Любители на кучета-12

• 74 104
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Плевен
Unknown и аз стискам палци Praynig

# 91
  • Варна
Unknown_lady, много съжалявам за това, през което се налага да премине Джеки! Стискам палци за него, дано по-леко понесе операцията и тя да приключи успешно! Praynig Praynig

# 92
  • Варна
Не не съм Мария Цанева, но това не  ни пречи да получаваме отлични оценки Grinning Peace
Предполагам,става въпрос за Vento XS of Yorkibows . Но...моля поправи ме ако греша,развъдника Yorkibows  не е член на БРФК,т.е. не е легитимен......На чия организация са тези ЦАЦ и ЦАЦИБ?

Ще помоля споровете и дрязгите да си останат в дог.бг, не ми е приятно нито писането, нито четенето там, именно заради такива подмятания и неуредици!  Stop И изобщо, кому са нужни тия нравоучителни тонове и размятания на пръсти?! Какво толкова делят развъдчиците?! ooooh!

Yorkibows беше член на БРФК доскоро, от няколко месеца е член на БРКС и ИКУ, също с право да определеят СAC и CACIB.

Чак забравих да поздравя Съни-Бъни - честита да му е новата титла на Венто! Hug

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 13:32 от chockolina

# 93
  • София /Абсурдистан
Unknown_lady и аз ще се моля за вас  Praynig
На каква възраст е Джеки ?
На 12г.

# 94
Yorkibows и Светлана Димова("развъдчицата") са били изключени заради системни нарушения .В момента не фигурират нито в БРФК,нито в FCI .Родословията от този "развъдник" не са легитимни(легални) ,защото едно родословие трябва да има печат на Българската Републиканска Федерация по Кинология и на FCI .
На изложби могат да се явяват само членове на тази организация. Аз разбрах какви са били тея ЦАЦ и ЦАЦИБ-в Южния парк ............

Какво ще излъжете,когато бъдещите купувачи попитат за родословие на кученцето ,което ще вземат от вас? Какво ще дадете? Лист,напечатан на домашния комютър с печат на "развъдника"? Или не сте мислели да ги предлагате с родословие,но да изтъквате колко "качествени" родители имат? Знаете ли какво значи "недопускане до разплод заради здравословни проблеми "?

Мразя лъжата и я презирам!

# 95
magarence, кученцето е мъничко, нормално е всеки нов звук да е страшен. Свикнало ли е с нашийника? С повода? Радва ли се като види тези пособия или предпочита да ги избягва? Хапе ли повода, когато го вържеш?
Както са ти писали вече, разходките трябва да започнат лека-полека. Отначало в двора, пред блока. Постепенно увеличавай разстоянието. Кучето ще ти покаже кога започва да се чувства дискомфортно. Използвай повода, за да го насочваш и да му показваш какво искаш от него. Не го влачи. Играта е естествено поведение на кучето. Заигравй го. Недей да шумиш излишно; не изразявай бурна реакция на радост, присто го хвали. Излизайте колкото можете по-често - 3-4 пъти на ден.
Раничките ги остави. Ако не си хапе крачетата, всичко ще отмине за няколко дни. Имай предвид, че болката в лапите се свързва с разходка, така че дреб ще направи всичко възможно, за да избегне болката (=разходка).  Тревни пространства някакви има ли в района, където живееш?

Благодаря за съвета!
Ще почна "сухи"тренировки в къщи с повода и после пак ще опитам навън.. Hug

# 96
Unknown_lady,ще се молиме за твоето съкровище-дано всичко мине успешно  Praynig Praynig Praynig

# 97
  • София /Абсурдистан
Сега ми се обадиха от клиниката, Джеки е добре, операцията е минала добре. Сега проблемът е как ще зарастне раната и дали ще стане това. Какво ще го правя това куче ...
Благодаря на всички за милите думи и за съпричастността   bouquet Hug

# 98
Сега ми се обадиха от клиниката, Джеки е добре, операцията е минала добре. Сега проблемът е как ще зарастне раната и дали ще стане това. Какво ще го правя това куче ...
Благодаря на всички за милите думи и за съпричастността   bouquet Hug
Браво! Пожелавам успешно възстановяване!

# 99
Unknown Lady, стискам палци и ми се иска да ти кажа "Кураж!" Не мога да кажа, че знам какво ти е, защото не съм минала през всички тези перипетии, през които си минала ти, но мога да ти кажа, че разбирам, че уважавам начина, по който се чувстваш. Знам, че ти е трудно, но трябва да събереш сили заради този малък сладур. Целувки на теб и успех за него! Ако можем да помогнем някак - само кажи! Всички тук знаем какво е да ти е болен "косматкото"... боли все едно боледува родното ти дете... Кураж и успех!

Sunny-Baby, честито, мила! Голям е красавец тоя Венто! Да го нацелуваш!

