Алтернативни продукти за дамска хигиена 3

• 57 997
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
...Само да ви питам за шийката: да не се повредя с течение на времето. Тъй като имам и възел от конци в началото и изпитвам болка при поставяне и вадене, ако издърпвам шийката с вакуума, го усещам чак когато болката стане по-силна от тази от заврънтулката от конци и месо на входа. Или пък нищо няма да и стане на шийката, ако се попридърпва малко от време на време? Имате ли представа? То да имаше нормални лекари, да ги питам.  newsm78
                                Не мога да отговоря със сигурност, но ти не придърпвай така, а първо освобождавай вакуума като стиснеш дъното и после само вадиш. Така няма да има придърпване и ще си спокойна, докато някой ти отговори ясно. Принципно, ако шийката е мускул не би трябвало май да стане нещо, ама пък де да знам  newsm78? А при поставяне пък каква болка се появява? Опитай (ако вече не си) различни начини на поставяне - може да ти пасне повече някой по-ергономичен  Peace.

П.П. Забравих да се похваля: последният ми цикъл не използвах нито една превръзка - нито еднократна, нито многократна. Много съм доволна от себе си, вече преодолях психологическия момент, че при менструация превръзките са задължителни.

Последна редакция: пт, 30 апр 2010, 10:32 от Одил

# 91
Аз вчера не съм правила опити,явно до следващия път ще се наканя....
Местим се в момента на нова квартира и хич не ми е до чашката,ама ви следя Hug

# 92
  • София
Горд притежател на Mooncup. bowuu
Лошото е, че точно ми свърши цикъла, но ще я пробвам преди следващия все пак.
Като ви чета и през цялото време (вече година) имам чувството, че няма да се справя.  ooooh! И аз съм с адски обилен цикъл, отделно изпитвам ужас да не си докосна шийката.  #Crazy Нали казват, че е много чувствителна и направо умирам от ужас. На всичко това, отгоре, чашката ми се струва направо огромна, а е малкия размер.
Абе чувствам се така, все едно ще правя секс за първи път. Joy

# 93
...На всичко това, отгоре, чашката ми се струва направо огромна, а е малкия размер. Абе чувствам се така, все едно ще правя секс за първи път. Joy
                            Абсолютно същите изживявания имах и аз. Може и да съм писала преди, но изпитвах голям страх първия път да си я поставя, съответно не я изпробвах предварително. В първия ден на цикъла я поставих сутринта, цял ден ходих като на тръни (усещам, че тече, ходя до тоалетната и като видя, че съм съвсем чиста нищо не пипам  Crazy) и вечерта като се прибрах с голям страх и лек ужас я извадих. Подходих възможно най-внимателно през всичките дни като следих за странни усещания и изобщо всичко. Следващия цикъл вече  си бях професионалист. Първия ден помня най-ясно, че я поставих лесно, но цял ден не знаех дали ще мога да я извадя  Joy. Да не говорим, че когато я получих я показах на няколко приятелки поотделно и всички те възкликнаха "Ужас, много е голяма!'. А сега ако трябва да съм честна ми изглежда малка дори... иска ми се да събираше повече, та съвсем да си живея живота.

# 94
  • София
И какво, да не я ли пробвам преди следващия цикъл?  newsm78
Ще се побъркам! Crazy

# 95
И какво, да не я ли пробвам преди следващия цикъл?  newsm78
Ще се побъркам! Crazy
                               О, нищо подобно не казвам  Crazy. Ако я пробваш предварително може би ще си по-уверена когато ти дотрябва. Просто ме върна към първите ми вълнения относно големината и, и се сетих, че ме беше достатъчно страх, че да не се опитвам докато не ми се наложи.

# 96
  • София
Любопитството ми надделя! Crazy
От втория опит успях да се справя, но с това сгъване:

И...добре, че не отрязах дръжката, защото не знам как щях да я извадя иначе.  Crazy Пръст по никакъв начин не мога да пъхна около нея, за да я проверя как се е разгълнала, особено пък да стигна ръбчетата.  Joy Едва успях да хвана крайчето на дръжката, за да издърпам чашката. Въобще никакво дъно не успях да стисна, за да отхлабя вакума.  Thinking Мисля да не пробвам повече до цикъла, пък тогава ще видим пак.
Иначе доволна съм към момента, не я усещах, като се намести нагоре. Grinning

