Третата сливица - лечение, мнения, препоръки - 5-та тема

• 130 551
  • 766
  •   1
Отговори
# 675
Аз също бях забелязала намаление на слуха, аудиограмата преди тимпанометрията беше добра, след това и правихме нова аудоиграма, казаха, че има незначително намалениеу което не било никакъв проблем. Доктора и прави някакво продухване ли и аз не знам как му казват, нещо, което изравнявало налягането ...ох да не излъжа. На връщане в колата тя вече беше друго дете....имаше огромна разлика само след тази проста процедура. Отказах се да чета за аудиограми и т.н., реших дасе доверя на доктора, защото бях бременна и стреса ми дойде в повече.
Говоря все за голямата, не махнахме сливица, тя порасна вече, не боледува, не хърка, чува си перфектно, но нощем я забелязвам, че още устата и е отворена. Това явно вече е навик, само така си го обяснявам, защото когато насила и затворя устата започва да диша през носа.
Вече съм писала, че резултатът от това дишане е брекети. Затова мисля да ги спестя на дребната. Картинката е абсолютно същата.

# 676
  • Някъде в облаците
..............
Вече съм писала, че резултатът от това дишане е брекети.........

Embarassed raja_nikol, извинявам се за незнанието, но какво е брекети? Embarassed

# 677
Ами за изправяне на криви зъби...в резултат от дишане през устата. Не е задължително естествено, но е много честа предпоствка. Почти всички с проблемни трети сливици имат криви зъби, вкл. аз  Mr. Green

# 678
  • София
Здравейте, аз преди време бях писала, че и ние имаме проблем и с трите сливици, синът ми е на 5 години и половина. Винаги е с огромни сливици, но не е от боледуващите деца. Месец ноември , декември и януари  обаче доста боледува, но личната лекарка си го обяснява най - вече с прекараната скарлатина през ноември месец. Каза, че след нея му се е сринал имунитетът. След скарлатината прекара отит, защото беше доста време със запушено носле и го лекуваха само с физиологичен разтвор. За щастие всички всички болести , които имаше ги прекарваше доста леко и организмът му добре се справяше с тях.
Тези месеци хъркаше като голям мъж. Беше ужасно, чак се давеше. Мислих да го водя на преглед при Френгов, но с този грип отлагах. От края на януари спря да хърка. Дори сега е с лека хрема, но не хърка през нощта.

Постоянно следя темата и чета, че доста деца са имали проблеми със слуха, в следствие на голямата трета сливица. Как се установява загубата на слух и какви са симптомите...?

Боже съжалявам за несвързаното писане  Embarassed, но много съм объркана вече. Мъжът  ми вика няма му нищо на детенце, не се притеснявай....., но....

# 679
Всяка майка забелязва загубата на слуха. Може да го пробваш като е с гръб към теб обаче и да не прави нещо, т.е. да е съсредоточен в друго, защото децата са разсеяни. Можеш да предупредиш и госпожите в градината, когато работят, как реагира, дали отговаря на въпросите и т.н. Повярвай ми, ако има нещо, ще го усетиш, но не си го превръщай във фикс идея. И помни, че дори и да има нещо, най- вероятно е моментно и се оправя след оздравяване. Казвам го от опит, дано никога не преживееш кошмара, през който аз минах, мога да кажа напразно.

# 680
  • София
raja_nikol  много благодаря  bouquet

Пожелавам на всички дечица много бързо да се оправят. 1swing

# 681
  • Някъде в облаците
Ами за изправяне на криви зъби...в резултат от дишане през устата. Не е задължително естествено, но е много честа предпоствка. Почти всички с проблемни трети сливици имат криви зъби, вкл. аз  Mr. Green

мхмхм  Mr. Green - добре че вече не диша през устата, а преди 1 месец беше за първи път на зъболекар - профилактично - перфектни зъбки има каза доктор Ицо (и снимка за първото посещение  Joy Joy Joy и много возене със зъболекарския стол надолу нагоре  Laughing Laughing Laughing)

# 682
  • Някъде в облаците
raja_nikol - ходихте ли при Мустаков? Laughing

# 683
Да, имаме алергия към някаква специална плесен и кучета. Изписа ни спрей, аериус и зиртек по схема. Това 3 мес. Каза след това да отидем на УНГ, можело от това да е  набъбнала третата сливица. Не съм убедена обаче, а големи страхотии чета за тия кортикостероиди, не знам, ще говоря и с джипито

# 684
  • Някъде в облаците
Спреят ли е с кортикостероид? newsm78

# 685
Да, Назонекс и пише, че е зад над 6 г. това ме притеснява  newsm78

# 686
  • София
На повечето лекарства пише,ч е са деца над 6-7 г. Обеснявам си го с това, че тесатове се правят трудно на бебета, малки деца и бременни. Ама 3 м. спрей с кортикостероиди...  newsm78 То и антихистамините и те не са много препоръчителни дълго време да се приемат (ние сме нон стоп я на Ериус, я на Ксизал, вече ме е страх да се замисля Sad ) Как определи към какво е алергично детето?

# 687
Тестуваха я,  но не кръвен тест, а на ръчичките, с разтвор - алерген и леко боцване.

# 688
Радвам се,че ви открих но хора побърквам се.....той не спира да хърка Ужасно,говори носово като преди.....
кажете ми,че е нормално и е рано за подобрение
Вики е на 3г и пред ноември извадихме трета сливица- също продължава да хърка newsm78
и спи с отворена уста- докога Thinking

# 689
Здравейте!
Искам да ви споделя моя проблем и ако някой може да ми помогне ще съм много благодарна. Дъщеря ми е на 2г. и 9 мес. и преди около месец й се появиха бели петна по сливиците. Педиатърката ни каза, че е гнойна ангина. Пи антибиотик. След около седмица видимо се подобри, тръгна пак на ясла и на трети ден я върнаха с „ужасно” гърло. Сливиците й пак бяха на бели петна с неясен произход. Взеха й гърлен секрет и сега чакаме резултатите. Няма температура и е жизнена, но сливиците й са много уголемени. Сега пробвам с хомеопатия, не мога пак да давам антибиотик. Чух за един човек в село Подем (Плевенско), който лекува сливици с мазане. Мои познати са ходили и казват, че са доволни. След намазването, сливиците се оправяли и придобивали нормален вид. Искам да попитам някой чувал ли е за този човек, казва се Тодор, и може ли да обмени опит.
Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт