Отново се скарах с педиатър

• 1 974
  • 36
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Melaniya, съжалявам, че си поредната, която изпада в такава ситуация с лекари  Sad Hug

Жалко, че с повечето от нас е имало такива случаи  Tired
 Дори в една и съща болница, в едно и също отделение може да получиш противоположни препоръки и мнения за кърменето. В инфекциозна болница в София получавах от "Чудесно, че кърмиш! Ще му мине по -бързо. Не му давай никаква твърда храна. Щом кърмиш, няма да гладува" до следващата смяна, където беше "Кърмиш? И си дошла диария да лекуваш! Ти какво си въобразяваш?... Прави каквото знаеш, щом искаш да седите тук две седмици!" Представяте ли си, да спра да кърмя при чревна инфекция  #Crazy (за сведение, точно на третия ден ни изписаха, защото още на втория диарията и повръщането спряха, което ме учуди дори мен  Simple Smile )

# 16
В интерес на истината две години и за мен е добра възраст за отбиване Simple Smile . Не се обиждам, разбира се Simple Smile .На мен пък ми е интересно как така има толкова много хора, които смятат, че щом едно дете суче, значи не яде нищо друго. Разбира се, че има и други храни, не знам как ще го изхраня сина ми само с кърма на тази възраст, това значи денонощно да суче. Той даже си е записан на детска кухня Simple Smile . Интересно ми е как така една майка, която храни бебето си с АМ може да захрани, да мине през преходен период, когато детето яде и мляко и твърди храни и да си дава АМ докогато си иска, без да й се чудят как така детето хем пие АМ, хем яде друго, а когато кърмиш детето си всички решават, че може или само да се кърми или само да се ядат твърди храни. Без да се обиждаш, anna zdr, наистина ли помисли, че след като кърмя значи детенце не яде друго? Това е все едно да очакваш и майките даващи АМ да го спрат в момента, в който захранят. Много често срещам хора които мислят, че не давам нищо освен кърма на детето и не мога да си обясня защо. А що се отнася до диарията -  точно това имаше дъщеря ми и  в същата болница ми казаха, че кърмата е и храна и вода и лекарство за детето ми в този момент и само кърменето я спасява от системите за оводняване.

# 17
Аз предпочитам приема на мляко от детето ми да бъде моето мляко (докато имам), а не на някоя крава или друго животно.

smile3501 newsm51

# 18
Мелания, много добре разбирам как се чустваш - и аз вече се вбесявам - сякаш съм изкопаемо да му се невиди  ooooh!.
Днес в детската ясла, питах директорката дали ще може да ходя на обяд да го кърмя, при което тя подскочи като ужилена, че за 28 години такова нещо  не се било случвало и щяло да му се наруши режима  #Crazy - ми то това! му е режима бе!!!! И ме пита дали яде друго  ooooh!... Да детето ми яде абсолютно всичко, за щастие няма алергии, но това не пречи да кърмя.
Истината е, че и аз искам да отбия или поне да намаля кърменията, но при положение, че детето само си търси и му харесва, и му стига, и това е абсолютно нормален начин на хранене /за разлика от прием на краве мляко, АМ и прочее/, не виждам околните какво непрекъснато се вторачват в това кърмене.  Crossing Arms

# 19
Ей тоя въпрос - дали яде друго ме хвърля в тъча всеки път.

# 20
  • Германия
Уртикарията е ужасно нещо,казвам го от опит.Моите деца нямат алергии,но аз съм с уртикария.Не знаеш в кой момен къде ще избие.Не искам да те плаша,но внимавай да не се подуе езикът на детето.Не пишеш дали си потърсила друг педиатър ,който да прегледа детето и какво взима за уртикарията.

Колкото до кърменето-според мен няма нищо по-добро от това.Не се оставяй да ти разправят глупости!
Бързо оздравяване ви желая!

# 21
Ето, пак засегнах някого.
Разбира се, да си го кърми жената, сега ....., то човек да не изкаже мнение.
.....Докога да се извинявам, не разбирам.
Всеки сам за себе си решава, как ще се грижи за детето си.

# 22
  • София
За съжаление, на повечето педиатри кърменето след 1 година им е трън в очите...

Най-тъпото е, че въобще не стана дума за лечение. Щом разбра, че кърмя тази лекарка забрави, че отивам при нея с проблем.

За това, нямам думи. Пусни жалба срещу нея, имаш право...
После и дай копие, да си мери приказките следващия път. Направо бяс ме хваща, като чета за такива доктори.

# 23
Melaniya, приеми го като знак. Аз на такъв лекар не му искам лечението, мИрси! Личи му колко е в час... Далеч, далеч от такива псевдо-специалисти!

# 24
  • София
Е, то няма много общо. На доста добри специалисти в България им е непонятн кърменето, но понеже им куца и комуникацията, на всичкото отгоре не успяват да отделят личните схващания от професионалните такива, си позволяват грубо да изказват мнение с тон на специалисти.

За съжаление, на повечето педиатри кърменето след 1 година им е трън в очите...

Я, Трън в Очите била много нашумяла сред лекарите, от както кърмачето и мина годинка  Mr. Green

# 25
.На мен пък ми е интересно как така има толкова много хора, които смятат, че щом едно дете суче, значи не яде нищо друго.
и ние бяхме в болница с вирус, с повръщане и диария три дена...за трите дена минахме поне 5ма лекари, от които само на един не му пречеше че кърмя...другия каза, че диария и кърмене са несъвместими, че няма нищо полезно в тази моя кърма и че тов било моя прищявка...
пък когато тя прояви желание да си вземе солета, на върпоса ми може ли да и дам лекаря ми каза, ама тя може ли да дъвче...беше решил човека, че следа кто суче не може да дъвче  ooooh!

# 26
направо побеснявям от такива бездарници....как може да им се дава правото да лекуват деца!!!!
та нали кърмата е спасител за 4ервата при вземане на антибиотик.
увредиха 4ервата на детето ми с 3 антибиотика ве4е 3 месец лекувам разтроиство,и ми казааха в болницата 4е е нормално. дори и не се поинтересуваха какви антибиотици са били предходните....дали няма някяква непоносимост.трябваще сама да се сещам да изследвам.......и това не е в  Българиа...на всякъде са без4увствени. само акушерките разбират от кърмене.
изобщо да не ти пука,ще си държиш на мнението. майката наи добре чувства  кое е добро за детето и.наистина АМ или краве мляко не носят нищо само тъп4ат с лактоза.
все някога ще отбиеш!
едва се въздържам да давам коментари за бг педиатрите....много се ядосах.... #Cussing out
желая ти кураж и скоро оздравяване!!!! Hug

# 27
Е, то няма много общо. На доста добри специалисти в България им е непонятн кърменето

И все пак, в случая не говорим за хирург-невролог, а за педиатър. Ерго, толкова е и специалист в областта си  Stop

# 28
именно говорим за педиатри...ама май не съвсем...помня си да ви кажа моята лекарка от  детсвтото, е няма така жена...не че и тогава не е имало такива като сега...но преди всичко педиатри трябва да имат отношение...понякога то се оказва много по-важно...

# 29
Ами тази жена явно си мислеше, че си говори с някоя майка дето кърми, защото няма какво друго да прави или я мързи да си храни детето. Въобще не й хрумна, че жена може да направи информиран съзнателен избор да кърми след годината. Даже ми се перчеше как обучавали студенти т.е. болницата е на високо ниво. Отново й препоръчах да се информира, защото има учебник по педиатрия в който наистина съм чела препоръки за кърменето, не много различни от тези  ЛЛЛ. Жалко, че не помня имена, но ще го изровя и копирам следващия път като ида при сестра ми.
Иначе тази сутрин детето е добре, не съм обсъждала лечението му, защото не за това пуснах темата.
anna zdr, не се притеснявай, не може всички да сме на едно мнение. Наистина ми е любопитно и ми се иска да ми отговориш - сериозно ли реши, че щом суче детето не яде друго? Каква е логиката?

Общи условия

Активация на акаунт