Банята-13та тема

• 110 069
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
Имам с в и к инсталация.  И вода си имам вече.   Party Днес ще направят ел.инсталацията.
Да попитам душ-кабина 80/80 много ли е малка?

# 271
Зависи колко сте големи вие Wink

# 272
И аз се чудя, за размера на душ кабината,но 80-80 ми се вижда малка

# 273
И аз се чудя, за размера на душ кабината,но 80-80 ми се вижда малка
Ние иззидахме прагчета за параван,80-80 и чудно,но ми се вижда по-комфотно от душ кабината на майка ми,която е 80 на 80 и яко ме гони клаустрофобията,тъй като сме едри.
Исках поне 90 на 90,обаче проблем:прага ще се блъсне в шкафа и ще закрие сифона,т.е. не стана.
Истината в,че и 90 е малко,но нямаме избор.Както ми е банята 2:1,40 май беше,най-добре би било цялата да е душ кабина.Ама няма...
Аз имам вода,ток,в момента реди плочки.Проблем с казанчето-уж взехме такова,дето да не прави конденз и не само,че си прави,ами и пуска вода с много малко налягане,като струйка,крайно недостатъчно.Майсторът един ден си игра с него и му поставих ултиматум:ако не може да се оправи,да го връщаме и да взимаме друго.
Не ми стига мръсотията,в която плуваме от точно една седмица,ами да зарежем работата и да загубим още една седмица с казанчето.Уффф #2gunfire

# 274
  • София
Имам с в и к инсталация.  И вода си имам вече.   Party Днес ще направят ел.инсталацията.

80 на 80 е малка.Аз в къщи ще слагам такава ,но имам чупка в която ще сложа душа и горе долу кабината ще ми стане 90 на 90.

# 275
  • Бургас
rumen_iankov,купихме душ кабина,която смятаме да сложим в банята в/у плочките.Но много ни е чудно с какво ще се застопори тя  за стените или пода newsm78 дали няма да се обърне в някой момент?Милото ми тежи около110 кг.То май за стената няма как да се захване,щото е от стъкло.И изобщо да дадеш някакви съвети за монтаж на душкабина.Може ли да се подложи нещо под коритото за да не хлътне след време Thinking
LilaC ,нашата баня е132 на200 см.,изкарахме късмет,че сме на първия етаж и ще местим канали,тръби,ще затворим и одушника и едва ще сместим гърне,кръгла мивка и душкабина. Joyкато влезеш от вратата и направо по предназначение.То и да се хлъзне човек няма де да падне.

# 276
  • София
rumen_iankov,купихме душ кабина,която смятаме да сложим в банята в/у плочките.Но много ни е чудно с какво ще се застопори тя  за стените или пода newsm78 дали няма да се обърне в някой момент?Милото ми тежи около110 кг.То май за стената няма как да се захване,щото е от стъкло.И изобщо да дадеш някакви съвети за монтаж на душкабина.Може ли да се подложи нещо под коритото за да не хлътне след време Thinking
LilaC ,нашата баня е132 на200 см.,изкарахме късмет,че сме на първия етаж и ще местим канали,тръби,ще затворим и одушника и едва ще сместим гърне,кръгла мивка и душкабина. Joyкато влезеш от вратата и направо по предназначение.То и да се хлъзне човек няма де да падне.

Щом още сте в процес на ремонт махнете поддушовото корито и изградете прагче от плочки.След това отгоре ще си сложите душкабината.При ремонта  трябва да следите обезателно ,където е душ кабината да има прав ъгъл.Също така да си снимате тръбите на Вик,защото при монтажа  може да се продупчат без да искате.Иначе в комплекта има упътване за монтаж.И пак ви казвам изградете коритото от плочки и сифон,защото иначе то няма да издържи теглото на мъжа ви и ще се спука.Ето,ако не вярвате пишете на този потребител  eli6.  Жената е сменила 3 душ кабини.Преди един месец отидох и махнах душкабина и сложих сифон и направих прагче от плочки.  

