Отново се скарах с педиатър

• 1 978
  • 36
  •   1
Отговори
# 30
Не си единственна на която това се е случило .Тук в Севлиево също има такива СВЕТИЛА и нас двама ,не един доктори са ни казали че кърмата вече ми е отровна - Тео суче 3г и 5 м и трябва да спирам че ще си отровя детето. Аз бях шокирана и незнаех да се смея ли, да плача ли, или да се защитавам!!! Не мога да разбера ЗАЩО повече лекари не поддържат кърмещата майка. Като кажеш, че кърмиш те гледат като извънземна. А най-великото, което можем да направим за децата си е да ги обичаме и защитаваме. А кърмата е точно много любов и ЗАЩИТА.

# 31
Мелания, грозно и непрофесионално е това отношение към притеснена майка, независимо как точно храни детето си. Дори и да не беше си показала некомпетентността, по отношение на кърменето, а и очевидния факт, че не е чела нищо в последните 20 години, няма право да се отнася така с пациент. Според мен, когато имаш силите, редно е да се оплачеш в някоя пациентска организация. Как да си довериш здравето и живота на детето на човек, който за най-елементарното нещо не е в час  ooooh!

Дано оздравее бързо момчето ти и да не се сблъскваш повече със такива "експерти"

# 32
ами честно да си кажа, помислих, че щом е имала възможност "през смях" да й каже нещо на докторката, значи са го обърнали на "професионален" спор
да, много се лекари се дразнят на дългото кърмене, но не толкова на него, а на "компетентността" с която майките се изказват по въпросите.
във въпросното ВМИ съм влизала със спор заоради грижи за детето ми, но не и за кърменето
даже съм била и с потниче от ЛЛЛ и са се радвали хората, никой копче не е казал и да започне някой опит за спор, знам как да го парирам, да не опирам скоро до приказки с тях, де.

# 33
От всичко, което чета тук, стигам до извода, че за да ти е мирна главата, по-добре да не дискутираш с т.нар. ЛЕКАРИ кърменето. Отровно било, вредно било.... пфуууу че простотия, ама и нападателни даже!!! Гневят се и те хокат като разберат, че кърмиш!  #Cussing out
Да са ни живи и здрави дечицата и майките-кърмачки, дано по-малко допир имаме с такива псевдосветила.

# 34
elits , и аз съм стигнала до тоя извод  Peace

# 35
Ами какво да се учудвам, щом две видни гинеколожки, с които съм говорила на преглед ми обясниха, че след шестия месец кърмата е излишна един вид и преспокойно може да се спре. Едната даже, след като се оплаках при първото ми дете, че имам проблем с кърменето, тя вместо да ми даде съвет как да кърмя, ми каза направо да си вземам адаптирано мляко, щото и тя така била направила... А педиатърът на дъщеря ми направо се беше ококорил като му казах, че вече цели девет месеца я кърмя /явно рядко срещано явление/. Само един-два пъти лекари са погледнали благосклонно на кърменето - първия беше дежурен лекар, когато дъщеря ми беше болна от грип миналото лято и първо ме направи на бъз и коприва, като му казах, че давам хомеопатично лекарство, а като разбра че кърмя каза да не се притеснявам, защото кърмените деца по-бързо се възстановяват от болестите и омекна като поведение. Вторият - лекарка, при която отидохме със съмнения за рахит ни каза да не се безпокоя за бързото наддаване на килограми, понеже след като съм изключила добавянето на АМ, кърмените деца почти никога не пълнеят нерегулярно, а си качват плавно и колкото трябва.

# 36
Искаше ми се да напиша доста неща, но със сигурност нямаше да спазя добрия тон, за това желая скорошно, безпроблемно оздравяване на милото ти момченце!

Общи условия

Активация на акаунт