Всеки месец брънч да има за радост в темата любима! 44. австрийска тема

• 32 890
  • 740
  •   1
Отговори
# 390
момичета, за какво сте хукнали всички на логопед? ако децата не говорят, моля ви направете тест на слуха при УНГ. Алекс до 3 год и мама не казваше, докато не ни светнаха че е полуглух, една операциика за изчистване на събраната гадост зад тъпанчето му даде страхотен напредък в говора, за една седмица проговори смислено и на 2та езика...
deana,Влади има и той същия проблем ,но не го боли, и е само в едното ухо.Сега чакаме да минат 6 седмици и пак сме на контролен.Казват ,че може да течността да изчезне от самосебе си. Иначе трудно изговаря думи*когато иска да говори и ни пратиха от детската да видим какво става.

Посещавам математика Simple Smile
Ди,имаш ли представа, откъде бих си намерила информация за данъчно чешко,румънско,боснеско,италианско и т.н право на немски или на български.

За мравките нямам представа.Само си спомням ,че баба ми навремето слагаше отрова в кибритени кутийки  newsm78

# 391
момичета, за какво сте хукнали всички на логопед? ако децата не говорят, моля ви направете тест на слуха при УНГ. Алекс до 3 год и мама не казваше, докато не ни светнаха че е полуглух, една операциика за изчистване на събраната гадост зад тъпанчето му даде страхотен напредък в говора, за една седмица проговори смислено и на 2та езика...
deana,Влади има и той същия проблем ,но не го боли, и е само в едното ухо.Сега чакаме да минат 6 седмици и пак сме на контролен.Казват ,че може да течността да изчезне от самосебе си. Иначе трудно изговаря думи*когато иска да говори и ни пратиха от детската да видим какво става.

Посещавам математика Simple Smile
Ди,имаш ли представа, откъде бих си намерила информация за данъчно чешко,румънско,боснеско,италианско и т.н право на немски или на български.

и алекс нямаше болки, освен по време на отит, но това си е болест. а нечуването е резултат от многото отити. и аз съм чувала че може да изчезне, и разни с хомеопатия се опитват ... но мене ме уплаши факта че детето вече беше на 3 год., а дефицити до 4г. остават за много по дълго време, така че ние веднага до оперирахме. 
успех!

имам представа, от бившия ми работотдател Wink тука има безплатни брошурки, които дават доста добър пръв поглед. мисля че може да ти ги пратят, ако не във 2ри бецирк може да минеш и да си ги вземеш.
http://www.tpa-horwath.com/de/Publikationen-Aktuell.html

# 392
някой ще се класира ли утре за ритерфеста в лаксенбург? аз мисля да водя децата към 11-12ч, от 13ч има турнир. дано не вали де...

# 393
  • Виена
Ани, ако песента ти е блудкава, клипа гледа ли?  Sunglasses

Хубаво е, че стана въпрос за говоренето, за да преброя думите, които Кати използва. Само думи, които са абсолютно правилни (изключвам звуците на котенца, кученца, пиленца, маймунки и др, както и мам-мам) - 7 Simple Smile В различни периоди са се появявали по още една две, но за кратко. Успокоява ме, че изпълнява задачи на двата езика (на английски не сме я пробвали умишлено), но на практика слуша три. Нямаме никакъв проблем с комуникацията (естествено когато е в настроение, което за мое щастие си е доста често). Има книжки с картинки, на които знае почти всички думи, но пасивно. Аз ги казвам - тя ги показва...
Естествено е, че много ми се иска да започне да говори по-бързо, за да можем да водим диалог... мммм, мечтая за този момент Simple Smile Но когато - тогава Simple Smile Ако не ме посъветва специалист, до три години не бих я водила по логопеди.

Feather, не приемай написаното като съвет (нито съм специалист, нито съм имала такъв случай за решаване). Просто си разсъждавам на глас Simple Smile Така де, това може би ще е следващата голяма стъпка за Кати и ми е интересно.

