Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 5-та тема

• 130 606
  • 766
  •   1
Отговори
# 630
Ако не я оперирате сливицата малко се съмнявам да оздравеете.Извинявай, но минах през тези надежди .Да ме извиняват и феновете на хомеопатията.

# 631
ДАно е така, толкова съм се отчаяла вече, то край няма...как да оздравеем, че да я махнем. Направо някакъв омагьосан кръг.....вече 3 месеца.

# 632
  • София
ДАно е така, толкова съм се отчаяла вече, то край няма...как да оздравеем, че да я махнем. Направо някакъв омагьосан кръг.....вече 3 месеца.

Нашия омагьосан кръг беше година, така че не се отчайвай. Ние вече 3 месеца се гласим да махаме макарите, но все нещо се разболява. Но замахане аз бих искала поне 2 независими мнения.

# 633
Моите 2 мнения са, че не е за махане, но това спане с отворена уста как да се оправи....Според мен точно тая сливица пречи да диша нормално....Мъчи се милото...

# 634
  • София
Моите 2 мнения са, че не е за махане, но това спане с отворена уста как да се оправи....Според мен точно тая сливица пречи да диша нормално....Мъчи се милото...

О, със сигурност, от сливицата хърка, при нас положението беше страшно, като възрастен хъркаше (а беше и на 2 г. поресаващо ми беше това малко същество какви звуци издава). Но пък щом двама лекари не препоръчват махане... с хомеопатия пробвахте ли? Операцията сигурно ще помогне, но все пак си е операция.

# 635
Пробвахме хомеопатия- никаква полза нямаше. Между другото никога не съм виждала полза от нея, капахме приготвени капки, 2 различни вида- едните с антибиотик, едните противоалергични, нямаше полза.
И мен ме е страх ужасно, но ако след 30-минутна опреция ще е по- добре, май избирам нея.

# 636
момичета и моето слънчице е с трета сливица - вече близо  три години се мъчим с нея - не предприемаме стъпки за операция,защото досега да чукна на дърво не е боледувала сериозно / разните вирусчета които преминават без антибиотици не ги броя за сериозни - към които май имаме алергия .Казвам май защото е пила веднъж Аугментин и се обрина здраво от него и веднъж имахме конюктивит - започнахме капки Тобрадекс мисля че бяха и от тях се обрина..Но затова пък вечните секрети и хъркането наистина си е голямо мъчение и за нея и за мен .И освен това съм забелязала,че вирусите я хващат много по -лесно отколкото другите деца ,които нямат проблеми с третата сливица.Лекуваме се с хомеопатия,но засега не виждам никакъв ефект към третата сливица .Лятото секретите спират и зимата се появяват отново .Две седмици е на градина - две в къщи ,защото   носът се е запушил,хремясала е и така.И грипът не ни отмина/макар ,че го изкарахме леко /Вярно е, че тази  зима   по -леко изкарваме вирусите от миналата /тогава тя тръгна на детска градина- яслата я прескочихме /,когато през две седмици беше с температура 39 градуса .Почти съм сигурна че хомеопатията укрепва имунната система,но за съжаление не мога да кажа същото и за проблема "трета сливица" .Освен това имаме и носителство на стафилокок ауреус в носа.Според нашата лекарка дори и да извадим сливицата тя ще рецидивира  наново .Но момичета вече нерви не ми останаха да слушам хъркане и да бърша сополки и през две седмици да се чудя кой да я гледа,защото май се  налага спиране от градина  #2gunfireМного съм се замислила това лято да предприема стъпки за ваденето и,а толкова се страхувам Close Детенцето ми е на 4 г и половина.Ако не ходи на градина не боледува ,но....за съжаление не мога да си позволя този лукс  да не ходи на градина изобщо .Има ли наистина мами които са успяли да се справят с хомеопатия и да свият тъпата сливица????
е оплаках ви се ......

