Кои неща ви харесват в България?

• 10 138
  • 140
  •   1
Отговори
# 60
Льоли, много зависи от това къде живееш. В местата, в които най-се държи на външния вид (Ню Йорк, Лос Анжелис, Маями, Тампа и прочие) май наистина са много евтини и качествени, защото доколкото разбирам там студиа за маникюр/педикюр има на всеки ъгъл и е дива конкуренция. В моята затънтена провинция, ако искам маникюр във фризьорския си салон, си записвам час два дни предварително, защото маникюристката ми обслужва три жилищни района и пътува, за да дойде за моя час. Обикновен маникюр с лак струва 24 долара, френски - 30 долара, с процедури и масаж - 50 долара. За педикюр цените са с по десетина долара отгоре.

Преди живеех във Вашингтон и там нещата бяха доста по-розови. При това всички маникюристки бяха филипинки, виетнамки и тайванки, и доста добри  Grinning  Но в България имах гениална маникюристка, до нейното ниво дотук никой не е достигал..

# 61
  • UK
Това обяснява всичко.  И аз съм чувала за азиатските салони за маникюр. Като се замисля, аз съм живяла в Уисконсин, там положението с тези услуги беше плачевно  Joy.

# 62
Току що си дадох сметка, че страшно много ми липсват калдаръмените улици на Стария Пловдив и пролетните събори из Тракийските села, където обикалят едни много красиви лазарки.

# 63
Липсва ми родната реч

# 64
Козленцата на баба!  Laughing И въобще животинки, които не са кучета и котки. Тук козички съм виждала само в зоологическата градина... специално за градските чАда  Mr. Green

# 65
Като изключим ниските доходи и снега  Laughing всичко ми липсва да имам много приятели и денонощните магазини и кафенета,и капанчетата по морето,разходките в морската градина...
Няма да мога да изброя всичко,надявам се това лято да успея да се прибера за малко,че инъче скоро ще откача  Crazy

# 66
Здравейте, пиша Ви от чиста и здравословна Швейцария! Вчера се върнахме от БГ/то и пак ми липсва! Липсв ми всичко, дори и боклука, малко грубите обноски, бутането по спирките и рейсовете /е сега си имаме Метро/, сприхавите лелички от гишетата /ама те понамаляха вече/ дори и шума навсякъде в огромни количества! Аз съм израснала така, и това ще е с мен навсякъде, дори и в най страхотното място на света! И ще разказвам на децата си колко красиво е там, и колко са страхотни хората!!! Тук в Швайц си имаме БГ култура и у/ще. И ми става болно, а дори и умразно когато БГ майките не говорят на децта си български, та камо ли да ги доведат на БГ у/ще в Цюрих! Един апел кот мен на всички БГ майки по сввета, говорете непрекъснато на децта си на български, разказвайте за всичко българско, лошо и хубаво, пейте на български, дори и на необичайни места когато Ви помолят! Пускайте БГ музика, приказки или филмчета у дома! Бъдете Майки с езика на който сте отгледани и не се срамувайте от него! Недейте да се оприличавате с някого от разказа на Дядо Вазов Пази Боже, сляпо да прогледа! Майката е за това, да учи и възпитава! От мен поздрави на Всички Майки които дерзаят!  bouquet

# 67
  • в едно миланско село
Здравейте, пиша Ви от чиста и здравословна Швейцария! Вчера се върнахме от БГ/то и пак ми липсва! Липсв ми всичко, дори и боклука, малко грубите обноски, бутането по спирките и рейсовете /е сега си имаме Метро/, сприхавите лелички от гишетата /ама те понамаляха вече/ дори и шума навсякъде в огромни количества! Аз съм израснала така, и това ще е с мен навсякъде, дори и в най страхотното място на света! И ще разказвам на децата си колко красиво е там, и колко са страхотни хората!!! Тук в Швайц си имаме БГ култура и у/ще. И ми става болно, а дори и умразно когато БГ майките не говорят на децта си български, та камо ли да ги доведат на БГ у/ще в Цюрих! Един апел кот мен на всички БГ майки по сввета, говорете непрекъснато на децта си на български, разказвайте за всичко българско, лошо и хубаво, пейте на български, дори и на необичайни места когато Ви помолят! Пускайте БГ музика, приказки или филмчета у дома! Бъдете Майки с езика на който сте отгледани и не се срамувайте от него! Недейте да се оприличавате с някого от разказа на Дядо Вазов Пази Боже, сляпо да прогледа! Майката е за това, да учи и възпитава! От мен поздрави на Всички Майки които дерзаят!  bouquet

