5 кратно хранене-помогнете

• 2 225
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте мили мами, бебето ми ен а5 месеца и от минала консултация не сме качили и грам, само на кърма е. Въпроса ми е как да разбера кога да го мина на 5 кратно хранене, защото сега имам чувството че яде много малко....., но пък яде на 2,5 или 3 часа?Усещам гърдите ми че са станали по-меки и кърмата ми е намаляла и мисля да го захрана скоро. Благодаря на всички предварително  bouquet

# 1
  • Пловдив
Ти сега на колко кратно хранене си? Как разбираш, че кърмата ти е намаляла? Нощно кърмене имате ли? Колко напишкани и наакани памперси имате? На един и същи кантар ли го теглите? Ял ли беше преди предната консултация? Разкажи по-подробно (ако имаш желание), и на момичетата от ЛЛЛ (а и не само на тях) ще им е по-лесно да ти отговорят.
Моя син яде през 3-3.5-4 часа, нямам намерение да минавам скоро на петкратно кърмене, на мнение съм, че детето само ще се откаже от нощното ядене като му дойде времето.

# 2
Здравей!
Не мисли, че захранването ще ти осигури нужното тегло на бебока. В началото захранването върви бавно, детото може и да не прояви такъв ентусиазъм като майката, пък и не е добре бързо да се мине на твърда храна. До 1 година е желателно 75% от порцеона да е мляко.
Мое мнение за твоята ситуация е да кърмеш на поискване, не според часовник. И не определен брой кърмения дневно.  Wink

# 3
  • София
  Здравей,
моята бебка беше по същия начин с много малко наддаване петия месец, въпреки желанието ми по-често да я кърмя. Проявяваше и други признаци за готовност за захранване, затова и аз предложих малко по-рано твърда храна. В това няма нищо лошо стига детето да е готова. През първия месец предлагах по-помалко и постепенно увеличавах количествата, но дори и това веднага се отрази на наддаването. Шестия и седми месец качи по 500 грама всеки, след което отново забави темповете на наддаване.
  Хубаво е наред със въвеждането на твърда храна да продължаваш да си кърмиш колкото често иска бебенцето, а преминавенето на по-малък брой хранене си става естествено и лесно с увеличаването на твърдата храна и порастването на бебчо.
   Ето една хубава статия с насоки за захранването - http://xedra.wordpress.com/2009/07/25/food-intro/

# 4
Моя син също е на 5м.Храним се на 2,5-3 часа(кърмя),в обедното му меню има и зел.пюре.На 1м и половина спря да се изхожда редовно и реших че не му стига кърмата.Пробвах да го дохранвам с АМ,но той не го искаше,и си остана на кърма.Ако бебето е спокойно,видомо се чувства добре,не реве постоянно,суче на поискване-значи няма какво да се притесняваш.ЛЛ ме посъветва 30мин преди хранене да пия топли напитки-може да пробваш.А за захранването-пробвай,ако бебока е готов и му харесва-добре,това няма да попречи на кърменето.

# 5
  • Mars Hotel
А на височина пораснал ли е? Имай предвид, че повечето деца спират да качват много килограми след първите 3-4 месеца.

Колкото до храненето, и аз бих ти препоръчала да го кърмиш толкова често и продължително, колкото иска. Така ще помогнеш и на кърмата да се увелчи. Peace

# 6
  • София
Здравейте мили мами, бебето ми ен а5 месеца и от минала консултация не сме качили и грам, само на кърма е.
Нашият случай е същия, но бебето е на 6м. Той сам си решава колко често да яде и не бързам да минавам на по-малко от 6-7 хранения, но ме притеснява нулевото нарастване на килограми. Може ли да е свързано с някакво заболяване? Истина е, че в жегите яде по 10 мин и после се скапва и не иска повече, но нямам реална предства колко точно изяжда на ден.

# 7
  • София
Кърмачетата не е нужно да минават на 5-кратно хранене!
Нито на 4-кратно, 3-кратно или каквото и да било!
Кърмачетата се кърмят тогава, когато поискат.
За захранването вече са ти дали доста съвети...

# 8
Кърмачетата не е нужно да минават на 5-кратно хранене!
Нито на 4-кратно, 3-кратно или каквото и да било!
Кърмачетата се кърмят тогава, когато поискат.
За захранването вече са ти дали доста съвети...
Абсолютно! Отдавна спрях да броя колко пъти яде. Сега в жегите даже си върна едно хранене през нощта. Аз самата гледам през деня да й предлагам през около половин-един час за да не се обезводни. Пролетта имаше периоди да яде през 5-6 часа. И всички викаха -Ау много е малка.Буди я. И тн. Не съм я закачала. Качваше по около килограм първите месеци, сега по-малко. Иначе ти пии много течности в жегата, колкото можеш повече. Пробвай жито, овесени ядки и др. лактогонни храни. И разбира се слагай бебо често на гърда за стимулация. Нормално е гърдите да са меки, твърди са първите няколко месеца до регулиране на кърмата. Също е важно да почиваш, да не се преуморяваш и обезводняваш.Захранването  в тези жеги не е препоръчително защото бебетата и без това са с намален апетит. А ако захраниш може допълнително да намалиш кърмата, защото бебето ще се засища и няма да иска да суче толкова често и да стимулира гърдите.Това е моето мнение.

# 9
  • София
Подмятам набързо и за успокоение, че днес докторът ми каза, че може някой месец да не качи нито грам и не е обезпокояващо. Още повече че детето си е удвоило теглото от раждането до 5тия-6тия месец.

Общи условия

Активация на акаунт