Великобритания-тема 30 Пролетно-Лятна

• 42 998
  • 751
  •   1
Отговори
# 735
  • Лондон
Darima, горе в дясно има едно синьо бутонче, което трябва да го смениш на червено...Иначе добре дошла Simple Smile

Аз давам български детски солети без сол, все има някой да изпраща...

Cherry Mum, ще се ориентираш, не се притеснявай...

feta cheese, много сте ни далеч, взехте ли скутер? Освен това моето дете засега говори само на английски, наблягаме на българския, но като се има в предвид колко време прекарваме заедно Confused не знам какъв успех ще имаме

Ние се организирахме за Коледа и сме доволни, дългосрочното планиране ни става навик Simple Smile

# 736
tzvetak взехме скутерче, да, много съм доволна, Мини Микро, чудничко е, кара го с лекота, за разлика от предишното..

Жалко, че сте далече Sad А малката защо говори английски само? Таткото ви англичанин ли е?

На моят му е доста домъчняло за комуникация с деца..Днес го водих в една "плей хаус", поигра доволно, може би с времето ще свикне..За сега не е ясно дали ще оставаме за повече от Коледа и не смея да го записвам на градина, а според мен единствено това ще му помогне да научи езика..Гледа детски на английски, приема го доста нормално вече, но си е бариераа..  Rolling Eyes

# 737
  • Лондон
feta cheese, ние и двамата сме българи, но дъщеря ми е на градина от 13 месечна, тоест  1 1/2 година вече и затова английският го проговори първо...Аз бих те посъветвала да провериш за свободни места около вас и да запишеш синът ти дори на половин ден или за 2-3 дена на седмица, няма значение колко ще стоите, повечето градини са с едномесечен предупредителен срок така, че винаги можете да прекъснете с предизвестие...Иначе ползите според мен са много...

# 738
Ясно, като филолог съм учила, че е напълно нормално детето да проговори първо езика на който се говори в държавата, особено във вашият случей с градината. Ще проговори и български със сигурност в най-скоро време  Peace предполагам у дома си говорите на български, така че няма да има проблем Simple Smile

Все по-сериозно се замислям и аз за градина..Мина почти месец от както сме тук, надявам се стреса да не е твърде голям за него  Praynig Той в Събота има рожден ден,става на 3 (много ми е гадно, че няма да има шумно парти както миналата година Sad ), страшно контактен и социален е, в София ходеше на ясла от 1.2 месеца, говори супер много и страшно му липсва комуникацията с деца.. Confused

А как става записването? Намирам градината и питам на място дали има свободни места ли?

# 739
  • Лондон/Пловдив
feta cheese и аз се интересувам от градината имало 15 часа седмично безплатно питаш в избраното място и ще те насочат . До нас има две едното пише ,че е интернационално и смятам тия дни да питам как стоят нещата там .

# 740
В нашата къща всичко спи,освен мен.
feta cheese, малкият със сигурност и то много бързо ще научи езика,особено сега щом и на градина ще тръгне.Това е най-добрият начин ,ще му е интересно,ще общува.
При нас ,аз говоря само на български и сме с малката навсякъде заедно.Сега вече е започнала да проговаря,но на английски.Което е нормално.За мен е важното да може да разбира български и да общува с близките ми в БГ.Също се замислям за градина,но понеже сме само на година и половина ще се плаща,та искам поне един или два пъти в седмицата заради общуването с деца.Иначе цяла зима ходехме на детски групи,които са 4 пъти в седмицата и ни беше много добре,нямахме време да скучаем.
При нас тези дни времето е много хубаво,дори горещо на моменти.Ходехме си до БГ за месец,но не случихме на време,беше дъждовно и мрачно.
Имам и въпрос до тези,на които им се е налагало да превеждат дипломи от средното и висшето образование за Англия.В БГ ли е по-удобно да се направи или може и тук?И как става?Понеже за БГ  знам,4е се превежда и легализира.Но за тук нямам представа къде и как.
Благодаря предварително и лека и спокойна!

# 741
Darima,

Препоръчвам ти да си преведеш и легализираш дипломата тук.
В БГ е голяма разправия и се чака много. Като пари сигурно излиза и по-скъпо.