# 637
Веси, все едно аз съм го писала поста ти, досега не прочетох на някой да му се еразминало без вадене, не искам да те отчайвам, това са моите наблюдения, аз сериозно обмислям махане. Ако 30 минути кошмар прекратят този ад, защо трябва да пием тонове лекарства и капки. Честно казано, ако не бяха случайте от преди няколко месеца нямаше да се замисля дори, но сега толкова ме е страх....
Питах за упойката- правели ги с райски газ, затова не правели тестове. Не може ли да си алергичен и към него? Аз съм  щяла да не се събудя от една операция, оказало се е, че съм алергична и толкова много се притеснявам

# 638
Миналата година извадихме 3тата сливица и изобщо не съжалявам!
Пробвахме с хомеопатия, класическа, много сериозно.. какво ли не пихме.. еми не се получи докато не я махнахме..

# 639
  • София

Питах за упойката- правели ги с райски газ, затова не правели тестове. Не може ли да си алергичен и към него? Аз съм  щяла да не се събудя от една операция, оказало се е, че съм алергична и толкова много се притеснявам

При нас упойката не беше само райски газ, а венозна упойка и интубация. Даже сега за махането на макарите изрично питах отновно, защото мъж ми твърдеше, че е само с райски газ, но пак ще е венозна упойка, но няма да има интубация. Викат детски анестезиолог от Пирогов.

# 640
  • София / Пловдив
Все си мисля, че задължително слагат и венозен източник, дори да ги приспиват с райски газ децата.
И при най - малко съмнение направете тестове за упойките! В алергологията на Александровска болница ги правят по каса, ако отидете с направление.

Колкото до хомеопатията - при нас нямаше никакъв ефект.
Двете зими, преди махането на сливицата, много по - добре се повлияваше от физиотерапия.

# 641
Миналата година извадихме 3тата сливица и изобщо не съжалявам!
Пробвахме с хомеопатия, класическа, много сериозно.. какво ли не пихме.. еми не се получи докато не я махнахме..

А хомеопата ли препоръча да се вади? Тоест, че докато е увеличена и възпалена третата сливица, да не очакваме резултати от хомеопатично лечение за нейното свиване примерно? newsm78

# 642
Моята докторка твърди ,че когато детето разреди боледуванията, третата сливица ще започне да се свива.Сега е почти постоянно уголемена зимата ,защото често вирусясва детето .Но то става един затворен кръг- детето вирусясва по лесно защото има проблем с третата сливица,а тя си седи уголемена защото вирусясва често - УЖАС.Според нея когато имунната му система се закрепи то ще пребори носителството на стафилокока/наличието на който ще доведе до рецидив на третата сливица при евентуално нейно отстраняване / ,ще разреди боледуванията и това ще доведе до свиване на сливицата.
Мен също много ме е страх от упойките и най-вече заради алергията към тях и понасянето им от детето .
Но имам и много познати майки който махнаха на децата си сливиците- сега децата им едно че боледуват много сериозно - почти всичко слиза надолу и става бронхити и пневмонии ,постоянно са на антибиотци ,а даже при някой третата сливица рецидивира и сага пак си я имат и вечните секрети са пак налице.
Не знам наистина съм объркана...........

# 643
  • София / Пловдив
====
Но имам и много познати майки който махнаха на децата си сливиците- сега децата им едно че боледуват много сериозно - почти всичко слиза надолу и става бронхити и...........

При нас е точно обратното - преди операцията бронхитите ги правеше буквално през 10 дни. Откакто я извадихме сливицата, сякаш имам ново дете  Wink /пу - пу/.
Но всичко е много, много индивидуално.
За мен е въпрос на точна лекарска преценка + майчина интуиция. При нас и двете показаха, че трябва да се вади и не съжалявам нито за миг.