Този тест на слуха се прави? Периодично или при съмнение за проблем?

Ренка, това със солта при нас не работеше (имахме в стария апартамент, но точно преди да се изнесем, и не им обърнах много внимание) #Crazy И с парфюмите на мъжа ми ги пръсках (четох, че помагало)... На мравките им хареса... на мъжа ми не bowuu

# 394
Като обсъдихме така надълго и нашироко проблемът с мравките, я да ви питам, че ми е много любопитно, някой някога виждал ли е хлебарка в Австрия? Аз съм от сума ти години тук и не съм видяла нито една хлебарка до сега.

Ди, в 13.00 Даниел е крив и му се спи страшно. Вероятно ще пропуснем турнира. Иначе температурата падна и днес премерих 37,4, дадох за последно ( макар и не в мой стил ) нурефлекс и обявих вирусът за изтребен и окончателно победен. Дани днес яде нормално и се държи като здраво дете.

Ели, аз бях налепила снимки на малки животни по шкафовете, снимки на плодове и постоянно  казвах на Дани  кое какво е или го  карах да показва котенцето, ананасчето, черешката итн. Мисля, че интензивните занимания допринесоха за ранното проговаряне и богатия речник.
Чудя се обаче сега дали да не започна да му давам малко уроци по немски, защото го усещам, че иска да разбира какво се говори, но му липсват страшно много думи, а да чакам лелките в градината да го научат или бебетата я яслата...

# 395
  • Виена
Момичета, въпросче (Ренкаааа, вдигай телефона Wink )

Чували ли сте употребата на  "пазаря В" (не "пазаря се с някой", а "пазаря в магазина"). Това диалектна форма ли е на "пазарувам" или просто неправилно използване.

# 396

Чували ли сте употребата на  "пазаря В" (не "пазаря се с някой", а "пазаря в магазина"). Това диалектна форма ли е на "пазарувам" или просто неправилно използване.

без да съм филоложка бих казака че е диалект, и да чувала съм го, в резерват северозапад е много разпространено да се пазари в/у била, кауфланд итн Rolling Eyes Laughing

Последна редакция: сб, 29 май 2010, 22:09 от di-to

# 397
  • Vienna
Като обсъдихме така надълго и нашироко проблемът с мравките, я да ви питам, че ми е много любопитно, някой някога виждал ли е хлебарка в Австрия? Аз съм от сума ти години тук и не съм видяла нито една хлебарка до сега.
Да, в болниците, магазините за хранителни стоки.... Те знаят къде им е хубаво. Защо мислиш, че няма.
feather, направи си консултация с ухогърлонос и го помоли да ви прати и на логопед. В СМЦО идваха така деца, но не знам на колко годинки бяха. Но не ходи там. Отделението е много загубено.
нколенцова, радвам се да те видя пак тук...
Много ми е драго като се посъживи темата.

# 398
Много ми е драго като се посъживи темата.

хихи това щото пак се върнахме на темата с болестите Laughing

# 399
Ето ме и мен пак  Wink

Хлебарки и аз съм виждала тук, в заведение, където работеше една приятелка, бяха толкова много и тлъсти, като в Бг. УДЖАСТ  ooooh!

Ели, клипа не съм го гледала, няма и да го гледам, щом казваш, да не се доразочаровам. Честно казано минали години на Евровизия си спомням с кеф песни, от които ми е спирал дъха, тази години нещо нищо  Crossing Arms

Вико на 2год казваше много малко думи, сега вече прави изречения, на немски е още само на отделни думи, но като си играе сам си говори на немски  hahaha ich, nein, warte, komm. Спомням си, че от мен почти не научаваше думи, повтарях му, но не, а от други деца попиваше всичко. Сега вече повтаря и от мен, като папагал е, въпреки че според УНГ не чувал добре, заради 3.сливица. Не чува само когато не иска  Tired

Утре сме на зоо, ако не вали и не ни домързи

Някой да има някаква идея или предложение за 1 юни

# 400
Наздраве newsm24, на всички.
Гледаме Евровизия, и опитваме новия Stiegl Himbeeren Radler.

# 401
  • Виена

Чували ли сте употребата на  "пазаря В" (не "пазаря се с някой", а "пазаря в магазина"). Това диалектна форма ли е на "пазарувам" или просто неправилно използване.