Това е сайта на НАРИК, която е институцията в УК, занимаваща се с приравняване на дипломи.
http://www.naric.org.uk/
Попълва се формата он-лайн, като плащаш с карта или принтираш и пращаш по пощата с чек.
Така или иначе след кандидатстване он-лайн, пак се изпраща дипломата по пощата.
Може да пратиш превод на дипломата, може и да я пратиш на български.
Аз пратих обикновено копие на български. Но се доплаща, преди три години беше към 30 паунда.
Услугата ми струваше към 70, не вярвам сега е много повече. До 4 седмици получаваш документите.

И за простокола-досега никъде не ми е потрябвала легализираната диплома.
Въпреки, че  в поканата за всички интервюта, на които съм ходила, пишеше да я нося,
никой, никъде, така и не ми я поиска.

Единствено като се регистрирах за учител, но тогава им представях
обикновен превод на английски, без никакви легализации и заверки.

# 742
zlatnata tolumba,страшно ти благодаря.Именно това ми трябваше.ще се заема,веднага щом получа дипломите си.Имам и още въпрос към теб,ще ти пиша на ЛС,ако не възразяваш.

# 743
Няма проблем, питай  Peace

Що за животно е интервю за работа по телефона?
Какво да очаквам? Същото, като от нормално интервю ли?!
Много съм заинтригувана от работата и се радвам,
че ме поканиха на интервю, но по телефона имам
чувството, че ще съм пълен провал...

# 744
Няма проблем, питай  Peace

Що за животно е интервю за работа по телефона?
Какво да очаквам? Същото, като от нормално интервю ли?!
Много съм заинтригувана от работата и се радвам,
че ме поканиха на интервю, но по телефона имам
чувството, че ще съм пълен провал...

Телефонните са предварителни и от тях подбират кой да поканят на живо. Задават се почти същите въпроси. Това по принцип.
Скоро мъж ми прави такива, докато шефът му беше ваканция, та се оплакваше, че на ден с по 20 кандидати трябва да разговаря.
В Щатите пък, е назначаван само след телефонно интервю Simple Smile, дано и с теб така да се получи!
Стискам ти палци!

# 745
Здравейте!Първо Добре дошли на новопристигналите в UK.Приятно изкарване на отпуските на тези които сега ще почиват.Ние вече почивахме  Grinning .Първо ходих да си взема децата от БГ,после ги разходихме тук няколко дни,от тук тръгнахме с колата за БГ,като минахме през Франция и Дисниленд за няколко дни и от там за БГ.Само че като се прибрахме в БГ времето не беше с нас,искаше ни се да походим малко на плаж,а то валеше и беше хладно  Laughing ,изкъпахме се в морето де-два пъти  Simple Smile .И се оказа че докато ние сме си били в БГ на лошото време,тук пък времето било горещо  Grinning . Иначе като цяло си изкарахме добре,на децата Лондон им хареса повече от Париж,заради зеленината и парковете с животни  Grinning ,но пък за Дисниленд нямаха думи - страхотно беше.

# 746
Толкова за отпуската Simple Smile ,а сега едно въпросче,някои може ли да ми каже какво искат за болницата,като влизаш да раждаш,за теб и за бебето?Че вече май ми е време да си стягам чантичката.Има още време,но за всеки случай  Grinning .А и още едно въпросче,някои да знае нещо за Pumpalka ?Скоро не се е появявала тук.Ох,пак станало време за работа.Хайде до следващия път,и ще съм ви благодарна ако ми дадете малко инфо .

# 747
ЕХОООООО Heart Eyes  Привет и от мен..

Ние се завърнахме живи и здрави от моренцето,ама да си призная много хубаво беше и много красиво .. Laughingабе ако можеше още толкова щеше да съм по-доволна  Wink

Гледам някой гледат билети за Коледа Peace,аз мисля ,че не е рано ,даже му е време..Цветак ако попаднеш на някаква изгодна оферта свиркай Blush

# 748
  • Лондон
а, нищо изгодно, взехме по около 180 паунда средно на билет, но имахме да нагаждаме дати и т.н., за цената не съм се и надявала да е добра, но и по-евтини едва ли ще станат...
Аз също бих направила още едно море, но няма повече отпуск, 33 дни тази година къде ги наместих, не знам и аз Thinking
Pumpalka четеше скоро в един подфорум, но тук не сме я виждали скоро Simple Smile

Някой знае ли как се пускат теми?

# 749
  • Лондон
33 дни отпуска... не е лошо  Wink Аз имам само 25.
Още три дена остават до морето!

Пуснах нова тема
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=513894.msg15869394#msg15869394

Общи условия

Активация на акаунт