Банята-13та тема

• 110 052
  • 735
  •   1
Отговори
# 195
Благодаря,Lady Guga.То и нашата баня е малка-1,40 на 2,добре поне,че тоалетната е отделно.
И аз ще искам отделни ключове за лунички и лампички.

# 196
Има специални лунички за мокри помещения.Казвам го защото аз като взимах не я знаех тази подробност Simple Smile)Иначе моята баня е много малка  160/200 може и по малко да е не помня вече и имам 4 лунички, които са напълно достатъчни.

# 197
  • София
Мен ме вълнува следния въпрос - малко след дъжд качулка де Laughing Как е поставен сифона на пода в банята ви? На едно ниво ли е с плочките или е по-ниско? В моята баня незнайно защо е доста по-ниско и стои много грозно Cry, все едно има дупка в пода. Ужаснооо. Дали има някаква решетка, която да се постави отгоре и да се оправи малко положението? Сифона е в средата на банята и няма как да не го забелязвам всеки път... Cry

# 198
  • Пловдив
Трябва да е на едно ниво. Има разни решетки по магазините (квадратни и кръгли) - вземи си размер и потърси нещо, но най-добре майстор да го направи, защото единият пръстен се вгръжда (или залепя зависи от ситуацията).

# 199
  • София
За кръгъл отвор е. Но май си е съвсем умишлено така направено, не знам дали и майстора смята да го остави в този вид....но плочките са специално рязани и скосени да се стича водата и стигат точно до периферията на така поставения сифон Rolling Eyes

# 200
Искам да попитам някой от вас дали има стурктура за вграждане KOLO и дали не е имал проблеми. С две думи: доволни ли се от KOLO? Аз се опитвам да намеря GROHE 420 мм широка, но за сега без успех (трябва да се поръчва и да се чака),  а тази KOLO е 400 и ще я вграждаме в ъгъл. Също така бих искала да попитам дали според вас се пести място като е в ъгъл.
Благодаря ви предварително за отговорите Simple Smile

Ние сме със структура за вграждане на KOLO, в интерес на истината непосредствено след монтажа започна да църцори и имаше оттичане в тоалетната чиния. Сега вече го няма този проблем, надявам се да не се появява вече. Ако имате вариант за друга марка - действайте! Определено е гадно да трепериш сега ще протече ли, няма ли...
Успех!

P.S.
След доста лутане открихме този сайт: виж дали и на теб няма да ти свърши работа: http://www.domkatalog.bg/strukturi.shtml

# 201
  • София
Мен ме вълнува следния въпрос - малко след дъжд качулка де Laughing Как е поставен сифона на пода в банята ви? На едно ниво ли е с плочките или е по-ниско? В моята баня незнайно защо е доста по-ниско и стои много грозно Cry, все едно има дупка в пода. Ужаснооо. Дали има някаква решетка, която да се постави отгоре и да се оправи малко положението? Сифона е в средата на банята и няма как да не го забелязвам всеки път... Cry

Има декоративни решетки ,които са 10 на 10.Около 10лв струват.Отидете в Бриколаж и ги вижте.

# 202
beep_one, много добре се е получило! Предполагам, че ще си изберете висящо шкафче под мивката?
По моя преценка се предлага много малък избор на висящи шкафчета, аз се опитвам да сглобя нещо за малка баня, но почти няма избор, особено за мивки до 50-55 см. Намерих нещо, което ми харесва, но е квадрат (48х49) и ... в банята ще могат да влизат само фини госпожи и господа Simple Smile.

Точно така би трябвало да е,ама още не сме избрали шкафа и си седи празна мивката Laughing

LilaC - ние си сложихме лунички на тавана-такива влагоустойчиви са и малко по-скъпи от обикновените лунички.Ако сложиш хубави лампички(качествени) ще забравиш кога за последно си ги сложил. Peace Задължително с трансформатор.Да добавя,че точно над душа ни се пада едната луна и нямам проблем.

