ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 67 584
  • 746
  •   1
Отговори
# 375
  • София - Варна - Бургас
Александър, искам да попитам дали хомеопатичното лечение е подходящо за човек на 77 години?

Става въпрос за баща ми, той досега не е пил никакви лекарства, от година може би взема нещо за сърцето, сега му откриват разни сърдечни проблеми в начална фаза. Дали да следва предписаните лекарства или да пробвам да го заведа на хомеопат? Дали има реална възможност да се подобрят сърдечните проблеми с хомеопатия, цялото ни семейство с децата се лекуваме с хомеопатия и имам впечатления за нейните възможности, но все пак е на 77 год, страх ме е да не забавим лечението и да се усложнят нещата.

Няма проблем, а и двете медицини може да действат и паралелно, както е във вашият случай.
  Все пак съвета ми е да започнете първо с ХО.

# 376
  • София - Варна - Бургас
benitta
Цитат
Естествено, трябва да се окаже, че съм взела неправилно решение да отложа часа при хомеопата #2gunfire Embarassed  Наближи време за следобедния сън и започна да се назландисва на храната, а ТТ пак се повиши, но за сега само 37,5. Иначе си е жизнена, играе и се... и приспиването е трудно...

Относно високата Т. и съпътстващия загуба на апетит, а и други характерни особености - вижте тук:

Грип! – План за действие на Жизнената ни сила  

# 377
  • София - Варна - Бургас
Ами... колкото и да е безотговорно, се водя по състоянието на детето  Rolling Eyes Реално за първи път вдига повече от 39,6. Но... е имало случаи при 39 да е грохнала, едвам да си държи главата изправена, да я унася в сън... А сега беше поотпаднала, седи си на диванчето гледа си ТВ...  Според моята логика организма се съпротивлява на болестта и за момента силите му стигат. В момента си играе, пее... само отвреме на време казва, че я боли коремче, но това не и спира заниманията. НО пък този израз боли коремчето... го казва за всевъзможни дискомфорти.
В интерес на истината по телефона хом-ката не успя да прецени какво и е състоянието, може ли да се очаква развитие на нещата, или ще се справии сама.... Но ако отидем при нея, едва ли ще има вариант да се справи сама. Като си е загубила времето да сваля картината на това състояние, все ще даде нещо. Пък аз съм повече ЗА организма да се бори сам.
Ох, не знам...  Rolling Eyes дано някой от хомеопатите тук да изразят някакво мнение - принципно, знам, че няма да се ангажират да конкретизират за частния ни случай.... Ще има да се трия сол на главата ако не съм преценила правилно ситуацията...  Embarassed

Много вероятно е да е Грипа с "афинитет" към стомашно/чревния тракт, мисля че беше щам "Уискънсин" - болка в стомаха, повръщане, разстройство или и двете. Характерен е че предизвиква висока Т. което е много добре!  

Щом е жизнена, значи Жизнената и сила, вдигайки и поддържайки тази висока Т. чудесно си върши работата!

Не я сваляйте ако е до 39.5 и до три денонощия  Peace

# 378
  • София - Варна - Бургас
Ако съм хомеопат , трябва да ме гръмнат някъде за некомпетентност  Joy
Просто сменяме 4-то лекарство и съм притеснена.

Тя привидно ще се съгласи, няма да каже не, но пасивно ще си отстоява своето и така, с пасивна съпротива ще принуди всички накрая да направят това, което тя иска. [/color]

Точно това имам предвид - моя не се съгласява привидно. Ще тропа , пищи  - но няма да се съгласи нито истински, нито привидно...

А Срамежлив ли е в присъствието на чужди, непознати хора?

# 379
  • Пловдив
benitta
Цитат
Естествено, трябва да се окаже, че съм взела неправилно решение да отложа часа при хомеопата #2gunfire Embarassed  Наближи време за следобедния сън и започна да се назландисва на храната, а ТТ пак се повиши, но за сега само 37,5. Иначе си е жизнена, играе и се... и приспиването е трудно...

Относно високата Т. и съпътстващия загуба на апетит, а и други характерни особености - вижте тук:

Грип! – План за действие на Жизнената ни сила  
Hug
Точно тази стратегия на Твореца не искам да нарушавам  Peace  
Все до последно вярвам, че организма и е способен да се справи, ако не му се пречи. И май все нещо не правя както трябва  Embarassed
Лошо е, че няма как да разбера навреме дали ще може да се справи сама или да потърся помощ. А хич не ми е присъщо да действам страхливо и за всеки случай... Ама май ще трябва да се науча  Rolling Eyes По късно ще се чуя пак с хомеопатичката, и ако се наложи... дано да има време да ни вмести идните работни дни, след като пропуснах днешната възможност..  ooooh!
Иначе сега докато спи, тт е 37,2-37,5...една никаква такава.... Rolling Eyes
редактирам се... докато пиша е станала 38  Rolling Eyes

# 380
  • Варна
Ако съм хомеопат , трябва да ме гръмнат някъде за некомпетентност  Joy

Тя привидно ще се съгласи, няма да каже не, но пасивно ще си отстоява своето и така, с пасивна съпротива ще принуди всички накрая да направят това, което тя иска. [/color]

Точно това имам предвид - моя не се съгласява привидно. Ще тропа , пищи  - но няма да се съгласи нито истински, нито привидно...

