Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 29 678
  • 748
  •   1
Отговори
# 450
направо ще му дам 20 лв на ли4ния  да пише че е ваксинирано Whistling

Еее,ти какво?  Wink цените ли ще вдигаш?  hahaha

# 451
Искам да участвам и ще чакам мейл-адреса

# 452
да взема да напиша едно писмо на министър Тотю Младенов ли?да ми обясни аджеба ,защо нарушава  конвенцията за правата на хората,след като са я подписали?

И това е начин, поне ще разбере, че въпросът ни вълнува, може да не е открил още форумите на бг-мама...   Laughing

# 453
здравейте,точно вчера ми се наложи на вадя такива бележки от личните лекари на децата-още не бяха чули новината и не ми искаха такса.на дъщеря ми и предстои ваксина на 6 годишна възраст-извадих си очите да чета и още не съм убедена,че постъпвам правилно,като казах на лекарят и ,че повече ваксини няма да и поставям.до сега и двете ми деца имат всички ваксини с изключение на последната,която искаха да поставят на синът ми-против морбили,паортит и рубеола.причината е,че преди нея му правихме тетанус и имаше реакция след ваксината-две лекарки казаха,че не е от нея,третата си призна,че напълно възможно да има алергична реакция.сега ме е страх от епидемията от морбили и това ,че може да се разболее от заушка-той е на 14години.ако може да ме успокоите,че постъпвам правилно...
и друго -имате ли някаква медицинска информация или статистика за вредата от ваксините,която да предоставя на педиатъра,защото човека беше леко шокиран от това,което му казвам и да не го гризе съвестта... Simple Smileимам предвид медицински източници,а не от хомеопати и др...

# 454
от медицински източници трудно ще намериш черно на бяло. Просто такова ти е решението, прочела си листовката на препарата и си решила.

# 455
от медицински източници трудно ще намериш черно на бяло. Просто такова ти е решението, прочела си листовката на препарата и си решила.

Листовките на препарата са си напълно официални медицински източници... Там пише такива и такива странични ефекти, тебе не те кефят и отказваш да приложиш въпросният препарат - един вид не подписваш така поднесения ти договор... Всичко е точно и ясно, ако на някой не му е ясно, прати го в тази тема...  Laughing

# 456
Дори съм готова да дам и епикризата на детето, където много ясно пише че след реимунизация с Пентаксим и куп следващи опасности беше в кома  доста време.. Как ли мога да помогна, като никой не иска да слуша.

# 457
За детска градина искат ли да детето да има реимунизация за ДТК и полио? имаме три или четири поставени, след годинката вече не съм слагала  и не смятам, имаме и тройната за шарките.
За училище държат ли да се прави същата реимунизация на 6-7 години или може да вземат детето без нея?

# 458
За училище държат ли да се прави същата реимунизация на 6-7 години или може да вземат детето без нея?

В училище може без ваксини.
В детската не може, макар, че някои лекари са на друго мнение.  Whistling
Общо взето - Царят дава, пъдарят не дава!

# 459
Мен в болницата не са ме карали да плащам клинична пътека след като отказах ваксините. Явно в Пловдив още не са се усетили.

А какво става, ако например едното дете има сложени ваксини, а другото не? Ще отпуснат ли детски само на първото? Мисля да пробвам системата, синът ми има сложени до 1 г 3м ваксините, обаче няма реимунизациите след това...

Моля, изпратете и на мен мейла, ще участвам с каквото мога. Ако имам време, може и в скайпа да се включа.

# 460
  • The new Earth
Ще ми е интересно да изясним този въпрос в светлината на този цитат :

От началото на форума съм модератор, а чак сега разбирам, че можем да четем личните съобщения.

Това е пълният цитат:

От началото на форума съм модератор, а чак сега разбирам, че можем да четем личните съобщения.
Но...човек се учи, докато е жив. Laughing

Изречението е шеговито във връзка с темата, в която е написано.
Не виждам причина да се притеснявате!

# 461
Аз пък не мога да разбера защо се зачекнахте за нещо, нямащо нищо общо с ваксините, каквато всъщност е темата тук.
Дали да не насочите усилията си в нещо смислено?
Защото можете, знам.
  Peace

# 462

Голямата ми дъщеря е втори клас и няма ваксини. Когато я записвах в училището не са ми искали никакви медицински документи, освен бележка, че  е здрава. Peace

# 463

Голямата ми дъщеря е втори клас и няма ваксини. Когато я записвах в училището не са ми искали никакви медицински документи, освен бележка, че  е здрава. Peace

А на мен ми искаха.
ЛЛ ни издаде един лист (формуляр), в който пишеше, че детето няма еди коя си ваксина, защото аз съм я отказала.
Никой нищо не ме е питал.

# 464
Това не мога да  го обясня. Явно е до политика на самото училище.

Общи условия

Активация на акаунт