# 203
  • Варна
beep_one, като изберете, да пуснеш снимки, че ми стана интересно (не че ще пасне за нашата баня, но много ми харесват висящите конструкции). Може да си направите и по поръчка, и без това сте чакали досега Simple Smile

# 204
beep_one, като изберете, да пуснеш снимки, че ми стана интересно (не че ще пасне за нашата баня, но много ми харесват висящите конструкции). Може да си направите и по поръчка, и без това сте чакали досега Simple Smile
Задължително ще пусна.Честно казано,ние сме намислили какъв ще е цвета,но самия плот не сме го избрали-нали там най много ще се мокри,а повечето фирми които правят подобни неща по поръчка са все в някакви бели,розови цветове и струват майка си и баща си.Огледахме и повечето подобни шкафове,направени са от обикновени плоскости и нямат никакво специално покритие-мислим да е от такова,а ако се бъгне материала да го сменим след време(около 250 лв. излиза).Огледалото предстои да се монтира.То ще е закрепено на подобна плоскост,в цвета който ще е и шкафа.Като го монтират ще пусна снимки.

# 205
  • София
beep_one  много хубава баня.Само искам да попитам защо не си сложихте лира за баня а обикновен радиатор.

# 206
Честно казано не знам Embarassed.Трябва да питам мъжа ми. Mr. Green
Отг. излизало по евтино с радиаторите!  Laughing(не знам колко е вярно)

# 207
Здравейте,
2 дена чета старите теми, защото все отнякъде трябва да почна Mr. GreenЗа съжаление много от албумите и линковете вече не съществуват. Мисля обаче че вече се спрях на цвят - коет все пак е нещо Mr. Green
Имам един глупав въпрос... сега ще видим дали мога да обясня както трябва! Thinking
живеем в малък град но имаме магазин на РЕС в града... мислех от там да си купя фаянс и теракот..но се замислих... имат ли те програма с която да ми направят разположение на плочките и да ми изчислят колко плочки от вид ми трябват?! Едва ли... В Практикер ми се струва извършваха такава услуга - така ли е???
Какво всъщност трябва да направя за да получа точните плочки за определена визия.

Сигурно ви зададох възможно най-тъпият въпрос, но съм съвсем в неведение относно баня от основи./ имам в предвид че сега се строи вилата и банята е на ниво - до тухла!/ Embarassed
Ще ви бъда благодарна за съвет!

1.направа на вик
2.направа на ел.инсталация
3.снимка на вик и електро и пускане на вода в тръбите за проба
4.замазка на пода
5.мазилка на стените и минаване една ръка с теракол върху мазилката
6.лепене на плочки
7.направа на тавана
8.фугиране на плочките
9.монтаж на санитария
10.приятно къпане

Благодаря!  bouquet Много точно и последователно описание! Точно това ни трябваше Mr. Green

# 208
  • София
Ако сами си правите банята и ако имате два сифона моят съвет е да си купите подовите плочки итака да разположите двата сифона,че да са на 4 плочки и да съвпадат фугите.Обезателно слагайте пвц лепило на снадките на тръбите и внимавайте с наклона при заливането на подовата замазка.Аз обикновено захващам ф50 за пода с дюбел и тел.Ако не е захваната тръбата при заливането на замазката ще се вдигне нагоре.Ако има още нещо в процеса на работа може спокойно да питате.Ако мога ще помогна.

# 209
  • sofia
Ние вече намерихме майстор за плочките, но преди това въобще не сме пипали ВиК или електро. На пръв поглед помещението си има всичко и всички изводи се намират там, където си ги представях и където са по проект. Само се чудя, когато отоплението като цяло е на газ с общо котелно (за целия блок), необходим ли ми е бойлер? Освен това какво да ги правя всички кабели за лампи и други, от които нямам нужда в банята - режат ли се или да? Simple Smile

Нищо не ви прече да оставите изводи за бойлер.А излишните кабели ги изолирате и оставяте в стената.Успех с ремонта.

Мерси за съвета - така и ще направим! Simple Smile
При мен възникан още една питанка - колко ще миструва (материали+труд+електро) за направата на окачен таван в банята? И търся фирма/майстор, който/която да предлага цялостната услуга?
Благодаря предварително!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт