Отново се скарах с педиатър

• 1 973
  • 36
  •   1
Отговори
Направо не знам откъде да започна.
Сега се връщам от ВМИ Пловдив, където останах сащисана. Това е болницата, където чух от лекар, че кърмата е като лекарство за болната ми тогава дъщеря. Сега обаче, за синът ми (на същата възраст горе-долу) ми направиха проблем.
Болен е и за съжаление се наложи да му дам антибиотик. Не знам от него ли или от храна, но направи просто ужасяваща урикария. Почти няма здраво място по кожата. Педиатърката ни му би инжекция, но той продължи да се влошава и това доведе до решението ни да отидем в болница. Там обаче ни посрещна едно светило на медицинските науки, което първо ни се почуди, защо пък го водим за едната уртикария, а после, като разбра, че го кърмя побесня и забрави за нея.  Пита ме докога мисля да му давам, а аз и отговорих най-искрено и с добро -  докогато иска. Момичета тази ми реплика запали фитила. Не знам какво лошо казах, но лекарката реши, че й се подигравам. Започна да ми обяснява, че аз съм виновна с моето кърмене за алергията. Реши, че го храня неправилно, защото го кърмя. Опита се да ми обясни, че е вредно да се кърми на година и половина. Е, отговорът ми включваше министерството на здравеопазването и СЗО. Не й хареса много, че й казах, че е време да се информира. Лошото е, че за пореден път педиатър ме докарва до там да си изпусна нервите и да крякам като ненормална, защото не мога да приема да ми дават тон в живота с някакви недомислени доводи. Още повече, че и дъщеря ми има алергии и много добре научих как да се храня и аз и детето покрай нейните проблеми. И така, оказа се, че уртикарията на детето не е проблем, здравословният проблем е, че го кърмя.
Дълъг пост се получи, вероятно и скучен, но имах нужда да си го излея.

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 14:45 от Melaniya

# 1
Нямам думи!
Бързо оздравяване! Hug

п.п.Кое е това "светило"?

# 2
Ами аз вече съм толкова притеснена с дългото боледуване и на двете деца, че въобще не ми хрумна да питам за имена.

# 3
  • Пловдив
Е как може да има такива хора и то да се водят за лекари.Нещо дадено от природата как може да е вредно?Защо не я попита с какво точно вредиш на детето?Защо кърмата на майката не спира след определена възраст (след която е "вредна" ), какви са тия хора какво е това нещо.Отиваш там да ти излекуват детето, а те дават акъл как да живееш едва ли не.Аман от толкова "осведомени" и "начетени" "лекари" .

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 19:45 от amaru2

# 4
Вярвай ми, през смях я попитах наистина ли мисли, че майчиното майчиното мляко е проблема (след като уточнихме, че съм спряла и аз да ям всякакви алергени). Тя ми заяви, че след като кърмя значи го храня неправилно като цяло. Не можело ли да му дам киселче, попарка ами го кърмя. Десет пъти обясних, че си яде всичко (закуска, обед, вечеря) детето ама не ме отрази. Учуди се, че някъде може да пише, че се кърми и след годинката.

# 5
Хем некомпетентна, хем обаче и по гръб не пада тази лекарка. Тъжно, много тъжно, но факт. Бързо оздравяване на детенцето пожелавам.

# 6
Melaniya направо нямам думи! Дано детенце се оправи по-бързо fingerscrossed, а с такива доктори работи само една тактика - плюеш и бягаш!

# 7
Много е неприятно меко казано да се караш с доктори, но за съжаление често се случва напоследък... Нали тяхната мисия всъщност е да помагат на хората, а май повече вредят... Надявам се детето да се оправи въпреки "лекарската помощ". Peace

# 8
Навсякъде ги има такива-коне с капаци.Жалко.
Мен такива разбирания ме провокираха да потърся алтернативно лечение .Лекувам децата си с класическа хомеопатия и съм доволна.
Дано се оправи бързо детенцето ти. Hug

# 9
Най-тъпото е, че въобще не стана дума за лечение. Щом разбра, че кърмя тази лекарка забрави, че отивам при нея с проблем.

# 10
Най-тъпото е, че въобще не стана дума за лечение. Щом разбра, че кърмя тази лекарка забрави, че отивам при нея с проблем.
Ето това ми се струва по-големия проблем. Хайде, нека си критикува кърменето, нека стане ако ще и голям въпрос защо го кърмиш на такава преклонна ще рече човек възраст, ама защо не си свърши междувременно и другата работа. Ти дане си отишла при нея за кърменето, брей да му се не види  #Cussing out В крайна сметка някаква помощ за действителния проблем имаше ли, или просто го подмина и измести прегледа ненужно към странични в случая неща??? Аз затова хич и не казвам нищо, все едно да ме питат дали му купувам хляб тукашен или хляб софийски - какво значение има, ми никакво. Съжалявам, че толкова си се ядосала, много си позволяват нашите лекари като цяло, навирили носове до небето, те са центъра на света, най-компетентни и всичко най  #2gunfire

# 11
Не стана дума как съм го лекувала досега, нито как да продължа. Само ми заяви, че за уртикария няма какво да ни приема, ама ако много искаме ще ни вземе, това последното го каза като я попитахме какво става ако се усложни положението. Не ми е приятно да си го следя вкъщи сега дали ще пресипне, диша ли спокойно. За щастие в момента всичко е наред, повече не се влошава реакцията, но определено си бях много притеснена сутринта.

# 12
какво да кажа, жалко, че има такива лекари.
И все пак, без да се обиждате, докога мислите на кърмите?!.....
....До 2 годинки смятам, че е хубаво да спрете да кърмите.
Оф, дано да не ме разберете неправилно....., не искам да ви обидя.....Не това е целта ми.
Има вече и други храни, освен млякото.
Това е.

# 13
Аз както разбрах, детето си яде тези други храни, а докога ще се кърми, не е наша работа  Peace

# 14
  • Пловдив
какво да кажа, жалко, че има такива лекари.
И все пак, без да се обиждате, докога мислите на кърмите?!.....
....До 2 годинки смятам, че е хубаво да спрете да кърмите.
Оф, дано да не ме разберете неправилно....., не искам да ви обидя.....Не това е целта ми.
Има вече и други храни, освен млякото.
Това е.
Естественно, че има и други храни, има и цигари и алкохол и дрога, всичко има, но решението как да гледаме децата си, с какво да ги храним и до кога да ги кърмим си е наш личен избор.Аз предпочитам приема на мляко от детето ми да бъде моето мляко (докато имам), а не на някоя крава или друго животно.И щом организма на майката е устроен да пуска мляко докато бебето суче ( без срок, а до когато то реши), значи няма смисъл да обсъждаме. Peace

Общи условия

Активация на акаунт