Банята-13та тема

• 110 006
  • 735
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Vidima, аз затова си мисля за лепен гипсокартон за стария таван, в който гипсокартон да е инсталирано осветление и вентилатор, и да се закачи простор...Сигурно и ти това ми обясняваш, ама не разбирам много.

Не си ме разбрала - ако картонът се лепи за стария таван - нищо не можеш да вграждаш, този метод се използва за ниски помещения с крив или напукан таван за изправяне, а ако се прави окачен (виси поне на няколко см, за да могат да се вградят разни неща) - то тогава трябва дюбелът да премине през картона и празното пространство и да достигне до истинския таван и там да се захване, за да е здраво...

# 76
  • Пловдив
 Hug Здравейте,мили хора! Толкова ми харесват всички теми за дома, чета, следя, но реших вече и да пиша.Чисто нова съм във форума, за това моля не се дразнете, ако не се справям добре.
Поздравявам ви за вкуса и идеите, ще се вдъхновявам от красотите!
Предостои ни обзавеждане Party ,но не бързаме, само плочките в банята и тоалетната са наредени вече. Kупили сме и санитария, но не е монтирана. Плочки избрахме от КАИ, серия Травертин, а моноблок(как е мн.ч.!?) и мивки от Видима, още се чудим за смесителите. Ще покажа и снимки (ако разбера как става! newsm78 )
Хубав ден на всички!!

# 77
Някои има ли мнение,за магазина Dolce Casa, редлагат фаянс и доста неща за банята?

# 78
Някои има ли мнение,за магазина Dolce Casa, редлагат фаянс и доста неща за банята?
Dolce Casa преди се казваше Мартинели Economic. За мен са от веригата Мартинели.

# 79
Lady Guqa, ти кой цвят си избра за плочки? - Снимки най-лесно като копираш линка на съответната страница.
Ще си взимаш ли декори и ако да, кой ще ти направи интериорния дизайн, т.е. подредбата?

# 80
  • Бургас
Здравейте,мацки от известно време ви следя и разглеждам с интерес вашите бани.Скоро и ние ще ремонтираме основно нашата и съм в голяма чуденка как от 2 квадрата да направя-4.Живея в панелен блок,с обща баня и тоалетна,искам да ги разделя ,но за целта ще трябва да се премести гърнето и мивката,и останалото място да остане за душа.Притеснява ме това,че за гърне и мивка ми остава място с шир.-105см.,не знам дали няма да е много тясно и трудно да се използват така.Ще ви помоля за координати на добри майстори за ВиК,и фаянсаджии в Бургас.Ако може и линк към някоя по-лесна програма,да видя долу-горе как ще изглеждат нещата.По-нататък ще имам и други въпроси.

# 81
  • Пловдив
Yany, да ти кажа първо, че се бях зарекла, ако ми се наложи да правя един ден баня в никакъв случай, че няма да са ми плочките на мраморни жилки. Еми, да, ама точно такива харесах, просто много ми допаднаха като ги видях наредени в един шоурум Simple Smile
И така, проекта сама си го направих и пресметнах, макар че в повечето магазини предлагат да го направят безплатно. Е, разбира се не е 3D , обаче ми свърши работа и майсторите бяха много доволни да го видят разпечатан цветен  Laughing
Тъмнозлатист е цветът според мен, но ето, снимчици :
http://ladyguga.snimka.bg/architecture/bath-amp-wc.491734.18226391.big
Избрахме така модерния напоследък "вертикален" фриз, само че не от фризови плочки, ами от декорни.Това за банята, а WC e с тънкия фриз.
Исках възможно най-минимални фуги (ама не стана много). Първо взехме Фугин - Ceresit 40 Yasmin, после се оказа много светъл и взехме Natura Simple Smile

