Листопад (Yaprak dökümü) - ТЕМА 23

• 38 276
  • 716
  •   1
Отговори
# 60
  • Пловдив
То като гледам във филма няма уравновесени и стабилни мъже вдъхващи сигурност и спокойствие. Единствения май ще се окаже Таксим въпреки, че се оставя майка му да го командва вместо да застане като мъж и да удари по масата с юмрук.

Аз не мисля, че Тахсин се оставя да го командват. Той си прави каквото сметне за добре, без да се кара с никого. Защо да тропа по масата? какво ще промени, ако тропне? Освен да се изпокара с майка си или с жена си. И в двата случая няма да спечели нищо. А така, като отминава кога безмълвно, кога с насмешка действията и думите на майка си, запазва мира в семейството.

# 61
Сега се замислям й аз за предложение за анкета по принцип.  Flutter
На коя жена бихте искали да приличате в поведение в реалния живот?
Ама в отговорите да са само Ферхунде и Фикрет, защото те са двата силни женски образа в този филм и са представителки на два напълно различни типа поведение. Всички останали са просто пълнеж.  Tired
Ще ми е интересно колко Ферхунделки и Фикретки ще изскочат при подобна анкета.  Crazy

Случайно попаднах на част от епизод и ми е любопитно.
ББ: Ферхунде беше запалила къща, в която беше Али Реза и почти го задуши. Защо го прави?

ББ: Защото преди това Шефкет й направи капан. Обади й се да се видят и след това се обади на съпруга й (този, за който се жени след като се развежда с Шефкет) да му каже как жена му се среща зад гърба му с бившия си съпруг и му каза къде ще е срещата. Мъжът й отиде, завари я в една хотелска стая и без малко да я удуши, ако не го беше спрял Шефкет. Но доколкото си спомням Ферхунде не знаеше, че Али Ръза е вътре. Идеята й беше да запали само строежа, не и някой вътре да изгори.  Flutter

# 62
Cheburashka   bouquet  bouquet  bouquet

Аз не мисля, че Тахсин се оставя да го командват. Той си прави каквото сметне за добре, без да се кара с никого. Защо да тропа по масата? какво ще промени, ако тропне? Освен да се изпокара с майка си или с жена си. И в двата случая няма да спечели нищо. А така, като отминава кога безмълвно, кога с насмешка действията и думите на майка си, запазва мира в семейството.

Това е стратегия запазваща любовта от и към двете много важни жени в живота на един мъж. На пръв поглед е елементарно, но е трудна работа. Фикрет е много разумна и оценява усилията на Таксим.

# 63
  • София
Аз харесвам Неджля. Прави грешки, но умее да понася загубите с достойнство и да си взема поука. Умно момиче е! И тя е силен образ според мен.

# 64
Cheburashka    bouquet  bouquet  bouquet

Това е стратегия запазваща любовта от и към двете много важни жени в живота на един мъж. На пръв поглед е елементарно, но е трудна работа. Фикрет е много разумна и оценява усилията на Таксим.
Не,тоя Тахсин с това-Стига,мамо ми е абсолютен п.....маринкин.Айде жена му няма избор ама ТОЙ ЗАЩО Я ТРАЕ ТАЯ МУХОМОРКА? /сега някой да не тръгне да ми отговаря,въпросът беше риторичен...../
Дега Уби ме с това изказване-   bouquet -много е силно!

# 65
Сега се замислям й аз за предложение за анкета по принцип.  Flutter
На коя жена бихте искали да приличате в поведение в реалния живот?
Ама в отговорите да са само Ферхунде и Фикрет, защото те са двата силни женски образа в този филм и са представителки на два
Имаше подобна анкета "с кой от героите се отъждествявате най-много" или нещо такова беше.

# 66
Не знаех, защото не пиша съвсем от началото. Тогава си оттеглям предложението.  Peace

# 67
Много хубава темичка Hug   Благодарности на soya-fen   smile3525

# 68
 Cheburashka   три пъти четох и накрая разбрах, че номинациите ще са в събота и неделя. Но не помня какво се разбрахме за аватара на soya-fen дали ще участва?
Аз все пак мисля, че трябва да си участва нищо, че ще спечели безапелационно.

Къде изчезна  Естелnewsm78

# 69
Участват всички. Всеки предлага и след това гласува за когото иска. Има категория за аватар и подпис. Предлага се и за двете.
Събота и неделя са номинациите.
От понеделник до петък се гласува в анкетата в блога на Ледена кралица. Петък вечерта се обявяват резултатите.
Събота номинации за следващите категории.
Така го виждам графика на номинациите. Ама ако има други предложения кажете.  Peace

# 70
За Шевкет - Слаб и безволев характер и Амбициите и натиска на Ферхунде.
Снощи направо ме изненада - не беше на себе си, като зомбиран беше.

Не,тоя Тахсин с това-Стига,мамо ми е абсолютен п.....маринкин.Айде жена му няма избор ама ТОЙ ЗАЩО Я ТРАЕ ТАЯ МУХОМОРКА? /сега някой да не тръгне да ми отговаря,въпросът беше риторичен...../

И аз мисля същото за Тахсин - само той може да постави майка си на мястото, защото колкото и да е търпелив човек, трудно би издържал обидите и. Пък Фикрет горката търпи, какво да направи Thinking

# 71
# 72
Cheburashka  точно и ясно! Благодаря много!  Hug  bouquet

# 73
               bouquet

# 74
  • Майничка
Суетата и слабият характер са моите отговори на анкетата.
Щеше да е и възпитанието, ама не точно праволинейното такова.

Тахсин го разбирам, не може да отреже току-така майка си, тя му е единствената близка роднина и, малко или много, му е дала рамо след смъртта на жена му. Обича го и му мисли доброто, независимо, че го показва по малоумен начин. Същевременно тепърва започват да си стават близки с Фикрет, още, дето се казва, не е ясно на 100% чехлите ли ще си омешат или капите.

Общи условия

Активация на акаунт