без да съм филоложка бих казака че е диалект, и да чувала съм го, в резерват северозапад е много разпространено да се пазари в/у била, кауфланд итн Rolling Eyes Laughing

И аз така си мислех, но един младеж и досега ми развива теории, че нямало такава дума Crossing Arms И понеже ми стана интересно, мисля да проверя и в БАН Simple Smile Ако не я закрият докато се прибера...

# 402
благодаря, че се включихте по темата

относно проговарянето, никола е на 2г и половина. има макс 15 думи в речника, от които интензивно ползва 7-8 български и 1 немска. не ми се иска да чакам, първо, защото може да изпусна някой момент и да съжалявам после и второ, защото понякога комуникацията е много трудна. особено в моментите, когато крещи или мрънка, вместо да каже какво иска. на оракул съм се превърнала и макар да съм много добра в отгатването, понякога ми писва и повишавам тон, той се ядосва още повече и става една....иначе детето във всякакво друго отношение е много добре развито за възрастта си. има много богат пасивен речник и абсолютно нежелание да говори. на ушен ходихме вече и няма проблем. а то е и очевидно де. занимавам се с него след работа, познава половината думи от азбуката и ги свързва със съответните предмети, някои ги изговаря много правилно, финната моторика му е много добре развита. отплеснах се, но това е по темата, за която рени споменава, защото я чета. та се чудя защо бих чакала до 4г.
спира ме това, че той не говори немски, но сигурно подразбира нещо, от 2 м е на градина. но логопедите си мисля, че могат да ме насочат как по - ефективно да работя с него, за да го мотивирам да говори. е, той си бърбори някои неща, понякога 'обяснява' по книжките. вярно, че преди чуваше много румънски, а от нас и български. сега в градината на немски, че понякога и на английски. но не е единственото дете в такава смесена среда. ще настооявам следващия път за направление

иначе за туристическата група за деца, не беше точно това идеята. има нужда от гид за 2ма възрастни по забележителности и занимания в същото време за внучката в някоя детска група с английски

# 403
Хайде и аз се включвам в раздумката ама в страни от темите  Mr. Green
Имам спешен въпрос. Знаете ли нещо за Ентвиклунг диагностик? Историята е следната: Получих още след раждането на Климент едно писмо с покана за преглед в такъв център, обадих се, дадоха ми час за първи юни (ей го къде е) ама с целия си ъкъл записах часа върху писмото , а то в момента е в нейзвестност, немога и немога да го открия - кърмачески мозък Embarassed Та, само един такъв центар ли има в Виена и знаели някой координати, че да се обадя и питам в колко и къде трябва да отида или са много и  да забравя за тая работа newsm78  Praynig

# 404
Привет на всички,
ние бяхме дългооо в България, някои от вас са ме търсили по телефона, ..сега вече можете да ме еррайхв-ате/.

В бг е лято, направихме тен, а тук още с ботушите ще си ходим  Joy

не съм чела темата, само последните постове и по въпроса за проговарянето мога да кажа да не бързате с операциите. Те самите лекари ви "притискат" за такава, за да вземат пари от здравната каса. Ние, след многооото изследвания, частни прегледи при логопеди, с невероятни диагнози и без всякакъв изглед за проговарянето му - имахме уговорен час за операция на ушите на Алекс, до която не стигнахме, защото се "обърнахме" към нетрадиционната медицина и по чудо  Praynig  детето ми проговори изведнъж.
 Затова моя съвет е да опитате всичко преди да "легне под ножа".

лек ден на всички, дано скоро пак да имам време за форуми.   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт