На Вас тежи ли Ви това?

• 6 206
  • 83
  •   1
Отговори
# 75
Напълно разбирам авторката. За някои са важни часовете вечер заедно, за други работата е начин да оцелеят. Като се поставят двете на кантар - не виждам колебания за избора  Tired
В това сегашно положение, къде на криза, къде на психологическа такава - за мен не е момента за смяна на работата , тоест напускане на работата, заради липсата н авреме. Щото може да стане така, че да имате прекалено много време заедно, но нито пара в джоба. Бих те посъветвала да си намериш лични занимания - филми, чети книжки, списания, нещо си измисли, което ти е приятно, така щото да ти минава времето по-бързо. И в същото време и двамата се оглеждайте за друга работа, в която да има малко повече свободно време.

# 76
Явно не се разбира какво съм имала предвид- за мен живот, който се състои само от работа-деца-домакинство е опъване на каиша нон стоп. И хич не ми олеква от това, че мъжът ми го нямало защото работел. Е, да, по зле щеше да ми е ако висеше по кръчмите. Но и двата случая не ми харесват и не бих се примирила с тях за постоянно.

Тиха вода, за да е ясно какво коментирам съм цитирала  Wink не ми слагай думи в устата.
То и аз за това  цитирам, така че не ти ги "слагам" думите , ами направо си ги вземам от теб.
Цитираш цитираното и не се разбира за какво иде реч, а именно за това, че се завижда на някой, чиито мъж го няма. Е, ако не можеш да кажеш на мъжа си, че имаш нужда от малко време сама и той да те разбере, а се налага да завиждаш за такова нещо.....как да ти кажа, малко ми е абсурдно. Звучи ми като една колежка дето завиждаше на вдовиците  Rolling Eyes

# 77
Абе то не можеш да очакваш, че мъжа винаги ще е на твоето мнение, на твоята вълна  Wink
Има наистина непонятни женски неща за мъжете и обратното, разбира се.
Ама ако заплатата на мъжа ми ни е жизненоважна - надали ще ходя да си прося време за себе си и ще мрънкам.

# 78
Ами заради това се предполага първо, че краставите магарета се подушват, и второ, че като на един от двамата му прелее чашата си хваща пътя, а не ходи да 'проси'.

# 79
Сега те разбрах, ама логично или не-завиждат. Може би и на тях им се иска някаква временна промяна в ежедневието-пък един път да бъдат сами вечерта. Както на мен ми се е приисквало пък един път като малката има криза съпругът ми да не е зад граница /все така се случва/.
 Така че , разбрах  Peace.

# 80
Ами заради това се предполага първо, че краставите магарета се подушват, и второ, че като на един от двамата му прелее чашата си хваща пътя, а не ходи да 'проси'.
Рокси, когато заплатата е въпрос на оцеляване - ми няма да седна да се тръшкам, че нямал време за мен. Не знам дали ме разбираш. Изпитвала съм го и затова твърдя, че има моменти, когато човек просто няма друг начин.

# 81
а третия вариант хем да работи мн и да не се прибира и да не иска да е вкъщи, щото ще му мрънкат или ще го карат да свърши нещо, пък и заплатата му не се вижда и др. опъва каиша за всичко

# 82
е...варианти-бол, не са три, а са милион и три.
само че в случая на авторката варианта е-човека работи, помага с каквото може, просто и липсва повече време с него, а и чисто физически да я отменя по по-адекватно за нея време.
нищо страшно не виждам аз, а тук-апокалиптични картинки ...

# 83
Продължавам да недоумявам защо се коментира въпроса на кой му е по-самотно и кой "има право" да се чувства самотен.
Ако бях авторката на темата, щях отдавна да съм съжалила за това, че съм я пуснала. Или не , по-скоро ще я разцепя на три (поне) теми: една за самотните майки, една за работохоличките и една за онези, които са я разбрали;-)

Общи условия

Активация на акаунт