Банята-13та тема

• 109 839
  • 735
  •   1
Отговори
# 720
И нашия е двоен...

# 721
  • Варна
Ето и банята на "тавана"  Mr. Green.Днес майстора я завърши и все още не е изчистена на цяло,но...снимах малко,че беше мокро вътре,нищо специално не е,аксесоарите и като цяло мивка,гърне,душ са евтини.Тавана на банята в под наклон и изглежда много готино,утре може би ще пусна повече снимки.

http://despa.snimka.bg/architecture/banya-part-2.510595

Честито, много свежи плочки! Душът не е ли много високо качен?  Thinking

# 722
Уф,и при нас единичен,всичко на него-лампи,вентилатор и лампа над огледалото,светва като елха всеки път.
Издирвам си лилаво кошче за банята,някакви идеи откъде да намеря?! Вече аксесоарите останаха,3 месеца я обзавеждаме,доста сме "бързи"! 
Mr. Green

# 723
Аз затова се чудя колко лунички да сложа на тавана на банята, кояте е 5кв. 5 или 6,като има лампа и на огледалото.

# 724
Нашата е 3 квадрата и сложихме само 2 лунички+лампа над огледалото!Много си е светло даже!  Peace

# 725
Това означава че ако сложа 5бр,ще е добре+на огледалото и аз мисля да се палят от един ключ.Обаче възниква и спор с мъжа ми който твърди че не се слагали 5 а трябва да са 6 бр.

# 726

"Честито, много свежи плочки! Душът не е ли много високо качен?  Thinking"

Мерси. Grinning Душа не е много високо качен,на снимката така е излязъл.Снимания наклонен таван там придава илюзията,че е вдигнат много нагоре.Иначе банята ние няма да я ползваме.Направена е уж като ни дойдат гости да отседнат в стаята горе и да ползват банята на спокойствие.Затова и обзавеждането и мина по тънката част  LaughingПлпчките ги купихме от "ХИкови"-имат зелен,розов и лилавия вариант (ако не се лъжа).Около 20-тина лева струват.

# 727
  • София
Това означава че ако сложа 5бр,ще е добре+на огледалото и аз мисля да се палят от един ключ.Обаче възниква и спор с мъжа ми който твърди че не се слагали 5 а трябва да са 6 бр.

Според мен с 5 ще е по-добре, въпреки, че много зависи от банята. В нашата баня луничките са 3+ лампа над огледалото, което още не сме си сложили, но имаме напредък, че сме го купили. Между другото на мен раположението на луничките много ми харесва, защото банята ни малко наподобява триъгълник.

# 728
  • Варна
Моят скромен опит сочи, че нещо като 60 W общо лунички на квадрат е добре (или 20-25 W на куб.м).

# 729
Моля ви, помагайте. Майсторите започнаха банята в понеделник, вече четири дни са от сутрин до вечер в апартамента, а до момента са направили само 2-та пода - на банята и на тоалетната. Банята е 4 квадрата, тоалетната 2. Това нормален срок ли е според вас, как се справяха вашите майстори? Те пазаруват строителните материали, така че около половин ден им слагам да са се мотали в магазина и да са качвали чувалите с цимент и пясък. Чудя се дали е нормално (въпреки, че хич не ми се вярва), или трябва вече да ги гоня. С тези темпове ми се струва, че никога няма да приключат.

# 730
  • София
 Ми нормално е, то 3 дни само се маже и съхне. Нали не мислите, че ремонта представлява само слагане на плочки? Има си куп други дейности, за да може да се редят плочките накрая. Нашата баня е 5 квадрата и се правеше около 10 дни, без да броя тавана, осветлението и слагането на аксесоарите. Нормално си работят хората.

# 731
  • Бургас
Sdntania,трябва да имаш търпение.Нашите плочки в банята,коридора и кухнята вече са поставени.Но и при нас нещата вървят бавно,защото майстора ходи и другаде да работи!Има още доста неща да довършва.Интересно ми е,защо вашите майстори първо са почнали от пода? Започва се със стенните плочки-и то от втория ред нагоре.и накрая се прави най-долния ред и подовите. Не съм майстор-но покрай този ремонт -станах безвреме такава.Както се казва-да не ти влезе майстор в къщата.

# 732
  • Sofia
Да,и аз това разбрах покрай ремонта.Първо се лепят стените без най-долния ред,след това пода и накрая последния ред на стените!
Да попитам пак ,че никoй не каза нищо Simple Smile Някой да е лепил душ паравана си направо за пода със силикон?Пропуска ли вода?

# 733
И нашият майстор ги редеше в реда написан от elmi73 . За времетраене не мога да кажа - тя нашата баня стана бавно, защото пред да се почнат плочките имаше много друга работа - майсторът направо си я изгради, тъй като помещението не беше пригодено за това. Пък и момчето ходеше обикновенно вечер след работа.
Вече имам наредени плочки, трябва тези дни като ходя до там да снимам и да ви покажа. Сега остана санитарията да купим и да сложим. Да видим кога ще стане това, че поприключихме парите.... ooooh!, а колко още много неща трябва да правим, за да можем да влезнем да живеем там...

# 734
Дами, плочките са избрани:)
Ето ги-http://sima.bg/item/view/3192 не розовата, а другата серия.Тооолкова е красиво това цвете  Heart EyesПървоначалната идея беше съъъвсем друга, но с тези беше любов от пръв поглед  Blush
Сега мисля за смесителите-харесала съм на Грое-чудни са и са на промоция, за моноблока и мивката се чудя сега-за КОЛО какво мнение имате?Били полски, от десетина години на пазара-това ни каза момичето в магазина.Ако имате лични впечатления, моля, споделете ги:)

Общи условия

Активация на акаунт