Банята-13та тема

• 110 095
  • 735
  •   1
Отговори
# 240
Илияна,моята предишна баня беше в сиви плочки,гланцирани,леко мрамор с бледорозови жилки и ги купихме заедно със сива вана и мивка.Бяха италиански и доста скъпи преди 15г.Не ми хареса как стоят-мрачно,студено,скучно.
Но,разбира се,въпрос на вкус е,а и сега има фризове,декори,може да се получи ефектно.

# 241
Илияна,моята предишна баня беше в сиви плочки,гланцирани,леко мрамор с бледорозови жилки и ги купихме заедно със сива вана и мивка.Бяха италиански и доста скъпи преди 15г.Не ми хареса как стоят-мрачно,студено,скучно.
Но,разбира се,въпрос на вкус е,а и сега има фризове,декори,може да се получи ефектно.
Е, то не е баш сиво. В линка, който съм дала отдолу ги има плочките. Кафеникаво-сиво е- не е съвсем студен цвета, ама... чудя се  Rolling Eyes . Ще има и декорни плочки  Wink

# 242
Здравейте  Wink
Днес и ние подхванахме банята. Досега не можехме да си изберем плочки, но днес харесахме и проекта ще е готов в понеделник.
Спряхме се на ето тези плочки http://www.keranova.org/product.php?R=1&SR=14&p=764&, но още не можем да решим дали да е в кремаво и кафяво или в бяло и сиво. Банята ни е много малка и искам да е по-светла. Ако изберем кафявото и направим пода с кафяво ми се струва, че много тъмно ще стане, а със сивото сякаш няма да е толкова мрачно  newsm78 Дайте някакво мнение, че в понеделник трябва да решим кой ще е цвета и да доизпипаме проекта  Rolling Eyes
На мен определено повече ми харесва в кремаво и кафяво, а защо не си направите пода в кремаво, вместо кафяво? Така ще стане по-светличка банята. Сивото определено ми стои студено. Пусни после да ти видим проекта, интересно ще ми е   bouquet

# 243
  • Варна
rumen_yankov, благодаря за отговора. Значи едно 2-3 седмици още... Тоалетната чиния ще е висяща, това ще съкрати ли периода...

ИлиЯна, кремавото с кафяво стои много добре, бяло-сивото също е стилно, но ако сивите плочки избледнеят от водата с времето, малко ще се загуби ефектът. Подът според мен, по-скоро тъмен. Ако сложите подходящо осветление, с осветяване на определни места, няма да е тъмно.

# 244
Пак съм аз с питанки.  Crazy
Значи, ние се отказахме от ъглова вана, ще взимаме правоъгълна по финансови причини. Много ми идва 1000 лв за вана, барабар с другите неща.

Ето така са трите варианта:
1. Най-близо до сегашното положение - само слагаме ваната:

2. Местене на мивката и тоалетната, нещо ме притеснява, че посредата ще се постесни... Rolling Eyes

3. Така ми се струва най-удачно. Обаче възможно ли е - мивката да е на стената, зад която минават щрангове и тръби, и където са водомерите? И освен това, там трябва да е и ревизионната вратичка?  ooooh!

rumen_iankov, в София сме. Благодаря за идеята, просто трябва и ние самите да се уточним кога какво ще правим, че много други неща ни се събраха за вършене междувременно.

*ИлиЯна*, и аз искам баня в кафяво и бежаво, но също си мисля за светъл под, гледала съм такива проекти и изпълнения, добре стои. Нашата баня е 230 х 165, та също не е от големите.

Много трудно ми се оказа намирането на висящи шкафове под мивки и стенни колони от ПВЦ, много малък избор. Последно май на Керанова се спрях...На Викард били от полистирол...

# 245
Вариянт 2 Peace

# 246
  • София
rumen_yankov, благодаря за отговора. Значи едно 2-3 седмици още... Тоалетната чиния ще е висяща, това ще съкрати ли периода...

ИлиЯна, кремавото с кафяво стои много добре, бяло-сивото също е стилно, но ако сивите плочки избледнеят от водата с времето, малко ще се загуби ефектът. Подът според мен, по-скоро тъмен. Ако сложите подходящо осветление, с осветяване на определни места, няма да е тъмно.

Моят съвет е да си намерите майстори,които да работят докато направят банята.Иначе само през почивките ще правите банята около месец.От личен опит  като се работи на две места работа не се върши.Обикновено става претупване на работата.При монтажа на вграденото казанче,като се облече с картон можете да сложите още един пласт и временно да поставите тоалетната чиния.