# 97
Браво, Клеми.  bowuu

# 98
Аз се надявам да пуснат контейнери, барем спре да прелива пущината  Joy

# 99
Да се отчета за гъбата на Клеопатра. Sunglasses
Много съм доволна, жалко че, само 3 месеца е срока на годност, т.е. много по-скъпо от чашата излиза. Единственият негатив за мен е, че трябва да се сменя през 3 часа, иначе пропуска. То в инструкцията си го пише - през 3-4 часа да се сменя. С чашата бях свикнала през 4-5 часа в силните дни, а в другите - 7-8 часа. Сега с гъбата в силните дни 3 часа е при мен. През другите дни може и повече, но не съм сигурна дали е ок да я държа и общо взето не прекалявам. Ако се прекали в силните дни, бликва локвичка в гащите. Не помня как беше при тампоните, защото доста отдавна не съм ползвала.
Проблемите, които имах при ползване на чашата, този цикъл липсваха. Говоря за бодежите, за мигрената. Този път дори мигрената само леко загатна да се появи, но се размина. Мисля, че понеже при мен "нещата" са много ниско разположени и чашката ми създава дискомфорт - притиска ми там разни органи, въпреки, че реално не я усещам, т.е. не ми притиска самата кожа (лигавица) и затова не ми убива. Отрязала съм и дръжката, така че не ми дере на изхода, както докато беше с дръжката. Всъщност при мен дръжката не влизаше, колкото и да я бутам (а то боли), много бързо излизаше и затова ми бучеше. С Муункъп съм, голямата. Другия плюс при гъбата е, че наистина не съм носила превръзки, докато с чашата, най-вече в силните дни, не ми се получава вакуума и повечето минава покрай чашата. Като я извадя, гледайки, че превръзката доста се е зацапала, се оказва, че чашата е почти празна. В нормалните дни ми се пълни нормално (и догоре, ако прекаля), като много по-малко ми зацапва. Сега, с гъбата, обаче, не се наложи да сложа превръзка. Дори навън в силния си ден, рискувах да изляза без, носих си само в чантата за всеки случай, макар че то като стане оливането, след дъжд качулка да се сложи няма много смисъл. Laughing
Гъбата се слага много лесно, не е като чашата. По-ниско я слагам, по-точно толкова, колкото положението на шийката позволява, като я обръщам напречно, така си прецених, че е добре. Все едно ми запушва отвора един вид. При смяна я измивам с хладка вода, Лактацид и изстисквам и пак слагам. Преди първата употреба избрах следната дезинфекция: В чаша топла вода, 1 л-ца сода бикарбонат, за 15 минути. След употреба пак същото, като е добре да се остави да изсъхне на слънце. Другите методи за дезинфекция са: в чаша топла вода - 1 л-ца морска сол, в кислородна вода (1/8 от чашата), в колоидно сребро и в чаша вода с 2 капки чаено дърво масло. Предполагам, че тези методи ще са подходящи и за дезинфекция на чашата, макар че пак трябва да се види спрямо материала на чашата дали ще са ок. Доколкото помня, кислородната вода беше ок. Може да се купи от аптеката (с поръчка) един л кислородна вода концентрат, който е 30 %, за около 5 лв, мисля. Иначе малките шишенца са с разреждане 3 %. На мен по-евтино ми се струва със содата, но не зная дали е ок за чашата.
В крайна сметка не можах да си пробвам многократните черни превръзки, които си взех наскоро, но и тяхното време ще дойде. Simple Smile
Не се сещам за друго в момента. Ако имате въпроси, съм насреща. Hug

Последна редакция: сб, 01 май 2010, 15:14 от desi_sunshine

# 100
  • München\Добрич
 newsm44
Момичета, да се похваля: току що си получих чашката!! И бях много приятно изненадана, когато си отворих пакетчето - вътре имаше още една чашка подарък!!! Даже е по-голям размер и друг цвят!! Толкова съм доволна, че чак  нямам търпение /като никой друг път!/ да ми дойде цикъла! А пък и съвсем навреме дойде поръчката, чакам до два-три дни да се оцикля.
Най-специални благодарности на: Моля, благодаря- за помощта при поръчката и на Еовин за превода!!   bouquet

# 101
Гаделинка,честито!
Дано успееш,че аз се отказах за момента - местим се и нямам време за чашката.
И аз бях приятно изненадана от бързината на доставката и подаръка bowuu

# 102
Тая гъба щом по книжка издържа 3 часа, при мен сигурно ще са 8 минути  ooooh!
Нещо не ме грабва - пране, сушене, прекалено много изисквания за мързел като мен  Whistling Mr. Green

# 103
Не, не отнема повече време от чашката в никакъв случай. Не се изварява, а само си избираш един метод за дезинфекция. Аз я слагам в чаша вода с лъжица сода. Изброих преди това другите методи. Те са 2 броя гъби в една поръчка като в инструкциите си пише, че може да се ползват и двете при необходимост (силните дни, но на мен не ми се наложи, реших, че е по-добре да си запазя другата като се амортизира тази, но ако ходех на работа, примерно, сигурно щях да го направя), а пък ако на някой му идва голяма гъбата, може да се изреже по периферията (само не през средата, че си имали специфична структура и да не се развали "кройката" Wink, така пише). А съхненето - не и стоиш на "главата" - просто я оставяш да си изсъхне, ако се сетиш през деня да я намокриш и оставиш на слънце да изсъхне - добре, ако не, няма проблем, те го казват просто като препоръка, не е задължително. Слънцето помага явно за нещо във връзка с бактерии може би, не зная, който по разбира, да каже, че ми е интересно.
Няма нищо нестандартно и особено в тая гъба - просто най-обикновена гъба си представи, която си слагаш, вадиш, измиваш, изцеждаш с едно стискане и пак слагаш - супер елементарно е. А самото поставяне е за секунди, защото там няма търсене на шийка, разтваряне на чашка, вакуум и т.н. проверки и чуденки. Прилича на едни естествени гъби за къпане на бебета, на дупки и е структурата, не като изкуствените - не се сещам марката, Чико ли бях вземала веднъж. Само е малко по-твърда, за менструацията се "берат" такива с по-плътна структура.
Лично аз съм много доволна, не само, че нямах мигрена и болки, но и това, че не сложих превръзки. Единственият негатив (за бедни хора като мен), разбира се, е това, че е им е къс живота. Още не зная моята колко ще издържи, много съм нежна с нея, че да видим. Laughing

# 104

Общи условия

Активация на акаунт