Машина за хляб-31 част

  • 64 106
  • 750
  •   1
Отговори
# 150
  • Мнения: 202
Не можах да ви устоя
един козунак,питка и тутманик по рецептите на мах мама.










Последна редакция: чт, 15 апр 2010, 17:32 от megans

# 151
  • Мнения: 224
Ако няма да има бяло брашно въобще не слагайте мая, защото няма смисъл. По принцип тези хлябове са сбити. Иначе ползвайте програмата за пълнозърнест хляб, а кълновете прибавете при съответния сигнал.
Здравейте, някои може ли да ми каже става ли в машината хляб направен от черно брашно и кълнове от пшеница. С две думи искам да знам може ли да се приготвя в машина хляб подобен на БОНУС и ако може с каква мая се прави пак суха ли?

Ако няма да има бяло брашно въобще не слагайте мая, защото няма смисъл. По принцип тези хлябове са сбити. Иначе ползвайте програмата за пълнозърнест хляб, а кълновете прибавете при съответния сигнал.

Въобще никакъв набухвател ли не се слага? Няма ли да стане тестиво? Може и да задавам тъпи въпроси има съм съвсем зелена

А хляба Бонус какъв е. Мек и пухкав или сбит и твърд.

Сбит е наистина, но също така пише че е и без брашно. Всъщност някой има ли рецепта за подобен черен хляб с кълнове или само от зърна

# 152
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Мег,чудесни произведения,много апетитно изглеждат.  bouquet Hug

# 153
  • Мнения: 202
Мерси.
Благодарение на вашите рецепти,помощ и идеи.
За всички вас с уважение  newsm51

# 154
  • Мнения: 1 572
Здравейте, след няколко полу-успешни опита за козунак, налучках идеалната рецепта за вързани в ръцете готвачки  Crazy

Козунак без яйца:
1ч.ч. вода
3 с.л. олио
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 с.л. сухо мляко /ползвам адаптираното на детето/
1 ч.л. суха мая (може 1 и 1/2 )
Брашно на око докато стане нормално гъсто тесто, което да не лепне по формата.
Пускам на 1 ва програма на машината, т.е. бял хляб. Дотук сигурно разпознахте рецептата за френски хляб  Mr. Green
При последното месене добавям:
3-4 с.л. захар
6-7 парченца локум накъсан на ръка
1 ч.л. лимонови корички Котъни /тях харесвам, но става и с прясно настъргана кора/

Вадя от формата и доомесвам на ръка, защото последното бъркане е само 15сек и не е достатъчно да поеме добавките. Слагам в правоъгълна формичка за кекс, но подложих фолио да не залепне локума. Предполагам с хартия е по-добре, но нямах. Отгоре намазах само с олио и поръсих още захар. Оставих да втасва 1ч.10мин. Пекох 32 мин, но май-носеше още малко печене.
Стана много пухкав и вкусен.

Всъщност направих тази рецепта в доза 1 и 1/2. Преди последното омесване половината извадих и отделих за хляб, към другата половина добавих захарта, коричките и локума. Пекох заедно във фурната.

# 155
  • Мнения: 767
dobra , може ли снимков материал в подкрепа на описаното от теб! А вкусът верно ли е на козунак? newsm78
megans , кога успяваш да сътвориш всички тези прелестни изделия? Браво, всеки път ме радваш с поредица от красоти smile3501

# 156
  • Мнения: 2 214
Електра аз правя хляб със кълнове, но е МНОГО пипкава работа, обещавам някой път да снимам.
Рецепта особена нямам, правя обикновен ръжен хляб със закваска и добавям в него овесени кълнове+тиквени семки и малко ким, но да ти кажа че само аз си го ям защото е клисав и тежък, но аз такъв си го обичам.
Само не ме питай за закваската, защото моята е готова, майка ми я донесе от Украина.

# 157
  • Мнения: 224
Електра аз правя хляб със кълнове, но е МНОГО пипкава работа, обещавам някой път да снимам.
Рецепта особена нямам, правя обикновен ръжен хляб със закваска и добавям в него овесени кълнове+тиквени семки и малко ким, но да ти кажа че само аз си го ям защото е клисав и тежък, но аз такъв си го обичам.
Само не ме питай за закваската, защото моята е готова, майка ми я донесе от Украина.

Щом е пипкаво и го правиш със закваска няма да се справя Sad Ще се радвам диа видя снимки на прооизведението някой път

# 158
  • София
  • Мнения: 1 230
ето едно хлебче от мен

# 159
  • Мнения: 1 572
dobra , може ли снимков материал в подкрепа на описаното от теб! А вкусът верно ли е на козунак? newsm78
На вкус си е като нормален козунак. Няма конци, но при мен с всяка рецепта няма  Crazy
Снимки не направих, че го ометохме веднага. Утре сигурно пак ще правя в комбинация с хляб и ще снимам.

# 160
  • Мнения: 71
Ето и от нас едно хлебче със семена, този път се получи без допичане, но го оставихме още около 20 мин. в машината...



# 161
  • Мнения: 767
Пълнозърнести уханни усуканици

^MIA^ , страхотно хлебче!
didolinaa , прелестно гиздаво кълпаче си има твоят хляб! Рядко успявам да го постигна, въпреки стремежа си, но може би защото ползвам по-тъмни брашна и не се получава Blush, за това правя питчици в различни форми.

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 14:03 от petu6ka63

# 162
  • Мнения: 148
megans,СТРАХОТНИ НЕЩА.Мога ли да попитам ако е удобно кога ги изяждате тез вкусотии?
Аз правя питка или хлебче,деля с дъщеря ми и пак остава за другия ден/и всички станахме по 100кила/
 didolinaa ,страхотно хлебче #Crazy
Миа,страхотен е хляба може ли рецептата.  bouquet
petu6ka63,страхотни усуканици  bouquet
А от мен за пореден път станал ни любим ЗЛАТНИЯ ХЛЯБ НА ЛАБРЕКС
-златен хляб

# 163
  • Мнения: 1 254
MIA, може ли рецептата.  Praynig

Аз като правих полупълнозърнесто хлебче не ми се наду така.. Нормално ли е?
Нещо не се получи много вкусен и сякаш малко клисав ми стои. Надигна се наполовина само от това което се надигна белия хляб. Всъщност може ли рецепта за вкусно здравословно хлебче?

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 15:27 от ~*~Мис Каприз~*~

# 164
  • Мнения: 71
Рецептата за хлебчето е от книжката, която си върви с пекарната. Имаме и мерителни лъжички - малка - 3 гр. и голяма - 9 гр.
За хляб 1 кг:
405 мл. вода, 2,5 големи мерителни лъжички олио /ние сложихме зехтин/,
2,5 големи мерителни лъжички  мед,
2 големи мерителни лъжички сол,
330 гр. пълнозърнесто брашно,
330 гр. ръжено брашно,
2,5 малки мерителни лъжички суха мая,
100 гр. черно лелено семе,
30 гр. слънчогледови семки,
20 гр. маково семе.
Ние добавихме и около 30 гр. тиквени семки.
Семената се слагат след като се разбърка първоначално тестото, при нас има звуков сигнал, след около 25 мин.
Добър апетит  Mr. Green

Сега правим хляб с бекон, маслини и чуризо, ако стане успешен ще го снимам да го видите  Wink

Последна редакция: пт, 16 апр 2010, 17:19 от ^MIA^

Общи условия

Активация на акаунт