От къде комплект за заместващо кърмене?

• 770
  • 5
  •   1
Отговори
До сега само съм чела за съществуването на такова приспособление.
Бебето суче гърдата, не биберон и успява да нахрани, а в устата му тече мляко от резервоарче.
Искам да попитам дали се намира в България?
Ако ли не от къде да го поръчам?

# 1
  • До хладилника, който обичам
Lact Aid е едно от имената, под които е известно (търговска марка с това име).
Изглежда така. Скоро една майка си поръчва такава или подобна система, ще ти пиша по-късно на лични откъде и каква, като я попитам.
Възможно е да се съоръди и самоделно. Ако искаш, сподели повече - за каква точно цел е нужно това приспособление? Може на лични, ако не искаш тук.

# 2
  • София
  Повече за тази систам, може да прочетеш тук - http://atwins.wordpress.com/2010/01/18/lactaid/

Напълно същата работа върши и домашно направена система. Наскоро една майка мисля че беше закупила от сайт тук в Бг, но после май пак беше изчерпано.

Ето и едно аматьорско филмче с моята бебка, вече голяма, която я излъгах за  малко да посуче с домашно направена такава система, реално сонда потопена в случая часа с вода. Другия вариант е в шише на което леко е уширен отвора на биберона.

# 3
Благодаря за споделеното. Hug
От прочетеното до тук ми стана ясно за 2-та модела на Medela и Lact-Aid, обаче е проблемна доставката до БГ Sad
Изгледах клипчето и май не е толкова трудно да се направи в домашен вариант.
Въпросът е от къде да си набавя сондичката?

# 4
  • София
  Аз имам една вкъщи неразопакована. По принцип докторката може да даде или да потърсиш в санитарните аптеки. Важно е обаче ако искаш да ползваш тази система за дохранване първия път някой който има опит в това да ти покаже как се прави и ползва. Ако искаш ми пиши на скайпа.

# 5
  • Пазарджик
Здравей Cantariny,

за съжаление наистина в България не се намират такива системи. Питах преди време представител на една от марките, но ми каза, че става само с поръчка и се чака дълго.

С друга майка, която искаше отново да релактира, потърсихме вариант за поръчка от чужбина. Открихме поне два сайта в Англия, които доставят в България. Вариант е също, ако имаш познати да ги помолиш да ти изпратят. Така направихме с другата майка - оказа се, че има познати в Москва и от там ѝ изпратиха системата. Сега вече има достатъчно кърма, така че почти не се налага дохранване. Така, че самата система е добро решение в някои ситуации.

Ето два линка: тук и тук - стига да имаш кредитна или дебитна карта, би трябвало да няма проблем да се поръча.

Идеята, която Aila ти е дала за домашно направена система, също е много добра. Ако имаш възможност да си набавиш сонда и да си я направиш, най-малкото ще можеш да опиташ дали това ще проработи във вашата ситуация. Важно е да се използва правилно, за да е ефективно.

Има и много други ефективни методи за дохранване, алтернативи на шишето. Всяко си има своето предимство в различните ситуации. Поради това е добре да се знае конкретно причините за търсене на алтернативи.

Пожелавам ти да постигнеш това, към което се стремиш.
Поздрави

Общи условия

Активация на акаунт