# 277
Е,поне няма да давате пари за ортопеди   Laughing Ще стане хубаво,щом е новичко.
Въпрос от мъжа ми,заради който слагам завеса(не параван):има ли някакъв начин завесата да се държи плътно прилепнала към стената.И за съжаление,безвинтовия монтаж,на който така се надявах,не е за Г-образни релси.

# 278
Sneji bs, не се отчайвай, нашата е още по-малка и пак се получи!
  При тези размери защо ще слагате душ-кабина, а не параван? Иначе остава малко място, което е неизползваемо! При моите проучвания чух, че е добре стъклото да е поне 6 мм., а в Бриколаж, Практикер и др. масовите китайски са 5-6мм.
 Иначе при тесни и дълги бани оптимално е линейното разположение на едната дълга страна(когато е възможнс), а от М4 разбрах, че има и вградени казанчета на Геберит, които се вкарват директно в стената и спестяват още място!Жалко, че не го знаех по-рано!
Успех и да покажеш снимки:)!

# 279
Момичетаааааааа ( и момчета), имам баня!!! Току-що й направих сефтето с душа, голям кеф ми е. Снимки - скоро  newsm44

# 280
  • София
Момичетаааааааа ( и момчета), имам баня!!! Току-що й направих сефтето с душа, голям кеф ми е. Снимки - скоро  newsm44
ха, честита баня!Само не разбрах, махнахте ли старите плочки или лепихте новите върху тях?
rumen_iankov,купихме душ кабина,която смятаме да сложим в банята в/у плочките.Но много ни е чудно с какво ще се застопори тя  за стените или пода newsm78 дали няма да се обърне в някой момент?Милото ми тежи около110 кг.То май за стената няма как да се захване,щото е от стъкло.И изобщо да дадеш някакви съвети за монтаж на душкабина.Може ли да се подложи нещо под коритото за да не хлътне след време Thinking
душ-кабината няма ли лайсни или държачи, които се закрепват за стената и за тях се закрепва стъклото? И ние си направихме прагче от плочки, по-красиво и практично е, а и коритото се хлъзга много, задължително е да се слага гумена подложка. Кабина 80/80 е много малка, нашата е 96/96, но ако пространството не позволява няма начин:-(

Последна редакция: вт, 27 апр 2010, 00:56 от missmarina

# 281
ха, честита баня!Само не разбрах, махнахте ли старите плочки или лепихте новите върху тях?
Лепихме върху старите, които бяха докъм половината на стената на височина. Снимките ще включват "преди" и "след", да видите от какво 40-годишно чудо тръгнахме  Joy Още съм в еуфория  newsm18 smile3535

# 282
Имам си ел.инсталация. Отказахме се от душ-кабината- твърде малка ми идва. Ще слагаме стъклен параван.
Купихме плочките - ще имам зелена баня  Laughing

# 283
  • София
За душ кабини може да се отиде в Бриколаж и да се видят как са сглобени.Не е никак сложно монтирането.

# 284
Имам си ел.инсталация. Отказахме се от душ-кабината- твърде малка ми идва. Ще слагаме стъклен параван.
Купихме плочките - ще имам зелена баня  Laughing
Прекрасно(за зелената баня) Peace
Аз също си бях харесала едни плочки-Русина мисля,че беше серията,на КАИ,но никъде не можах да ги намеря.Намерих едни зелени,но бяха твърде ококорени,а ние искахме да е по-нежен,успокояващ тон.За други трябваше да се чака,а не можехме да си го позволим.В крайна сметка купихме прасковени,които ме уплашиха на дневна светлина-много бледи,но като взе майсторът да ги реди,се появи цвят.Пак е деликатен,но го има.И със съответните аксесоари се надявам тези мизерни 2 кв.баня да станат приятни и удобни.

Общи условия

Активация на акаунт