# 82
Аз мога да похваля "Хикови"-от там си взехме плочките и ни направиха проект без пари.Стана точно както го искахме,всичко беше измерено до плочка и ни спестиха умуването кое -как,къде.Само,че душа ни е квадратен,не е такъв объл-от Интер Керамик,мивката ни и тя е от там,а тоалерната е едиснтвено заоблена,защото ни се строри прекалено много пари за квадратно гърне да дадем.Аксесоарите и те са квадратни,тях поръчахме от Хикови-някакви италиянски-чакахме ги 1 месец,а паравана от Варна го избрахме и ни го донесоха почти до Ямбол,където живеем.Ето снимките от проекта

Последна редакция: вт, 13 апр 2010, 16:42 от beep_one

# 83
  • Пловдив
beep_one , страшен е проектът и плочките са супер. Мисля, че ги срещнахме някъде докато обикаляхме, или поне подобни, и много ми харесаха. Хубаво е, че душпространството ви е замислено светло, защото колкото и да са стилни тъмните плочки, варовикът бързо би ги похабил.
p.s. Малко ме озадачиха тия кърпи само.
 Peace

# 84
beep_one , и на мен много ми харесва проектът ! Ще чакаме реални снимки  Peace

# 85
Да,плочките е възможно да ги срещнете и на други места,никак не са скъпи около 25 лв.излизаха на квадрат,а шарените с палмичките не са на бройка и те на квадрат,което беше супер,защото половината ни от банята е с тях.Това с кърпите там е тръбно в банята ни (не е така като на проекта),точно на двете светли плочки са (а кърпите са ни тъмно кафяви)  Laughing.От другата страна точно до паравана сложихме две малки закачалки от същата серия,която ни бяха аксесоарите, за да можем да си закачаме халатите, когато влизаме в банята,че редовно ги оставяхме на гърнето и мокрехме цялата баня докато отидем до тях.Въпреки,че са бели плочките около душ пространството леко си личи варовика,но съвсем леко де Simple Smile Бих снимала реално цялата баня,но е пред чистене и не е сега много за снимки.А и да вметна-мивката ни е такава за вграждане и би трябвало да има шкаф под нея,но още не сме се наканили да си го поръчаме и сега седим само с гола мивка.  Laughing

# 86
Yani, решихме без фризове и декор, защото не ни харесаха, а и аз реших сама да си направя проекта и залагaм повече на бялото - банята е малка, плочките в бордо са по-скоро като цветни пана и решихме, че не са ни нужни фризове и декор - по-скоро биха претрупали цялостната картинка. За цвят на фугите още не сме решили, майсторът ще сложи малко бяла за проба на бордото - ако ни хареса, ще е навсякъде бяла, ако не - ще търсим вариант за тях, а на белите със сигурност и фугата ще е бяла.
beep_one, страхотна баня, много е стилна   bouquet
sneji_bs, 105 см ми изглеждат наистина малко, но можеш да сложиш мивката на ъгъл, например. Програми има много, аз лично работих с Kitchen Design.

# 87
В момента сме с баня и тоалетна в различни/съседни/ помещения. Предстои ни ремонт и искаме да сложим стъклена преграда на душа, но понеже не ни остава място за шкаф с умивалник  решихме да съборим стената и да обединим банята и тоалетната в едно. Ако някой е правил нещо подобно нека да сподели и да покаже снимки. Имам опасения, че ще съжалявам  и се колебая. Моля за съвети Simple Smile

# 88
  • София
Това,което си го замислила не го прави.Ако покажеш снимки на сегашното състояние мога да дам някой съвет.

# 89
ina.bg, и аз не бих го направила в никакъв случай!. Хората се чудят как да разделят банята на 2 помещения, а ти си ги имаш готови.... Вярвай ми, цял живот съм живяла в апартаменти с отделни баня и тоалетна и сега ми е много трудно да свикна, когато са на едно. Много е неудобно, особено за много членно семейство, но и двама да сте - пак не е за предпочитане.

Общи условия

Активация на акаунт