Много избирателно. Има хора, с които започва да говори веднага. Обяснява им , приказва им...Има други, от които се притеснява. Като цяло не харесва промените. Обича неща, които познава.Обича да командва, но ако хората са непознати "Мамо, искам чичото да седне" (или каквото  иска да направи), не казва директно на човека изискванията си. Но след последното лекарство (хамомила 30) стана много контактен. Даже може би прекалено. Където види баба или дядо пред блока и спира да си приказва. Закача се с тях. Нямам представа, защо д-ра прецени да смени.

# 381
Здравейте,

Лишеи лекуват ли се с хомеопатия?
Дъщеря ми има малко петънце на клепача и дерматологът предписа кортикостероид, който не искам да й слагам и то на окото.

# 382
  • София - Варна - Бургас
Ако съм хомеопат , трябва да ме гръмнат някъде за некомпетентност  Joy

Точно това имам предвид - моя не се съгласява привидно. Ще тропа , пищи  - но няма да се съгласи нито истински, нито привидно...

Много избирателно. Има хора, с които започва да говори веднага. Обяснява им , приказва им...Има други, от които се притеснява. Като цяло не харесва промените. Обича неща, които познава.Обича да командва, но ако хората са непознати "Мамо, искам чичото да седне" (или каквото  иска да направи), не казва директно на човека изискванията си. Но след последното лекарство (хамомила 30) стана много контактен. Даже може би прекалено. Където види баба или дядо пред блока и спира да си приказва. Закача се с тях. Нямам представа, защо д-ра прецени да смени.

Наистина има особености на Силика, пак казвам, доверете се на хомеопата си! Peace

# 383
  • Варна
Благодаря,Александър! Имам доверие, но просто тези няколко смени (и особено реакцията след едното ХЛ) ми дойдоха малко в повече, затова се чуствам объркана и ме е страх да не се повтори неприятната реакция,че тъкмо влезе в ритъм малкия.  Ще опитаме и това...

# 384
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,

Лишеи лекуват ли се с хомеопатия?
Дъщеря ми има малко петънце на клепача и дерматологът предписа кортикостероид, който не искам да й слагам и то на окото.

Да, и много добре добре че не слагате кортикостероид!
Peace

# 385
Такааа както бях писала, че май имам гъбички, пуснах си микробиологоя все пак преди да отида при хомеопата, поне за себе си да знам какво точно е. Оказа се, че имам бактериална вагиноза, гинеколожката естествено каза, че и партньора трябва да се лекува. Знам, че Александър и Архангел казаха, че няма нужда, но наистина ли, как мога да съм сигурна, че той няма пак да ми ги предаде тия бактерии, след като аз се излекувам? И хубаво, като ми се подсили имунитета няма да хващам бактерии, но той ще си ги има ли? Ама че въпроси....извинете за което

# 386
Такааа както бях писала, че май имам гъбички, пуснах си микробиологоя все пак преди да отида при хомеопата, поне за себе си да знам какво точно е. Оказа се, че имам бактериална вагиноза, гинеколожката естествено каза, че и партньора трябва да се лекува. Знам, че Александър и Архангел казаха, че няма нужда, но наистина ли, как мога да съм сигурна, че той няма пак да ми ги предаде тия бактерии, след като аз се излекувам? И хубаво, като ми се подсили имунитета няма да хващам бактерии, но той ще си ги има ли? Ама че въпроси....извинете за което

Ако той няма оплаквания, не мисля, че ще има и инфекция, която да ти предаде или която да продължава да има.

# 387
  • Пловдив
Препоръчайте ми книга...четиво за един вид въведение в хомеопатията, имам нужда от малко информация, изчетох това онова което намерих в и-нет, но някак не ми е достатъчно, малко ми е хаотична информацията.

# 388
Лека и полезна книга за мен е "Хомеопатичните очерци за детските типове" Кетрин Култър. Достъпна е и поднесена добре, аз научих много неща от нея  Simple Smile

# 389
  • Пловдив
Имам въпрос-ако докато чакаме реакция след прием на ХЛ имаме напр. ухапване от комар Wink с какво мага да третирам???Знам че не мога с кремове съдържащи разни "неща"...освен с обикновен спирт или...???
А и тези репеленти,които са мн.подходящи от тук-нататък и те ли са забранени???

Общи условия

Активация на акаунт