Банята-13та тема

• 110 071
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
  • София
За ваната е най добре да е с параван,за да може лесно да се чисти сифона.И добре е да е стъпила на плочките.Едно време ваните се изиждаха и под тях нямаше и като протече не можеш да разбереш откъде тече.Разбира се чак като стигне при съседите и настава едно къртене.А при параван сваляш паравана и всичко се вижда.

# 256
Здравейте!
Чета ви от доста време и предвидихме с ваша помощ доста от нещата в баните ни. За сега сме се заели с едната. Това са плочките за нея след дълго търсене: http://www.jordy22.com/ishop.php?categoryID=199. Чертежите и подредбата на плочките са само на лист та няма как да ви ги покажа за сега. Ще преобладава най-светлата плочка като по-тъмната с малкия фриз ще са вертикално разположени при мивката, а за тоалетната ще включим и най-тъмната плочка. Баните ни са малки (175х160 е тази) и решихме едната да се ползва за баня като има и тоалетна в нея, а другата като тоалетна и съответно да е повече за гости. В банята ще има вана с хидромасаж и наполовина параван, мивка и тоалетна. За ваната се оказа най-евтин вариант да се купи обикновена вана, да ни монтират хидромасажните дюзи и паравана. Сега сме в търсене на тоалетно казанче. Искаме да е вградено и да е конзолна тоалетната чиния, но попаднахме на такава цифромания, че свят ми се зави.  Ще се радвам да споделите опит от кои марки сте доволни. Надявам се скоро да мога да се похваля със снимки от банята с наредени плочки, че са си по мой проект.  Blush

# 257
ммм любимите ми плочки  Peace

# 258
bibsy, допреди седмица имаше промоция на комплект на Fayans - структура за казанчето + висяща тоалетна чиния + капак = 400 лв. Аз предпочетох да взема структура на Grohe (които ги водят уж за най-добрите на българския пазар) + тоалетна чиния и антибактериален капак на Фаянс - излезе малко по-скъпо, но мисля, че си заслужава парите.

# 259
  • Варна
rumen_yankov, благодаря за отговора. Значи едно 2-3 седмици още... Тоалетната чиния ще е висяща, това ще съкрати ли периода...

ИлиЯна, кремавото с кафяво стои много добре, бяло-сивото също е стилно, но ако сивите плочки избледнеят от водата с времето, малко ще се загуби ефектът. Подът според мен, по-скоро тъмен. Ако сложите подходящо осветление, с осветяване на определни места, няма да е тъмно.

Моят съвет е да си намерите майстори,които да работят докато направят банята.Иначе само през почивките ще правите банята около месец.От личен опит  като се работи на две места работа не се върши.Обикновено става претупване на работата.При монтажа на вграденото казанче,като се облече с картон можете да сложите още един пласт и временно да поставите тоалетната чиния.

благодаря за отговора. Така е най-добре, но вече сме се хванали с тези майстори, а и те вече започнаха... ще видим докъде ще я докарат днес и утре. За в бъдеще ще знам...

# 260
Free, във вариант 3 може да изтеглите мивката максимално близо до стената с вратата (за да се освободи евент. място за ревизионния отвор). Не знам как са точно сантиметрите, но може да разгледате ъглови или асиметрични мивки като тази напр.

http://www.keranova.org/product.php?SR=&R=4&R1=&p=261
или тук (ама само за пример, щото цените са малко множко Simple Smile: http://www.kolo.bg/view.php?b=kolo&c=02&s=04

А иначе за препоръчителни сантиметри между санитарните обекти виж тази схема:

# 261
http://www.peronda.com/ - на тази фирма на сайта има програмка за 3Д дизайн, ако някой си търси

# 262
Съпругът ми се спря на втори вариант, с мивката на срещуположната стена, макар че аз харесвам трети...Но не смятам да настоявам.  Laughing

mamanin, благодаря за схемата. Simple Smile

zorrytta, а могат ли да си редят плочки там?

Или някой да ми обясни как се редят плочки в КичънДроу, моля. Може и на ЛС.
  Embarassed

# 263
На тази от сайт могат, но само плочките от тази фирма... Целта е като си ибзереш техни продукти да видиш как ще изглеждат. Аз случайно я открих вчера, след като си купих техни плочки, но гранитогрес. С кичен дроу не можах да се справя аз, въпреки че почти разбрах как се редят плочки. Просто ми се стори безмислено да губя време, след като в почти всеки магазин предлагат безплатни проекти.

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 10:29 от zorrytta

# 264
  • Пловдив
http://www.peronda.com/ - на тази фирма на сайта има програмка за 3Д дизайн, ако някой си търси
Ако си пробвала програмата, може ли насоки, че едните плочки, които съм харесала са точно на тази фирма  Mr. Green
Но нищо не ми се сваля  Rolling Eyes Пише Downloading program, please wait и нишо повече не се случва  newsm78

# 265
Ако си пробвала програмата, може ли насоки, че едните плочки, които съм харесала са точно на тази фирма  Mr. Green
Но нищо не ми се сваля  Rolling Eyes Пише Downloading program, please wait и нишо повече не се случва  newsm78

Ами би трябвало да започне да се даунлоудва до няколко секунди. То всъщност е нещо като плъгин, който се стартира онлайн. Програмата се отваря веднага, след като приключи тоя даундоуд, който всъщност трае няколко секунди. Ако все още не става, опитай със друг браузер (На мен с IE8 ми работи перфектно). Между другото сайта им е впечатляващо добър и има много прията музичка Simple Smile

# 266
  • sofia
Аз се отказах от шкафа за баня - никак не ми харесват шкафовете от ПВЦ, а в нашия случай друго няма да е добре.  CryВече се замислям само за плот с мивка, но незнам откъде мога да поръчам такъв. Ако имате някакви идеи къде може да има плот за мивка за баня, ще съм ви много благодарна да ги споделите. Hug

# 267
  • София
Отивате в някой цех за гранит и си избирате от какво искате плота и хората ще ви го отрежат на каквито искате размери.Дори ще ви направят и отворите за мивката.А има вариянт да дойдат и да го монтират.

# 268
  • sofia
Отивате в някой цех за гранит и си избирате от какво искате плота и хората ще ви го отрежат на каквито искате размери.Дори ще ви направят и отворите за мивката.А има вариянт да дойдат и да го монтират.

Опасявам се, че каменният плот:
1) е много тежък и всъщото време ще е конзолен - трябва да му се направи доста стабилна носеща конструкция;
2) е доста по-скъп Wink

Аз си мислех нещо като стъкло+метална носеща конструкция или ПВЦ...

# 269
Плот за баня /фаша може би търсите -изкуствен камък/ можеш да поръчаш от мебелен магазин.Има италиянски,китайски и др.
Китайските са с много добро качество . Мои познати  си правиха маса  от фаша.Има и различни  размери,цветове,дебелини .

Общи условия

Активация на акаунт