Банята-13та тема

• 110 069
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Майстора,който ше ви прави банята не може ли да ви направи тавана.Не е много желателно един да ви прави плочките,а друг да ви прави тавана.Защото за това таванче ще се изгубят около 3 дни от направата,шпакловането и боядисването.

# 211
  • sofia
Майстора,който ше ви прави банята не може ли да ви направи тавана.Не е много желателно един да ви прави плочките,а друг да ви прави тавана.Защото за това таванче ще се изгубят около 3 дни от направата,шпакловането и боядисването.

Ми, не, няма да може. Sad Та затова попитах за читава фирма, която предлага цялостно всичко.

# 212
От вчера започнахме да къртим.  Rolling Eyes

# 213
Моля за информация кой материал е за предпочитане и защо за мебели за баня. МДФ, полистирол или PVC? И не е ли полистирола също вид пластмаса като PVC-то?
Изчела съм темите за баните,но тогава този въпрос не ме е интересувал,а сега нямам възможност да почна отначало.
Ще бъда благодарна на всички обосновани мнения и линкове.

# 214
Моля за информация кой материал е за предпочитане и защо за мебели за баня. МДФ, полистирол или PVC? И не е ли полистирола също вид пластмаса като PVC-то?
Изчела съм темите за баните,но тогава този въпрос не ме е интересувал,а сега нямам възможност да почна отначало.
Ще бъда благодарна на всички обосновани мнения и линкове.
Аз ще продължавам да хваля моите.Те са от фирма ПИТ.На мен  ми изглеждат ПВЦ.

Техниката на долния шкаф е моя Mr. Green.
Беше обикновен ПВЦ шкаф -плот  с две   врати  и рафт вътре.
Извиках майстора който  ми прави мебелите и той изряза част от плота и гърба на шкафа ,натика го под стандартна мивка  и го захвана за стената.После силиконирахме межди мувката и шкафа,което смятам за грешка.Тези силикони само мухлясват и правят гледката ужасна.Ако ги нямаше  щеше  да ми е по лесно  за поддръжка. Peace
Иначе целия модул си е  мой модел Wink,по мой размер

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 10:47 от Vali :)

# 215
Моят шкаф е  PVC,защото искам водоустойчив.Банята ми е малка и все ще плиснем вода върху него.МДФ е влагоустойчивматериал ,според мене е подходящ за по-обширни помещения.За полистирол не съм чувала.
Деси,ние къртихме 2-3 дена,сега подменяме тръбите.За трети път правя баня и съм наясно,че не може да стане за 3-4 дена и нямах илюзии.Кофтито е,че живеем в апартамента,където ремонтираме-прах,мръсотия,вчера спряхме водата цял ден.Но това е положението,ще се справим Wink

# 216
# 217
Наясно съм ,че няма да стане за 2-3дена. Най-ме притеснява ,че известно време ще сме без вода докато се подменят тръбите. Снощи едната се проби и сме без топла вода , но това се приживява.

# 218
  • Пловдив
Такова купихме за новата баня от Алати за 200лв - PVC шкаф с мивка 50см Korona от Vidima. Смятам , че направихме удар!  Laughing

# 219
може ли размера на шкафа  Hug

# 220
  • Варна
Lady Guga, честито! Нашият долен шкаф с мивка излезе 335 лв (50 см пак, PVC), но още не сме го взели.
LilaC, ние сме на същото дередже, освен, че нямаме тоалетна вече... а майсторите за плочките са други и от тях зависи кога ще имаме...

# 221
  • sofia
Аз съм си харесала един шкаф с мивка на КОЛО; влагоустойчив МДФ. Незнам колко ще изкара, но много ми хареса на вид, мивката също и май ще го вземем тези дни. Simple Smile

# 222
  • Пловдив
Мерсии! Обаче малко се затруднявам размерите да ви кажа, мивката е точно 50см, а ширината на шкафа е съвсм мъничко по-малко, обаче височина и дълбочина  newsm78 !? Сега погледнах в онлайн каталога на Алати, комплектът пак е в промоция, този път 208лв (199лв. преди 2 месеца). Но иначе само мивката, която и без това бяхме харесали заради формата и размера струваше 78лв.,а в Колос, от където си взехме фаянса и монолблоковете ми предлагаха същия модел шкафче за същата мивка за 310лв БЕЗ мивката!

Silence, много е стилен шкафа, супер е. При нас обаче не може МДФ, душът ще е много близо от едната му страна и още не съм решила дали ще сложим параван-пано, а за PVCто казаха, че водата може да бие директно в него   bath

# 223
Ако някой има интерес и ми обясни как да вмъкна снимка, мога да покажа нашия долен шкаф - ПВЦ, 65 см за 340 лв  Laughing
W -  вече са ти отговорили, но нека и аз - ПВЦ е задължително за малки бани, в които шкафът ще има директен контакт с вода. МДФ-а е само ВЛАГОустойчив - т.е. подходящ за бани с душкабини, но аз пак бих се притеснявала да го използвам, честно казано.
 Ние сега сме на етап разбиване тавана на комшията отдолу - ще сменяме тръбата, която се е запушила и после майсторът ще свързва бойлер, смесители и горен шкаф и до 1-2 дни при попътен вятър ще режем лентата  Praynig

# 224
  • Пловдив
Ако някой има интерес и ми обясни как да вмъкна снимка, мога да покажа....
Аз ще ти обясня с удоволствие, че и за мен беше мистерия допреди 2 дни!! Значи започваш да пишеш съобщение и натискаш първото малкот бутонче на втория ред, от тези за оформяне на написаното,точно под B се пада. Появява ти се [имг]  [/имг] ( на латинеца,де!) и  посредата ти трябва да сложиш линка към снимката и вскички ще я видим Simple Smile
Хайде -  успех  thumbsup да видим шкафчето и после цялата баня готова!

Общи условия

Активация на акаунт