Ваксини - дискусия за вредата от тях (тема 8)

• 29 783
  • 748
  •   1
Отговори
# 495
нали им взимат кръв, правят им ваксини... така могат да ги заразят....пък и както моят доФтор дерна на две места госпожицата със скалпела докато пукаше спукан мехур... има си потенциални възможности като се замислиш...

# 496
smile1,
1 - връзка кам книгата на Коток има на първа страница, мисля
2 - по-добре кажи, че ще отложиш ваксините за когато бебето стане 5 кг (толкова е минималното посочено тегло в повечето листовки на ваксини) или че искаш ЛЛ на бебето да ги слага, защото познава семейството и пр - това са по-достоверни обяснения за пред болничния персонал.
3- едва ли някой ще ти прати координати така - тези лекари ги пазим много, защото все пак ни правят услуга. Поразпитай твои познати, трябва да има някаква атмосфера на доверие, преди някой да ти даде такава информация.

Meg, благодаря за отговора. Книгата ми  я прати на e-mail една мама, за което й благодаря.
А относно лекаря - около мен няма майчета, който да мислят ваксините за вредни, така че няма кой да ме ориентира, затова реших да попитам тук. Но след като не смеете да давате така информация, ще мисля някакси да се оправям Peace
Благодаря отново за отговора

# 497
пратете ми и на мен книгата на Коток, моля  Praynig, че нещо не мога да се ориентирам да я намеря.

# 498
# 499

Всички дребнички медии са го публикували май това.  Tired
Пуснах линк преди няколко страници, но беше в друга медия, а го имаше и в още няколко.
Дали си вярват, че колкото повече повтаряш една лъжа, толкова по- вероятно е хората да почнат да я приемат за истина?
 Outta Joint

# 500
  • The new Earth
Това с ваксинирането на недоносените си е чисто престъпление!

А да не говорим за ваксинация на дете с увреждане, както беше при мен. Първо почти не ме допускаха при него в реанимация, изкара тежка жълтеница, без никой да ме уведоми, че му е сложена ваксина против хепатит. Това го научих след един месец, като си взех епикризата и я прочетох. А като започнах да разпитвам и да искам обяснение, бяха много учудени защо изобщо правя проблем.

# 501
  • Враца
пратете ми и на мен книгата на Коток, моля  Praynig, че нещо не мога да се ориентирам да я намеря.

Ето Книгата на Коток-   Ваксините-въпроси и отговори за мислещи родители

# 502
Законопроект за защита правата на пациента - обсъждане.Права или задължения готвят?

http://www.blsbg.com/index.php?option=com_content&view=artic … d=242&lang=bg

Европейска харта за правата на пациента:
http://kzzbg.org/?page_id=530

Хартата и този законопроект за мен си противоречат.

Само нарушението на т. 15 май може да ни спаси ако приемат поредната безумщина. Joy

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 20:19 от Omega

# 503
Интересен подпис имам Laughing

# 504
ей това ме срази...след като се казва, че има и тежки реакции и че не няма гаранция за създаване на имунитет:

Възможно е да има проблеми със самата ваксина, за нищо не може да се даде гаранция на 100%, но ваксините трябва да бъдат направени. Отказването от тях е безотговорност към здравето на собствените деца, коментира председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари д-р Любомир Киров.

Аз ли съм малоумна, що ли? Значи има ваксина, която не защитава 100%, която има вероятност да предизвика сериозни нежелани реакции, на всичкото отгоре има вероятност и самата ваксина да не е наред /както Превенар-а, от който починаха 5 бебета/, но който не я сложи на детето си, трябва да бъде глобен, а детето му да не ходи на училище Shocked Всъщност, най-добре изобщо да не излиза на улицата...просто с родителите ходом марш към ешафода!

# 505
А да не говорим за ваксинация на дете с увреждане, както беше при мен. Първо почти не ме допускаха при него в реанимация, изкара тежка жълтеница, без никой да ме уведоми, че му е сложена ваксина против хепатит. Това го научих след един месец, като си взех епикризата и я прочетох. А като започнах да разпитвам и да искам обяснение, бяха много учудени защо изобщо правя проблем.

Искрице, на дъщеря ми и бяха сложили хепатита 2 дни, след като се установи пневмония. Извадили са я от кувьоза, за да и слажат тази животоспасителна ваксина!
И аз го разбрах от епикризата. За такива неща не информирали, защото са задължителни и няма какво да те питат...

# 506
Не знам, не знам, това е някакво безумие просто!
Добре бе, тия не ги ли е срам, не ги ли е грях, Господи?!
 #2gunfire

# 507
нали им взимат кръв, правят им ваксини... така могат да ги заразят....пък и както моят доФтор дерна на две места госпожицата със скалпела докато пукаше спукан мехур... има си потенциални възможности като се замислиш...

Именно! Понеже не могат да гарантират някаква що-годе чиста среда в болниците и бъка от вътребонични зарази, затова гледат веднага да боцната ваксината, ако не друго, поне ръцете да си измият за липсата на хигиена. Да не говорим за ненужните боцкания дето ги правят на иленик петичките на децата...

# 508
Здравейте!
Имам една питанка, която много ми лежи на сърцето. Дъщеря ми има всички ваксини до 2 годишна възраст, препоръчителни за тук. При последния прием й сложила Превенар и Инфанрикс Тетра заедно, защото бяхме закъсняли. После прочетох, че не е хубаво да се слагат заедно (ако въобще е хубаво).
След това направи много дълго боледуване. Веднага след ваксинацията вдигна Т. После спадна, после пак така 40дена. После имаше други усложнения. Шест месеца беше почти нон-стоп болна, въпреки голямото пазене. Дори не помня вече колко антибиотика изпи (по това време бяхме в БГ). Преди това не беше боледувала сериозно и не беше пила АБ.
Както и да е, лекарите казаха, че не  от ваксините. Аз предполагам, че дори да нямат пряка връзка, са отслабили имунитета много и организмът й е бил податлив на всичко.

Септември се прибираме пак в БГ за незнайно колко време и непременно искам да я запиша на градина (имам свои причини). В Германия обаче не се слага ваксина против туберкулоза, а и не съм съвсем сигурна дали останалите ни ваксини покриват българските. Трябва да се поинетересувам. Аз не искам да чуя повече за ваксиниране.
Дайте ми някакъв съвет може ли да стане това и как? Ако не е удобно тук ,може и на лични.
Нямаме лична лекарка в София.

Благодаря ви предварително и ако има нещо за ядосване, моля ви, не вадете пищовите   bouquet
Друго ми беше мнението преди, но човек се променя с времето Grinning

# 509
Не знам в кой град се прибирате, но в София нямате почти никакъв шанс да запишете детето на държавна ДГ. Частните/макар че и там често няма места/ са по-благосклонни към липсата на ваксини.
Не знам и дали това, че идава от Германия и се имунизирани по тамошния календар няма да се приеме за достатъчно...

Общи условия

Активация на акаунт