Машина за хляб-31 част

  • 65 048
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 0
Дядо Хаджия ,разбрах вси4ко за поставянето на фолиото но защо е необходимо да се поставя ,с какво допринася за изпи4ането . newsm51  Благодаря предварително.

# 346
  • Мнения: 125
Привет   bouquet
 И аз направих днес направих питката на Кашарел , само че вместо масло сложих мас, че ме мързеше да бягам до магазина.


за фолиото отгоре на стъклото при мен не помага  newsm78 . Пробвах и с 2 слоя и с 14 слоя - никаква разлика.  Crossing Arms
Все се каня да се свържа с Тристиа, по точно с мъже и  Mr. Green и да отворя машината, но нещо не ме стиска.

Да се оплача , че и моя контейнер пропуска  Cry

ditsan браво , много хубаво хлебче. И аз тези дни ще го направя.
Какви са тези кифлички смокини? Рецепта къде има?

Tristia  Mr. Green Твоето хлебче няма да коментирам  Laughing

Макс-мама благодаря ти за отделна тема с твоите рецепти   bouquet Сега и на тебе ще досаждам на лични, като на Лабрекс  Heart Eyes
Сега с нетърпение чакам и Г-жа Бедствие да направи темичка  Flutter


# 347
  • гр.София
  • Мнения: 184
Благодаря Ви за началните насоки - сега я заредих по една от рецептите, нагласих я, пуснах я - но поне видимо нищо не се случва - нито се чува някакъв звук - при Вас как е  newsm78 - веднага ли почва някакво месене - чувате ли и виждате ли някаква дейност с пускането или има някакъв цикъл на темпериране и почиване на продуктите в началото и после почва нещо да върши. Помагайте Praynig

# 348
  • Мнения: 7 779
Дядо Хаджия ,разбрах вси4ко за поставянето на фолиото но защо е необходимо да се поставя ,с какво допринася за изпи4ането . newsm51  Благодаря предварително.
защото отразява вълните (топлината).
ако си забелязала и останалата част от капака ти е метална (алуминиева).
извинявам се ,че отговарям въпреки ,че не беше адресиран въпросът към мен  Laughing

# 349
  • Мнения: 7 779
Благодаря Ви за началните насоки - сега я заредих по една от рецептите, нагласих я, пуснах я - но поне видимо нищо не се случва - нито се чува някакъв звук - при Вас как е  newsm78 - веднага ли почва някакво месене - чувате ли и виждате ли някаква дейност с пускането или има някакъв цикъл на темпериране и почиване на продуктите в началото и после почва нещо да върши. Помагайте Praynig
може би имаш подгряване  на продуктите няколко минути.
в книжката на машината би трябвало да пише с какво започва всяка програма - ако има подгряване , месене ,почивка,втасване и т.н.

# 350
  • гр.София
  • Мнения: 184
Не е упоменато подгряване/и примерни рецепти даже няма/, но току-що започна на кратки постъпателни движения да меси - що не предупреждават тия хора в упътването, три цвята кожа свалих от притеснение, че нещо не съм направила както трябва - Благодаря ти    bouquet
А ако има нужда от добавяне на брашно - т.е. подмазва под бъркалките и не е както на първата страничка слайдчетата за правилната консистенция брашно, в хода на работата ли добавяте или по към края на цикъла - досега го е завъртяло около 10-12 пъти - минали са 18 мин. от началото

Последна редакция: чт, 22 апр 2010, 20:20 от dilu

# 351
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Ако маже под бъркалките слагаш по малко брашно в процеса на месене, докато спре да маже и се образува хубава топка  Peace.

# 352
  • Мнения: 148
За колко голям хляб си пригоди рецептата за Златния хляб и колко мая сложи? Страхотен се е получил.

Правих го така както си е по рецептата ,не съм променяла нищо.Просто го пуснах на програмата за основен хляб при мен е 1,на 1кг,средно препечена коричка.Нарязах го топъл,но сега вечеряхме и оюе повече ми хареса престоял.Такава тънка филийка до сега не съм могла да отрежа от друг хляб/правен в машинката/,плътна и невероятен вкус.Това е моят хляб,точно това търсех и съм страшно доволна само следващия път ще го направя на програмата за френски хляб да видя какво ще се получи.
-филийка

# 353
  • Мнения: 7 779
Не е упоменато подгряване/и примерни рецепти даже няма/, но току-що започна на кратки постъпателни движения да меси - що не предупреждават тия хора в упътването, три цвята кожа свалих от притеснение, че нещо не съм направила както трябва - Благодаря ти    bouquet
А ако има нужда от добавяне на брашно - т.е. подмазва под бъркалките и не е както на първата страничка слайдчетата за правилната консистенция брашно, в хода на работата ли добавяте или по към края на цикъла - досега го е завъртяло около 10-12 пъти - минали са 18 мин. от началото
каква ти е машината ?
слагаш брашно в самото начало на месенето - примерно първите 10-на минути.
даже може да пощипваш тестото отвреме-навреме. ако не се лепи по пръстите значи е добре.
стига да не е в повече брашното.
аз така правя.

# 354
  • Мнения: 0
 smile3525 smile3501   bongo_2007,благодаря за отговора но да разбирам 4е ,това се налага когато има проблем с кори4ката т.с с изпи4ането но аз нямам такъв проблем полу4авам меден загар . доволна съм .

# 355
  • Мнения: 7 779
smile3525 smile3501   bongo_2007,благодаря за отговора но да разбирам 4е ,това се налага когато има проблем с кори4ката т.с с изпи4ането но аз нямам такъв проблем полу4авам меден загар . доволна съм .
като нямаш проблем тогава какъв ти е проблема ???? #2gunfire
попита за какво се поставя  фолиото и аз направих опит да обясня.
когато всичко си работи нормално няма смисъл да се правят никакви подобрения.

# 356
  • Варна
  • Мнения: 2 576
ditsan благодаря ти!   bouquet
Гледам този хляб от известно време, но понеже рецептата не е за машина или поне не се пече в машината не посмях да го направя. Сега обаче това ще е следващия хляб, който ще забъркам Wink. Отделила съм си и тесто от днешния, та опита ще е двоен.

Alyona как така пропуска контейнера?
Кифличките смокини предполагам, че са тези.

# 357
  • Мнения: 11 607
Кифлички с локум и Козунак с локум

Утре съм на хляб със старо тесто......Пожелайте ми успех, връщам се да чета пак Ердинч, че за старото тесто съм го чела през пръсти и сгафих, но дано е за добро......

# 358
  • Варна
  • Мнения: 2 576
Страхотни са ти произведенията Мама Цоцоланка.
Моля да ми кажете по колко локум слагате в козунака и колко големи са парчетата за да не се разтопи. Аз уж сложих вчера, но се беше стопил, рязах парченцата да не са големи - колкото по-голяма стафида.

# 359
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Страхотни са ти произведенията Мама Цоцоланка.
Моля да ми кажете по колко локум слагате в козунака и колко големи са парчетата за да не се разтопи. Аз уж сложих вчера, но се беше стопил, рязах парченцата да не са големи - колкото по-голяма стафида.


Точно толкова големи ги режа и аз.

Маме,страхотни са.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт