Банята-13та тема

• 110 071
  • 735
  •   1
Отговори
# 225
  • Пловдив
Vali Simple Smile, има ли друга алтернатива за свързването на мивката с плота, освен силикон?
Аз също вече съм противник на силикоирането  Peace
И колко ти е широка душкабината?

# 226
  • Пловдив
Мивката с плотът могат да се свържат и с монтажно лепило, но после пак е добре да се уплътни със силикон, затова може направо със силикон. Важно е само да се вземе качествен санитарен силикон в съответния цвят.

# 227
Искате ли да пробвате дали е станало нещо: http://onceuponatime.snimka.bg/other/banya.494571 паролата е 1298

# 228
  • Варна
ми много добре изглежда Simple Smile скоро - снимки и на цялата баня, че и на вас да ви олекне от ремонти Simple Smile

# 229
Ох, благодаря, аз имам вече много снимки, но ще изчакам да стане всичко готово и ще пусна направо Преди и След  Hug

# 230
Ми аз се чудя защо въобще е този силикон специално при нас?Мивката е захваната за стената ,шкафа също?
Ако го нямаше нищо трагично не б и станало .Водата в шкафа и токова.А и колко вода щеше да е??
Душ кабината е 90 см и е от Мартинели за 110 лв италиянска Мотебианко на разпродажба.
Не ги харесвайте вие ,но аз ги харесвам -фирмичката.Имат уникални оферти понякога ,даже често Wink

# 231
още не съм решила дали ще сложим параван-пано
А,като засегнахме въпроса за параваните,да попитам нещо.
Отказах се от душкабина.Ще правим прагче и ще сложа завеса на първо време.Ако ме устройва(т.е.да е сухо,да нямам проблеми с плата и т.н.)ще я оставя.Може и да греша,но кабина+бойлер-шкаф+панери+закачени халати и т.н. в една толкова малка баня,ми действа клаустрофобично.
Ако не се получи със завесата,т.е. подът се  мокри,майсторът каза,че няма проблем да ми направят параван.
Въпросът ми е няма ли да се виждат грозно дупките,пробити за лайсната на завесата,ако после тя се махне,за да се пробие за параван.
И друго:майсторът се чуди дали да остави кабелите свободно над вградения таван(гипсокартон).Дали това е добра идея?

# 232
Отказах се от душкабина.Ще правим прагче и ще сложа завеса на първо време.Ако ме устройва(т.е.да е сухо,да нямам проблеми с плата и т.н.)ще я оставя.Може и да греша,но кабина+бойлер-шкаф+панери+закачени халати и т.н. в една толкова малка баня,ми действа клаустрофобично.
Ако не се получи със завесата,т.е. подът се  мокри,майсторът каза,че няма проблем да ми направят параван.
Въпросът ми е няма ли да се виждат грозно дупките,пробити за лайсната на завесата,ако после тя се махне,за да се пробие за параван.
И друго:майсторът се чуди дали да остави кабелите свободно над вградения таван(гипсокартон).Дали това е добра идея?

Аз пак ще кажа тук... сега съм с перде и не бих си направила повече такава баня, освен ако пердето не е поне на един метър от стената. Иначе е доста неприятно

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 09:49 от zorrytta

# 233
  • sofia
Ние точно защото банята ни е малка (2,7кв.м) се отказахме от душкабина - доста клаустрофобично ще се получи иначе.

# 234
[quote author=LilaC link=topic=488765.msg14931275#msg14931275 d

[/quote]
Има корнизи за душ завеси, които са с безвинтов монтаж, телескопични. Нашата е такава, от Практикер, 2 м-60 лв. Иначе банята ми е без декорни плочки и др.украси и с пердето се вкара разнообразие. Много хубави завеси за баня има в Genesis.

# 235
Ако не се получи със завесата,т.е. подът се  мокри,майсторът каза,че няма проблем да ми направят параван.
Изнамерих я снимката най сетне.
Виж над кабината встрани има част от фриза разделен на две и лепнат върху плочкката и дупките съответно.После го фугирах и ако незнаеш какво  е ще си мислиш ,че е декор ,но по различен.Различава се  ,но е по добре така отколкото дупки. WinkМислих ,мислих и накарах мъжо да донесе от мазата един резервен фриз да го опропастя,но то взе че се получи и според мен много добре стана.Даже той го хареса Mr. Green

В огледалото се вижда оригиналната плочка с декор ,която е центрирана.Но понеже е класическа баня с фриз и нагоре е едноцветно и се слива не личи много "моя декор"  ,че не е центриран.Първата снимка е с телефон сори за качеството

Последна редакция: пт, 23 апр 2010, 10:48 от Vali :)

# 236
Vali,превърнала си дефекта в ефект.МНого добре се е получило!
Veniz ,благодаря ти.Записах си за този корниз с безвинтов монтаж в Практикер и ще мина да го видя непременно.Ценна информация ми даде!
Ние купихме плочки розова Савана-вързват си стилово с другите ни помещения и далеч не са толкова розови,колкото на каталога на КАИ,по-скоро прасковено.Поне така изглеждаше в Мастерхауз-фин,топъл,светъл цвят.Платихме 15 лв.,за да ни ги докарат и направо не ги познах-като изключим теракота,който има някакъв цвят,светлият и тъмният фаянс са почти бяло-бежеви на дневна светлина.Лошо ми стана!Вярно,че пак на изкуствено осветление ще ги гледам в банята,но не мисля,че ще има кой знае каква промяна.Та накупихме фризове,няколко декоративни плочки,допълнително теракот пода да го наредим диагонално за раздвижване,сега с кърпи и завеси се надявам още да го освежим.Грешката ми е,че не взех две плочки(тъмната и светлата)и да отида до витрината да ги видя и на дневна светлина.Вероятно щях да се откажа и да избера по-наситен цвят,който избягвах именно за да изглежда малката баня тясна като комин.

# 237
  • Варна
Моля, който знае, кажете ми колко време след слагане на теракот не може да се стъпва в/у него? Колко време отнема, принципно, залепването на подови плочки, фугиране и т.н., на 1 кв.м? В момента чакаме файанс-майсторите, а сме без тоалетна и баня... а те ще работят само през уикендите Sad

# 238
  • София
При слагането  на подовите плочки чак на другия ден можете да ходите по тях.А при монтажа на тоалетната чиния е добре поне 3-4дена да стегнат плочките защото при дупченето на дюбелите има вероятност да се отлепят плочките.Аз като правя баня най.напред правя пода и след това въртя стените по редове.Така след 2-3 дена може да се къпе в банята.

# 239
Здравейте  Wink
Днес и ние подхванахме банята. Досега не можехме да си изберем плочки, но днес харесахме и проекта ще е готов в понеделник.
Спряхме се на ето тези плочки http://www.keranova.org/product.php?R=1&SR=14&p=764&, но още не можем да решим дали да е в кремаво и кафяво или в бяло и сиво. Банята ни е много малка и искам да е по-светла. Ако изберем кафявото и направим пода с кафяво ми се струва, че много тъмно ще стане, а със сивото сякаш няма да е толкова мрачно  newsm78 Дайте някакво мнение, че в понеделник трябва да решим кой ще е цвета и да доизпипаме проекта  Rolling Eyes
Много се бяхме навили за ей такива плочки в бяло и черно http://www.bulgres.com/bg/catalog/101.html  серията Бижу, но белите са 65, а черните 87 лв на квадрат  Shocked и се отказахме. Иначе наподобяват кожа и по-различно стои. Ама, много парА, ще ме извиняват  Crossing Arms

Hug

Общи условия

Активация на акаунт