Най-подходящата каша за захранване

• 19 360
  • 99
  •   1
Отговори
# 60
тук момичетата ми казаха, че кашите на слънчо били със захар и сухо мляко и рекох да видя тези на хумана, те също имат захар или глюкоза/фруктоза, както и обезмаслено мляко/не знам дали това викам на ам/, говоря за тези каши, които са с банани, праскова и маракуя, а не вариантите с елда, за които пише, че са без захар.
нестле също имат каши за след 4 месец-с рошкови

http://www.humana.bg/neue_produkte/neue-produkte-pribiotik.html

http://www.humana.bg/products_banana-mb/products_banana-mb.html

http://www.humana.bg/produkte_pfirsmarc_mb/produkte_pfirsmarc_mb.html

като дойде края на месеца и захраня може би да се ориентирам към някоя от тези

# 61
Безмлечна оризова на Хип.

# 62
безмлечна оризова на милупа.

# 63
Bio-oризова каша !

# 64
  • Най-красивата страна
Започнахме с банановата каша на Хумана Peace

# 65
Ние започнахме с оризовата на Нестле! Но ми направи впечатление че се приготвя с мляко.Може ли някоя мама да сподели дали така да я правя или само с вода

# 66
Ние започнахме с оризовата на Нестле! Но ми направи впечатление че се приготвя с мляко.Може ли някоя мама да сподели дали така да я правя или само с вода
Кашата, която си купила е безмлечна. Това означава, че трябва да я приготвяш с млякото, което пие бебето ти.
Ако купиш млечна каша, тя се приготвя само с вода.
Начинът на приготвяне е указан на опаковката на всяка каша, в зависимост от нейния вид - млечна или безмлечна.

# 67
Обърках нещо с анкетата и се нулираха гласовете doh Embarassed....моля да ме извините....

# 68
Според мен най-подходящо е да започнеш с безмлечна оризова и/или царевична каша, като разбира се добавяш в нея вашето си адаптирано мляко или кърма.

Последна редакция: сб, 22 май 2010, 02:59 от AnMary

# 69
Здравейте,
Предстои ми захранване следващия месец и мислЯ да е с каша. Взех оризовата безмлечна на Нестле за бебета над 4 месеца. Но в други темички прочетох, че някои мами смятат че от кашите бебетата наддават много на тегло и се запичат. Това ме притесни, тъй като моето бебе наддава в горните граници, а и трудно ака. Обаче мисля, че кашите са полезни, съдържат толкова много витамини и нали към 5-6 тия месец запасите на желязо в организма на бебето намаляВАт и така ще може да си ги набавя. А и с кашите ще е по-плавен прехода към твърдата храна. Ще питам педиатърката на 29-ти, когато сме на консултация, но ми се ще да чуя и ваши мнения. При положение, че ще захранвам почти на шест месеца, мисля че е редно да се почне с каша, а не със зеленчуково пюре.
Извинявам се ако има подобна тема, аз не открих.

# 70
При положение, че ще захранвам почти на шест месеца, мисля че е редно да се почне с каша, а не със зеленчуково пюре.
Можеш да започнеш захранването и със зеленчуково пюре, например картоф или тиква. Има бебета, които се запичат от оризова каша.
Бебетата не наддават прекомерно от ядене на каша.

# 71
Мерси.
Имам още времеда избера с какво да започна, но ще е или каша или зеленчук, няма да е плод. Иначе зеленчуковите пюренца мисля аз да си ги правя поне в началото.

# 72
Милупа. Много са вкусни.

# 73
Мога ли да задам няколко въпроса за кашите, момичета?

Сега давам ето тази

Яде е без никакъв проблем, харесва й.Знам, че на етикета пише, че има захар и пълномаслено сухо мляко и някои ще кажат, че не е подходяща за бебе на 5 месеца.Гледам кашите на Хумана и там има мляко, което не е адаптирано, в някои от техните каши има захар, а в други глюкоза и фруктоза.

Кога мога да заменя с друг вкус, например ето тази-млчена безглутенова с праскова

Има ли други мами, които дават Слънчо, доволни ли сте?

В момента не можем да си позволим по-скъпа каша, поради финансови причини.

Последна редакция: нд, 23 май 2010, 19:41 от gitadam

# 74
  • София
Аз съм давала банановата каша на Слънчо и детето я харесваше много.

Общи условия

Активация на акаунт