# 247
  • София
Free Soul   при вариянт 1 трябва да се вкопае тръбата ф 50 в стената към стаята.Ако има възможност може на тази стеничка да се изида с 5см газебетон и там да се вкарат и тръбите за питейна вода.Така няма да се кърти стената към стаята.

При вариянт 2 и 3 малко трудно ,но не е невъзможно може да се извърти тръбата ф110 за канала.Трудно ще стане ако е залепена с пвц лепило.

При вариянт 3 мивката може да се постави, аревизионния отвор за водомерите и самите водомери да се изместят.Но той не е много удачен ,защото отгоре ще сложите огледало и трябва на място да се прецени дали ще има възможност за вратичка за водомерите.

# 248
  • Пловдив
 Mr. Green А ако самото огледало стане вратичка?
На мен вариант 2 и 3 ми харесват, може би повече 3. Има подредена линия и остава пространство  Peace

# 249
Free Soul ,на мене най ми допада вариант 3,но така,на скица.Някак изглежда с повече пространство.
Мисля,че като се реализира банята,разликата между вариантите ще е точно никаква.Драстични промени при тези параметри не могат да станат.И ние преди бяхме 2 пъти с вана,поставена като при вас,в дъното,и въртяхме по подобен начин мивката,ами нямаше голяма разлика.В единия случай банята изглеждаше по-тясно,в другия-не толкова...
Затова моят съвет е да изберете най-лесният за правене,защото е най-кратък като време,неудобства и най-евтин.

# 250
  • София
При вариянт 3 ако няма да има шкаф под мивката водомерите може да се преместят под нея.А за вариянта самото огледало да стане вратичка не знам колко ще иэлезе това удоволствие.
При къртенето на пода на банята внимавайте,че под ваната обикновено минава мостов кабел от едната стая към другата.В две бани ми се е случвало.

# 251
Благодаря много!  Hug Значи варианти 2 или 3.
И аз не искам нещо сложно и драстично, с рискове да се прави.  Rolling Eyes

Вариант 2 по-лесно изпълним ли е?
При нас стаите са така: На дългата права стена, която сега е празна при вариант 1 - коридор и вграден гардероб, на срещуположната стена - детската стая, на късата стена срещу вратата - асансьорната шахта.  Mr. Green Ще има ли такъв мостов кабел, каквото и да значи той?  Embarassed Simple Smile

П.П. Сетих се да питам още нещо - при ваните, как е по-удачно - иззидване с плочки на дългата страна или тези предни панели? Предполагам панел, но пак от финансова гледна точка се интересувам...Съпругът ми мисли, че едва ли разликата ще е голяма, защото трудът на майстора и плочките горе-долу ще припокрият цената на панела?
Моят мъж се притеснява също, че ако се иззида с плочки после нямаш достъп до сифона и тръбите, ако нещо протече...После гледахме снимка на вана с иззидани плочки с нещо като ревизионнна вратичка долу, до сифона. Така ли се прави?

И да питам, то вече не ни е актуално, но все пак ми е интересно - как се иззидва с плочки страна на ъглова вана?
Примерно тази, която си бяхме харесали:

Малки по размер плочки ли са? Просто любопитство.  Simple Smile

Последна редакция: сб, 24 апр 2010, 10:16 от Free Soul

# 252
@*ИлиЯна* - и аз съм за кафяво и кремаво
@Free Soul - вариант 3, но първо се посъветвайте с майстор. Ако той е добър, ще каже, че всничко е възможно. : )

# 253
Free Soul относно лепенето на плочки на ъгловата вана - тези, който са на снимката вчера ги гледах в един магазин. Малките квадратчета са поставени на нещо като  мрежа- решетка, което е гъвкава. Така може да се постави на всякакви места и после се фугира отгоре цялата плочка. Лично на мен не ми харесва идеята за толкова много фуги  Tired

# 254
За ваната:няма ли вариант да е свободно седяща,без да се иззидва или прикрива с панел?
Не съм в час с ваните,защото гледах да се концентрирам само върху каквото си бях набелязала.
Нашите две вани и двата пъти бяха иззидани и беше страхотна мацаница,а после-къртене.Но пак казвам:преди доста годинки.Сега сигурно е по-лесно и чисто.Направи ми впечатление в един магазин параван за вана,красиво стоеше.Но вана повече-по никакъв начин.Освен ако някога нямам баня колкото хола  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт