ВЪПРОСИ към хомеопати - 6

• 67 437
  • 746
  •   1
Отговори
# 570
Отново аз с ново питане. Как и дали се съчетава хомеопатия и алопатия? Т.е. ако се налага да се пият традиционни лекарства, предписани от лекар за някакво заболяване, не би ли следвало хомеопатията да може да ги замести изцяло и съответно пациентът да се излекува само и единствено с ХЛ?
Доколкото знам се съчетават добре, като тенденцията е постепенното намаляване на алопатията, но само когато има подобрение от хомеопатията.
Все едно на един сърдечно болен изведнъж да му спреш илачите....не става
Много е индивидуално, решава се на място.

# 571
Отново аз с ново питане. Как и дали се съчетава хомеопатия и алопатия? Т.е. ако се налага да се пият традиционни лекарства, предписани от лекар за някакво заболяване, не би ли следвало хомеопатията да може да ги замести изцяло и съответно пациентът да се излекува само и единствено с ХЛ?

Дават се специални потенции наречени LM, които се пият на често и едновременно се взимат алопатичните лекарства. Не, хомеопатията не може да замести инсулина, примерно. Никога не може да се спре инсулин при начало на хомеопатично лечение за диабет, защото хомеопатичното лекарство действа на съвсем друг принцип-то лекува организма и възстановява постепенно панкреаса, а не замества лиспващия хормон от мига в който е прието. Същото важи за различни други заболявания и лекарства.Пациентът пак се излелува само и единствено с хомеопатичните лекарства, защото ако алопатичните можеха да лекуват, нямаше да трябва да се взимат до смъртта на пациента. Алопатичните просто поддържат човека да не умре веднага, но не лекуват нищо.

# 572
  • София
Отново ви благодаря за изчерпателните отговори!   bouquet

# 573
Никога не може да се спре инсулин при начало на хомеопатично лечение за диабет, защото хомеопатичното лекарство действа на съвсем друг принцип-то лекува организма и възстановява постепенно панкреаса, а не замества лиспващия хормон от мига в който е прието.

За да не звучи толкова шокиращо подобно твърдение, е редно да посочите поне един случай на болен със захарен диабет тип 1, чийто панкреас се е възстановил след лечение с хомеопатични средства.

Хинт: няма такъв описан случай в медицинската литература.

Но нека например предположим, че има някаква конспирация (опитвам се да говоря на Вашия език) или просто хомеопатите имат хиляди (милиони?) излекувани от захарен диабет тип 1, но просто не им се отдава да пишат научни статии.

Макар и да не са последователи на научната истина, знаем, че хомеопатите не работят pro bono, т.е. финансовият стимул би ги размърдал да докажат достоверността на твърденията си.

И наистина, много хомеопати са кандидатствали за предизвикателството на Образователната фондация на Джеймс Ранди - JREF Challenge, за да спечелят наградата от 1 000 000 USD (по-точно 1 136 155.97 USD) - наградата е за първия човек, който в контролирани условия успее да им представи доказателство за паранормални, научно необясними, свръхестествени, окултни събития или способности.
Участвали са включително и хомеопати, които са твърдели, че лекуват болни със захарен диабет тип 1.

Както можете да се убедите, наградата е цяла-целеничка до ден-днешен.

Така че, Archangel, ако посочите случай с (доказано) напълно възстановен панкреас и излекуване от захарен диабет тип 1, това ще зарадва всички четящи тук.

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 14:56 от Persona

# 574
Persona, нямам никакъв интерес към глупостите, които вашата платена дружинка пише в този форум, все пак на мен не ми плащат да пиша тук, като на вас. Хинт:всеки хомеопат знае, че има много, много случаи на излекуван диабет с хомеопатия, както и на много други "нелечими" от стандартната медицина заболявания.

# 575
Persona, нямам никакъв интерес към глупостите, които вашата платена дружинка пише в този форум, все пак на мен не ми плащат да пиша тук, като на вас. Хинт:всеки хомеопат знае, че има много, много случаи на излекуван диабет с хомеопатия, както и на много други "нелечими" от стандартната медицина заболявания.

Горе-долу такъв отговор очаквах.  Wink

Знам, че толкова можете.

Но все пак щеше да изглежда добре отстрани да посочите поне един пример на захарен диабет тип 1, излекуван с хомеопатични средства, така и още примери "на много други "нелечими" от стандартната медицина заболявания", които да станат известни и на по-широк кръг, освен на хомеопатите, т.е. "Put your money where your mouth is" (понеже обичате да пишете за пари  Wink).
Иначе се подушва сериозен конфликт на интереси - хомеопатите твърдят, че с хомеопатия лекуват неизлечимо заболяване, а пък никой друг не е чувал...или може би източват с години парите на болните с неизлечимо заболяване...безрезултатно за болния.

Знам, че и тук ще се затрудните с отговор, затова няма да Ви притискам.

Дишайте!

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 15:26 от Persona

# 576
Предполагам, че Архангел е имала предвид възстановяване на процент от функциите на панкреаса, а не самия панкреас.
Имам познати, които са били години на инсулин, единият вече спря инсулина вследствие хомеопатично лечение, продължило близо година, но не мога да кажа какъв тип диабет.
Хомеопатията лекува, но до там, до където патологията е обратима.

# 577
Ох Мече кой е филма, събуди ми интереса.. не се занимавай да убеждаваш Персоната.. няма смисъл.. да спориш с радио..

# 578
Предполагам, че Архангел е имала предвид възстановяване на процент от функциите на панкреаса, а не самия панкреас.
Имам познати, които са били години на инсулин, единият вече спря инсулина вследствие хомеопатично лечение, продължило близо година, но не мога да кажа какъв тип диабет.
Хомеопатията лекува, но до там, до където патологията е обратима.

Има наистина много случаи на въсзтановени функции на пакреаса, така че хора който са имали диабет и са били на лекарства или инсулин, вече са здрави.  Peace

# 579
Ох Мече кой е филма, събуди ми интереса.. не се занимавай да убеждаваш Персоната.. няма смисъл.. да спориш с радио..

Ооо, аз вече гледах един от филмите на Мечето  Grinning . В почивните дни имам още да гледам. Извинявам се off-а.

# 580

Никога не може да се спре инсулин при начало на хомеопатично лечение за диабет, защото хомеопатичното лекарство действа на съвсем друг принцип-то лекува организма и възстановява постепенно панкреаса, а не замества лиспващия хормон от мига в който е прието.

Има наистина много случаи на въсзтановени функции на пакреаса, така че хора който са имали диабет и са били на лекарства или инсулин, вече са здрави.  Peace

Захарен диабет тип 1?

# 581
Персона, предлагам ти да направиш тема "Тъмната страна на хомеопатията"
или направо  "Тъмната страна на алтернативния форум в бг-мама" и там да направиш на пух и прах всички пишещи в този заблудителен форум!

Извинете за офф-а, ама не се стърпях! Аман от месии, спасяващи душите ни!

# 582

Твоето е нищо. Simple Smile
Както забелязваш персоната спами по всички теми, при това никакви модератори или админи.. не чуват, нито виждат..  ooooh!

# 583
или направо  "Тъмната страна на алтернативния форум в бг-мама" и там да направиш на пух и прах всички пишещи в този заблудителен форум!

rotfImbo това ми хареса

# 584

Не е месия, просто му плащат. Laughing Wink

Общи условия

Активация на акаунт