# 644
  • Някъде в облаците
Моята докторка твърди ,че когато детето разреди боледуванията, третата сливица ще започне да се свива....
Но имам и много познати майки който махнаха на децата си сливиците- сега децата им едно че боледуват много сериозно - почти всичко слиза надолу и става бронхити и пневмонии ......  ,постоянно са на антибиотци ,а даже при някой третата сливица рецидивира и сага пак си я имат и вечните секрети са пак налице.

vesi77, да споделя и аз - след горчивата ми минала зима - 2009/2010, мога да кажа, че ако третата сливица е "огнище на инфекции", детето няма как да разреди боледуванията, за да се свие пък тя от своя страна. Защото на нея, ако е хипертрофирала й трябва доста дълъг период, в който да не е слабото място за всички вируси. Поне при дъщеря ми беше така. При най-малкото нещо - още преди хремата или кашлицата, или червеното гърло - сливицата е в гной и кръв - висока температура - 39-40. В края на пролетта я махнахме.
Тази зима - един по сериозен ларингит м.декември и ..... дотук.  Laughing Януари - двамата с таткото изкарахме грипа по всички правила - и двамата не помним дали някога така ни е било лошо, а аз даже пих антибиотик заради усложнение. Дъщеря ми мина с два-три дни неразположение и първия ден - 37,5 - и нищо друго. А я бях спряла от ДГ когато беше силата на грипа. През февруари - малко хрема и малко кашлица - оправихме се с хомеопатия и Витамин С.

При дъщеря ми обаче излезе нещо друго - това го казвам по повод постоянните секрети  #2gunfire- оказа се, че си е едно завършено алергично дете.  ooooh! Освен, че е с атопичен дерматит от бебе, в началото на есента (септември/октомври) - кашлица - появява се - изчезва, затихва, засилва се. Не се повлиява особено от сиропи и от Зиртек или Ксизал. . И така - 3 месеца. Гледат я GP, лекуваща лекарка, УНГ - нищо, освен - прозрачен постоянен секрет отзад. Гърлени и носни секрети - 3-4 пъти - нищо, чисти, дишане - чисто. Аз само дето не купих една слушалка да й слушам гърдичките в къщи.  JoyУНГ пръв го каза - това е алергичен ринит. Без предна хрема, без температура, без червено гърло. И ...... в един момент, както каза Д-р Краева, алерголожката, с отлични впечатления съм от нея (лекуващата ни лекарка го предположи и ни насочи към алерголог) - резултатът беше - хиперактивна лигавица на алергична основа, която особено се засилва през влажни и студени месеци. Изследвахме по нейно назначение IgЕ - имуноглобулин, който показва дали е наследствено обременена с алергии (и двамата с таткото нямаме на хартия алергии, но имаме доста признаци, просто някога не се мислеше толкова за алергии) - и - резлутатът беше - 30% завишен показател. Та - точно това е била и основната причина за хипертрофиране на третата сливица и тя да стане миналата зима огнището на инфекции. И........ за да не ни преминава сега при тази хиперактивна лигавица на алергична основа - например вирус - да стане бронхиолит, бронхит или пневмония - сме на Сингулер от края на януари - да успокои лигавицата, а УНГ даде и Фликсоназе - да успокоим алергичния ринит. Реални конкретни тестове - на 6-7 години. Дотогова- профилактика, много плуване, много слънце и много въздух. Peace
Не знам дали вече  се  натрупва действието на двата препарата, но, освен лекото изкарване на грипа - в началото на март през групата на Мира мина пак вирус - половината деца се тръшнаха от хрема и кашлица. На нея нищо й няма. А може и да е вярно това което казва док - че тя има вече натрупан и имунитет (в сравнение с миналата зима) и организма й вече се бори по коренно различен начин с инфекциите и вирусите Laughing Laughing Laughing  (ходи на ДГ от 2,6 годишна възраст, а сега е в държавна ДГ - където 98% от децата са нови).
И накрая - след мъките ми миналата зима, аз чак тази разбрах реалната, 100% причина за проблемната ни трета сливица и изобщо не съжалявам за ваденето.  Hug

Последна редакция: ср, 23 мар 2011, 16:30 от denniss

Общи условия

Активация на акаунт