Машина за хляб-31 част

• 65 020
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте Hug
Приемате ли новобранки в групата  bouquet
От вчера се сдобих и аз с хлебопекарната NEO BM-301 от промоцията в карфур.сега усилено почвам да издирвам някоя лесна рецептичка за хлаб за съвсем,ама съвсем начинаещи в тази сфера  Embarassed .
Имам само 1 въпрос: в книжката пише,че е за хляб 900/1125/1350 гр,а аз попадам на рецепти за 750гр.как да пригодя продуктите за 900гр,или ако някъде има темичка за хлябове 900гр-1кг ще се радвам да помогнете с линк.
Благодаря предварително Hug
никак
избираш си рецепта и я правиш. не е задължително да правиш грамаж за който предвидена
машината. важното е да не го надхвърляш. а иначе може да си правиш хляб и с по-малък
грамаж. избери рецептата с най-малко съставки - основните . следи тестото - дабъде
както е показано на първа страница. да не лепне под бъркалките. ще стане. успех

# 406
Благодаря Simple Smile
мисля довечера да се тествам и утре ако не съм се изложила много ще пусна и снимков материал  chef
а колко време трае горе долу основната програма,или при всеки модел е различно?

# 407
благодаря ви Петя и Бонго   bouquet

а това означава ли че първоначалнат рецепта трябва да увелича продуктите пропорционално заради тези 200 гр
и още един въпрос - първоначалната рецепта не трябва да включва млеко или друго съм чела  newsm78
ако забравиш да я увеличиш няма страшно. след като отделиш топката от готовото
тесто останалото го печеш - ще се получи по-малък хляб,но ще е хляб все пак. Laughing
ще си позволя един пример : искаш да правиш хляб с 500 гр брашно. слагаш около 150-200 гр
 повече брашно. съответно и останалите съставки. когато тестото е готово отделяш топката.
меташ я в един съд и в хладилника да се стои. следващият път когато правиш хляб вече
слагаш 500 гр и добавяш топката. след като тестото ти е готово отново отделяш около 200 гр
и отново в хладилника я слагаш. и т.н. и т.н.
само първоначално слагаш повечко брашно и продукти за да не се нарушава рецептата за
слес като отделиш топката.
P.S. - грамажите са примерни и ако не са точно 200 не се притеснявай - никой няма да ти се
кара  #2gunfire

# 408
Благодаря Simple Smile
мисля довечера да се тествам и утре ако не съм се изложила много ще пусна и снимков материал  chef
а колко време трае горе долу основната програма,или при всеки модел е различно?
зависи какво разбираш под основна. за мен основна е тази,която най-често използвам
. при различните машини е различно времето , но е между 3 -30.40 ч.
има и по-кратки програми. но в книжката която би трябвало да са ти дали с покупката на
машината е описано времетраенето на различните програми

# 409
Имам само 1 въпрос: в книжката пише,че е за хляб 900/1125/1350 гр,а аз попадам на рецепти за 750гр.как да пригодя продуктите за 900гр,или ако някъде има темичка за хлябове 900гр-1кг ще се радвам да помогнете с линк.
писал съм ти на лична  #2gunfire

# 410
Петя страхотно е хлебчето ти.Ще пробвам този вариант
Альона много с а хубави хачапурите
Шада супер е питката ти.
За всички  вас  newsm51
От мен тутманика на Касиер. newsm51

# 411
писал съм ти на лична  #2gunfire
bongo_2007,благодаря за помощтта,благодарности също и на petu6ka63. Е стискаййте ми палци,утре ще докладвам какво е положението.За начало си харесах една мноого много лесна и с малко продукти рецепта,дано да стане:

Селския Хляб на Ердинч

за 1кг хляб                              за 750г хляб
вода...............................400ml....................................310ml
пресен лимонов сок.......3/4 teaspoon..........................1/2 teaspoon
сол..................................1+1/2 teaspoon......................1 teaspoon
брашно...........................650g ..................................... 500g
мая(instant)....................1+1/2 teaspoon......................1 teaspoon

утре ще докладвам Simple Smile

# 412
  • София
 Нахлувам с eдно SOS питанe. Имам близнаци, на които утрe щe правим прощапулник и ми трябва някоя рeцeпта за тeсто за питка, която да изпeка в eдна кръгла тавичка послe. Смятам да направя и двe и затова наистина нямам  никакво врeмe и право на грeшка. Имам машинка мулинeкс, която напослeдък уви нe ползвам много активно  Embarassed

# 413
  • София
Нахлувам с eдно SOS питанe. Имам близнаци, на които утрe щe правим прощапулник и ми трябва някоя рeцeпта за тeсто за питка, която да изпeка в eдна кръгла тавичка послe. Смятам да направя и двe и затова наистина нямам  никакво врeмe и право на грeшка. Имам машинка мулинeкс, която напослeдък уви нe ползвам много активно  Embarassed

Бягай в темата за бързите въпроси или тази за питките. Там обезателно някоя дама ще ти отговори.

# 414
  • София
Мирамар, горещо препоръчнам питката на Макс Мама! Peace Лесна, бърза и просто невероятна!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=24722.msg13126239#msg13126239
Аз пък да се представя тука с едно аджарско хачапури
Не бях месила нищо от Великден, че с тия козунаци и погачи направо се освинихме Embarassed Сега килца трябва да сваляме, но на тази вкусотия просто не можах да устоя...

# 415
  • Пловдив
Привет. И аз съм се засилила към вашия отбор. Simple Smile Вчера ни подариха хлебопекарна Аляска 2600.Тази вечер правих Селския Хляб на Ердинч малката доза и стана много вкусен. Втаса и се изпече. За утре ще разгледам нещо друго от вашите вкусотии.
Лека вечер.

# 416
Привет. И аз съм се засилила към вашия отбор. Simple Smile Вчера ни подариха хлебопекарна Аляска 2600.Тази вечер правих Селския Хляб на Ердинч малката доза и стана много вкусен. Втаса и се изпече ...

честита придобивка

същия хляб на бърза програма,

1. 650g кол брашно го добавих  като 450г Artvin пълнозърнесто смляно във воденичка на камък брашно + 200г Konya бяло брашно
2. вместо да увелича кол мая аз добавих само  старото тесто и намалих солта

Последна редакция: нд, 25 апр 2010, 08:42 от Ердинч

# 417
Здравийте!
Добре дошли на всички с нови машинки!  Hug
Альона тези хачапури изглеждат разкошно  eat
Ето от мен едно хлебче с ароматни треви и сиренце

и едно майонезено хлебче на Г-жа Бедствие  Mr. Green с малко промени - вътре сложих гъбки и кашкавал  Heart Eyes

# 418
Ердинч, виждам, че си се завърнал да те попитам нещо относно Селски Eстествен Хляб. Ръженето брашно може ли да е пълнозърнестто или ще му дойде в повече? Може ли да се опече на програмата за пълнозърнест хляб ?

Момичета и момчета вие пресявате ли брашното преди да го сложите или аз съм единствена?

# 419
Ердинч, виждам, че си се завърнал да те попитам нещо относно Селски Eстествен Хляб. Ръженето брашно може ли да е пълнозърнестто или ще му дойде в повече? Може ли да се опече на програмата за пълнозърнест хляб ?

Момичета и момчета вие пресявате ли брашното преди да го сложите или аз съм единствена?

импровизирай както искаш, само внимавай за консинстенцията  Hug

пресяването не е задължително, но с пресято брашно се получава винаги сполучлив хляб, защото вкарваш кислород в брашното  Hug, според мене продължавай с пресято Peace

Общи условия

Активация на акаунт