Ежедневно гримиране, лакиране и фризиране на 5-годишно момиче

• 33 367
  • 273
  •   1
Отговори
# 210
  • загубено
Въх,въх,въх какви млади и галантни мъже имало Laughing
Ами как да устоиш на такива предложения?
Вече разбирам стремежът на младите дами,да са по-красиви Laughing

Големи са сладури Hug

# 211
Здарвейте , моята дъщеря беше луднала по всякакви разкрасителни процедури от 2 годишна иииииииии на 4 получи страхотна алергия към червила, гланцове за устни, грим и т.н. и сега се изрива дори ако се пипне с мръсни ръце докато играе навън, а вече е на 9 години , така че внимавайте много ..... никога не е ползвала боклуци, но въпреки всичко и специалните детски козметични продукти ни доведоха до това положение. МОЛЯ СПРЕТЕ ДЕЦАТА , НЕКА ЗАПОЧНАТ ПО-КЪСНО ИНАЧЕ ЩЕ СТРАДАТ ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ.

# 212
Еми на 2 години с червило и грим  Stop

# 213
  • Варна
Не и разрешавай,особено за гримирането и лакирането.
За фризирането,ако е спреса или с маша- категорично против.
Ако е опашки или плитки мисля,че няма нищо лошо.

# 214
За пръв път чувам, че имало специална декоративна козметика за двегодишни...

# 215
Категорично съм против гримирането на толкова малки деца.

# 216
  • София
Гримирането на 2-годишно дете е проява на много болен мозък.  smile3515

# 217

Изобщо не трябваше да чета дълго из темата за да намеря подобно на моето мнение което да цитирам, за да не се повтарям. Иса го е казала много добре:

Абсолютно и твърдо съм против тези неща.
Дъщеря ми имаше мераци за гримиране към 4-тия си рожден ден. Ясно й обясних, че подобни неща са недопустими и аз не ги разрешавам.

Сега пък е малко в другата крайност - ходи само с дънки, поли не желае да облича.

При специални поводи като рождения й ден сама й предлагам да й нарисуват цветенце на ноктите, да й се направи прическа /не с преса/, но това е всичко.
Не желая също да се превърне в 'дропла', но на тази възраст /и още доста години след това/ смятам е по-важно да я възпитавам да е винаги чиста, спретната и с подходящото облекло и поведение, а не да е нацапотена.

Как да й обясниш - не знам. Аз казах просто: "Не разрешавам гримиране." Обясних, че при децата това ги прави грозни, а не красиви. Една дама следва освен да е красива и да е наясно кое кога е допустимо и кое не е. Можеш да й дадеш пример с това, че и ти не слагаш грим, когато си у дома и се обличаш по един начин за работа, по друг за спорт, по трети, когато отиваш на коктейл /примерно/.

Мога само да добавя, че на моите деца е казано, че като пораснат с удоволствие ще им показвам кое как се прави и ще им помагам с грима и прическите. Те знаят че има неща разрешени само на възрастните. Знаят също и че има дрехи които могат да се носят само от деца и не са подходящи за големите. Обяснено им е че кожата и косата им, както и ноктите все още се формират и са много крехки за да се третират толкова драстично което ще доведе до чупене и горене а от там до много плачевни резултати за в бъдеще.
На мен ми помага и категоричната забрана да се ползва грим в училищата. Децата са с униформи и няма как едната да е по-  от другата.
Лакирам ги само през ваканцията и то веднъж, колкото да не кажат че съвсем всичко забранявам. Гел или пяна за коса се ползва само при нужда - тържество, сценична изява, снимки на класа...

# 218
Моята по едно време много искаше да се лакира. Аз я лакирах с бледорозов лак някакъв, но казах, че на градина не я пускам така, защото е грозно на малко дете. Да си начеше крастата и да го махаме. Няколко пъти правихме така и мина зора. Аз принципно рядко се гримирам, и тя като ме види иска да и сложа. И аз и слагам... пипвам си едвам-едвам розовите сенки и пак едвам-едвам и пипвам клепачите. Полепват пет прашинки, но тя се чувства гримирана Simple Smile А прически си правим много-опашки, плитки, завъртулки. Преса или маша-никога. Изобщо не притежавам такива.
Единственото, което бих приложила на косата и е натурална къна без примеси, оцветители и прочие химия. Много е полезно и подхранващо, но не мисля че в България изобщо се продава такова нещо.

# 219
Впечатлена съм от преобладаващата мотивация за "разкрасяване" при момиченцата - да бъдат като Х или да са хубави като У... Ето това е нещо, което се старая да изкореня на всяка цена у децата си - безумния стремеж към подражание. От много рано им внушаваме, че всеки на този свят е сам за себе си и това, че комшийчето има нещо си, в никакъв случай не е повод и те да искат същото. Не бих навила на ролки щерка си, само за да се включи в съревнованието "кой е по-по-най" - мога да го направя, ако прояви искрен интерес, наблюдавайки по-големите жени покрай себе си, с изричната уговорка, че всяко нещо е с времето си.

# 220
  • Sofia
Отскоро гледам по Дискавъри Травел енд Ливинг  за някакви измислени конкурси за красота в Америка за деца от 0-13год. Е,няма такъв цирк #Crazyправят ги на маймуни...грим,прически,изкуствени коси,мигли,нокти,фасети,тоалети....направо не приличат на деца...сладки са ,но губят детското в себе си.А родителите влагат по 5-7000$ за един такъв фалш....

# 221
За пръв път чувам, че имало специална декоративна козметика за двегодишни...

И аз  ooooh! Дъщерята на Том Круз (3г) беше накичена с червило и очна линия, но предполагам са на майка й  Laughing
От 6г нагоре е баш козметиката дето е като за възрастни. От 3г нагоре има детски неща като лъскава пудра (върви в комплект с вълшебническа пръчка например) и е по-скоро за игра отколкото за украса.
Тъжно е, ако децата в тази възраст нямат други интереси.  Rolling Eyes

# 222
http://www.youtube.com/watch?v=WeGBFgNxewc
Само не плачете на видеото, защото при мен се случи Sad

# 223
http://www.youtube.com/watch?v=WeGBFgNxewc
Само не плачете на видеото, защото при мен се случи Sad
Всеки,който прави това с детето си за мен е престъпник!

Имаше дете ,което беше ужасно слабо.Какво ли му повтарят:"няма да ядеш толкова ,я се виж колко си дебела!Как ще спечелиш конкурса?!"

Боже...

# 224
  • Sofia
луди родители,болни мозъци...ЛИНЧ

Общи условия

Активация на акаунт