P.S - Сега видях, че си писала, Unknown Lady! Радвам се, че всичко е минало добре. Ще зарастне раната, ще видиш! Момчето още дълго време ще те радва! Опитай се да мислиш позитивно - това е най-доброто, което можеш да направиш в момента! Целувки и за двамата  Hug Praynig

# 100
  • Варна
Китана, ако обичаш, сдържай си нападките! След като мразиш лъжите, не публикувай ти самата такива! Информацията, която постваш (копирайки я от нета) е невярна и подвеждаща (и е написана от конкурентни развъдници Tired)! Yorkibows (представлявано от Светлана Димова) напуснаха "Клуб "Приятели на ЙТ" самоволно, не са били изключвани от никъде "заради системни нарушения" Sick
За твоя информация, кученцето ми, купено от същия този развъдник през октомври, има родословие с печат на Българската Републиканска Федерация по Кинология и на FCI, не е разпечатано на "лист,напечатан на домашния комютър", защото не е "бяло" и такова разпечатване няма как да се направи. От думите ти прозира абсолютен снобизъм и бюрократщина - т. е., кучето ми (или това на Съни-Бъни или още много други) е било "качествено", само, докато резвъдникът е бил член на точно определена организация, а сега вече не е и аз ще излъжа "бъдещите купувачи". За какви здравословни проблеми говорим и какво подвеждане, та нима кучето се е променило, заради неразбирателствата на хората! ooooh! Помолих споровете от другия форум да не се преместват тук, това е и в противоречие с правилата на Бг-мамма. Виждам, че не искаш да се съобразяваш, което може да ме принуди да информирам модератор. Аз нямам намерение да се занимавам повече с глупости.  Naughty

Докато публикувам, минаха 2 часа ooooh! - виждам, че Unknown Lady е писала! Много се радвам, че операцията е минала успешно! Hug

Последна редакция: пн, 19 апр 2010, 18:29 от chockolina

# 101
Изобщо нямам представа дали има спорове в другия форум,аз реших да проверя и го направих не четейки по форумите,а чисто и просто обаждайки се на отговорника по развъдна дейност г-жа Екатерина Динева ,която ми обясни как седят нещата .
Светлана Димова е изключена заради заплождането на неродословни кучета. Куче Джоя е с издадено бяло родословие (което означава ,че няма родословие,което означава,че не е от развъдник...) ,а куче Венто е с родословие,издадено от Клуба преди изключването на Светлана Димова ,но и двете вече не важат след изключването на развъдчицата от БРФК . Всички легитимни развъдници,чиито родословия са легитимни,са вписани в сайта на FCI .Развъдника Yorkibows  не фигурира там. Провери сама :
http://www.fci.be/affixes.aspx

И да напомня : поколение на две кучета може да получи родословие при две условия :
1.собственика на женската да е развъдчик и да има развъдник , легално регистриран в БРФК (и FCI )
2.ако няма развъдник ,да е сключил договор с такъв(легитимен) и родословията да се издават с неговото име
и в двата случая връзката на родителите трябва да е одобрена от клуба.

Нямам представа за какви караници става въпрос . Виждам нещо нередно за някое кучило-обаждам се и проверявам .

# 102
Ънноун лейди, радвам се за добрите новини! Ще зарастне раната и всичко ще бъде наред!
Ако имаш нужда от нещо, с което бих могла да помогна съм насреща! Прегръдка за теб и Джеки Hug!

Китана, и аз ти се моля да престанеш. Подкрепям Чоколина във всяка една дума.
Не е ли възможно това да е място, на което да обсъждаме радости и тревоги около малките си приятели без да се зъбим, съдим и ругаем?
Съни бейби, честито за нарадата! Да ти е жив и здрав бонбона и много, много да те радва Heart Eyes!

# 103
Аз зъби не показвам . Говоря с факти . Аз лично много мразя да ме лъжат .Вие като обичате-пропуснете ми коментарите.Тези,които не обичат-да ги четат.Толкова по въпроса.

# 104
Току що заведохме Джеки за операция. Ще му оперират окото и ако всичко мине е и наред /моля се много  Praynig/ клепачите на окото ще са зашити за 10 дни за да може да задравее.Окото е загубено вече, въпросът е да не се налага да му го изваждат. Какво му дойде до главата на горкото куче Sad Ще го оперира личната му лекарка, която е и офаталмолог. Тя го следи от самото начало, веднъж вече го е оперирала и е много наясно с проблемите му, затова решихме да е тя. А и е съвсем близо до в къщи. Положението му е трудно защото е с тумор на панкреаса, който му прави тежка хипоглекимия и го лекуваме с преднизолон. Преднизолона срива имунитета, прави кожни проблеми и забавя заздравяването на раните. Затова кучето е и без ваксина, просто няма смисъл от нея. Това е много коварно лекарство с много странични проблеми и вече е последната стъпка, когато няма друго лечение. Но не мога да го оставя така. Не знам как стана така, че окото пострада. Веднъж го видях да го търка с лапа и веднага го заведох да го прегледат. Оказа се, че има малка раничка в роговицата. Дадоха му капки с антибиотик и мехлем, до вчера мазахме и капахме, но раната се увеличи и вчера окото изкървя. Днес го оперират по спешност. Не знам какво ще стане сега, само чакам и се моля да оживее. Съсипана съм. Това е.
Помолете се и вие за моето сладурче

Миличкото!   Praynig

Общи условия

Активация на акаунт