който може да ни свърши работа за начало.

Предлагам да изберем човек или хора, които ще координират всичко!

Общи условия

Активация на акаунт