Кои неща ви харесват в България?

• 10 135
  • 140
  •   1
Отговори
# 75
Ама как така няма да го биеш? Веднага да започваш fight

Аз си признавам, че като бяха малки, съм ги пошляпвала по задните части, но в твоя случай си постъпила много добре като си го изчакала smile3560

# 76
Горкото момиче, направо сте го изяли  hahaha.
Ми за говоренето на български е май малко по подразбиране, щото не си представям как като ти кипне чайника ще му кажеш по чужбински, е сега ше ти яде дупето баница. Не че го бия (много съм лоша майка, ма тука със закон е забранено, та не ща като нЕкои други после да се вайкам по форума), обаче като си ядосан май на български ти иде отвътре. В съседния блок има една македонка, дето горката много се мъчи да се интегрира в обществото и говори на словенски, даже и тя като се ядоса мина на македонски и забрави кой я слуша.
За боклука и кучетата някак си не мога да повярвам, че на някого му липсват и ако е така що не си се върнеш в България, ми се мъчиш и страдаш в ужасната Швейцария.
От България и на мен с времето взе да ми липсва само семейството и приятелките. Даже и денонощните магазини вече не са ми толкова важни.

# 77
Момичета, права беше Амей че няма да ни разберете, но то и няма как защото не сте навътре в нещата.  Peace Peace
Целият проблем е в това че децата на Амей т.е. големия не иска да проговори на БГ. И по всички форуми и не само по форуми, това с децата и българският е дежурното изречение. И понеже всички сме наясно кого визира Северина, та вече го изкарваме на майтап. А иначе за скандалите с децата, те си ги отнасят на чист Български.  Hug Hug

# 78
 Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 15:13 от Soleil*

# 79
от сорта колко малко данъци сме щели да плащаме заради или каква малка здравна застраховка на фона на сегашните тук и т.н.

Уау - сериозно ли това са му доводите?! Решпект! Shocked Whistling

# 80
.

Последна редакция: вт, 18 май 2010, 15:13 от Soleil*

# 81
Prati myja ti na lekar v Bg-vednaga shte mu mine meraka.

Az vchera se pribrah ot Bg.Stava vse po-zle,dori za tezi,koito imat sigurni,postoqnni,visoki dohodi.Chak mi stana mychno.
Napravo se izplashih kato ustanovih,che hranata v Bg e 3 pyti po-skypa,otkolkoto v Holandiq.

# 82
А ясно, че на първо четене се опулих - за първи път чувам някой да се бунтува срещу немското здравеопазване. Аз лично намирам, че там всеки цент, който ти прибират си е на мястото.

# 83
Ох, и с двете ви съм съгласна, защото вече съм се сблъсквала със здравеопазването в БГ. Аз ще си запазя здравната застраховка и регистрацията тук, докато мога. Точно това най-много ме ядосва като казва да съм водела детето на частно, въпреки че преди две години сам видя, че и на частно, и с пари, и без пари, пак нищо не става като хората по отношение на здравеопазването в БГ.
А и забрави като бяхме студенти тук, как  бяхме с една застраховка от има-няма 55евро. Затова се дразня, но пък вратите засега тук няма да ги затваряме, поне и той е на това мнение.

Ще си изтрия после постовете, че много оспамих темата Embarassed

# 84
Здравейте, пиша Ви от чиста и здравословна Швейцария!
На мене пък ми хареса този израз. Почти като черен хумор го схванах. Направих асоциация с "чистата и здравословна" Дания...на пръв поглед.
И аз се дразня от правописни и фактологични грешки, но се възхитих на спонтанността на пишещата. Не я познавам лично, разбира се.

И във връзка с темата: харесва ми това, че в България прочетох едни от най-хубавите детски книжки, за които тук в  "чистата и здравословна" Дания не са и чували. Издирих ги по антиквари и сега моите деца ги четат (Джани Родари, Ерих Кестнер, Л.Франк Баум и пр.).

# 85
За съжаление и в България вече не са ги чували, и там децата вече не ги четат. Бях даскалица в България, даже учителката по литература не ги беше чувАла тЕя.

# 86
Недейте да се оприличавате с някого от разказа на Дядо Вазов Пази Боже, сляпо да прогледа!
 bouquet

Този разказ не е ли на Алеко Константинов  Rolling Eyes
Насадителят на националните ни комплекси, който е крайно време да го махнат от учебната програма.

# 87
За съжаление и в България вече не са ги чували, и там децата вече не ги четат. Бях даскалица в България, даже учителката по литература не ги беше чувАла тЕя.

Не знам точно колко пъти съм препрочитала Ерих Кестнер, много обичах книгите му като малка smile3529
Също и Астрид Линдгер - Емил от Льонеберя ми  беше любим герой Laughing
Жалко, че днешните деца не познават много от световните автори

# 88
  • ENGLAND
Напротив, произведения на тези автори и запознаване с биографията и творчеството им се учат в началното училище. Няма как даскалиците в среден курс да са чували, там се учи литература на съвсем друго ниво.

# 89
Няма как даскалиците в среден курс да са чували, там се учи литература на съвсем друго ниво.

Няма значение в кой курс преподават - тези книги трябва да се знаят от всички, най-малкото от учителите по литература Grinning

Общи условия

Активация на акаунт