ох, айде пък да ре4ем, 4е слава богу всеки е свободен да реШава как то4но да си възпитава децата и да не трябва да ги лъжа, 4е боклуците и ку4етата са много живописни  ooooh!
ако неЩо се нау4ава много добре в 4ужбината е 4овек да не си пъха носа в 4уждите работи, та 4ак и да са му "Умразни"

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 18:53 от feiam

# 68
feiam, добре че писа преди мен, че такива се бях засилила да ги накъдря, че на Северина щеше да й се изправи косата.

И ми става болно, а дори и умразно когато БГ майките не говорят на децта си български, та камо ли да ги доведат на БГ у/ще в Цюрих!
И мен ми става болно, когато майки с претенции за голяма любоФ към всичко българско, пишат неграмотно.

# 69
  • в шоки-land
feiam, добре че писа преди мен, че такива се бях засилила да ги накъдря, че на Северина щеше да й се изправи косата.

Soleil*, тя й е права, освен ако не си е сменила прическата сега в БГ/то Rolling Eyes....иначе момичето милее за всичко бългаско и родно, само че не знае как точно да го изрази, така че да не дразни другите с тези си убеждения Rolling Eyes ooooh!....не й се сърдете много Wink, нейните апели са известни в Шокиланд Grinning....но това е друга тема.....

Последна редакция: пн, 17 май 2010, 21:29 от amei

# 70
Ех Амей, ама ти не се научи да си говориш на децата на БГ. Колко пъти да ти го повтарям  Naughty Naughty. От утре на възпитание при мен  #2gunfire #2gunfireHug Hug
А относно това какво ми липсва, останаха много малко нещата.......... Майка ми, и денонощно отворените магазини (които за съжаление са вече на цени като в Швейцария).
Приятели и роднини вече не ми липсват, защото не съм си купила една банка, за да раздавам пари на ляво и на дясно.

# 71
  • в шоки-land
Ех Амей, ама ти не се научи да си говориш на децата на БГ. Колко пъти да ти го повтарям  Naughty Naughty. От утре на възпитание при мен  #2gunfire #2gunfireHug Hug

ааааааааааааа, не Naughty ....почвам на английски да говоря вече, че знае ли се накъде ще ни отвее вятъра.....както е тръгнало, те децата разбират българския, но не искат да говорят, дано поне с англйския стане нещо и проговорят, че иначе незнам ooooh! Crazy

# 72
Ама, защо така сте я нападнали? Аз не познавам въпросната майка, но не виждам тя да казва нещо лошо.
Или някъде нещо съм изтървала?

# 73
И аз не виждам нещо лошо да казва жената- това е мнението и, стила и на изразяване е апелационен, но вероятно така чувства нещата.
Да си призная, и моля ви не ме нападайте за това, и аз съзнателно/понякога несъзнателно идеализирам миналото си, България, пред децата си.

# 74
Izvinete,che nqmam kirilica.
Ama avtor na "Pazi,Boje,slqpo da progleda"ne e Vazov, a Aleko Konstantinov.Uchi se v 5 klas v Bg.

Za moeto dete nai-hubavoto v Bg e zooparka/jiveem nablizo/,3-d animacionnite filmi v Arena,kokentite sladkarnici i nqkolko deca, s koito mnogo hubavo si igrae.Samo s tqh govori na bg,kogato golemi hora go zagovarqt na bg pishti,a v supera edna lelka reshi da go hvane za uhoto,poneje ne q gledal dokato mu govorela/opitvashe se da go pouchava/.Izpadna v isteriq,razpishtq se,no az go ostavih da mu mine i se pribrahme.Na izlizane ednata kasierka mi kaza "Napravo vi se chudq na tyrpenieto,ako beshe nqkoq druga maika do sega da go e stupala desetina pyti."Kato i kazah,che nikoga ne si biq deteto me popita ama zashto ne go biq... Crazy
E, te takiva 'patriotki' nikak ne mi haresvat.

Общи условия

Активация на акаунт