За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

  • 39 659
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 774
Лурдес, препоръчвам ти тази торта: Торта Торамису на Таннита. Може да я сиропиташ примерно с течността на компот от череши, ако не искаш да е кафе и алкохол, а отгоре и между бишкотите може да наредиш черешките, или пък пресни ягоди. Кремът става страхотен!

# 316
# 317
  • под тепетата
  • Мнения: 11 181
Момичета, помагайте - нямам везна - 150г смлени орехи колко чаени чаши са ( от 240мл) ?

# 318
  • Мнения: 22 867
Момичета, помагайте - нямам везна - 150г смлени орехи колко чаени чаши са ( от 240мл) ?

bilqna_69 , това намерих в нета -
Цитат
150 г смлени орехи-около 1ч.ч
, няма как да го проверя, но щом е написано, предполагам приблизително ще е толкова. newsm78

Добавям, ТУК пък е даден съвсем друг грамаж, май няма да ти помогна много, дано се включи някой друг.

# 319
  • Мнения: 22 867
Момичета, помагайте - нямам везна - 150г смлени орехи колко чаени чаши са ( от 240мл) ?

bilqna_69 , това намерих в нета -
Цитат
150 г смлени орехи-около 1ч.ч
, няма как да го проверя, но щом е написано, предполагам приблизително ще е толкова. newsm78

Добавям, ТУК пък е даден съвсем друг грамаж, май няма да ти помогна много, дано се включи някой друг.

И трето, което съм си записала - стакан 240 мл молотые орехи -100 гр.

# 320
  • под тепетата
  • Мнения: 11 181
Благодаря,labrex ! За по-сигурно ще сложа 1,5 ч.ч.. Харесах си сладките на Pinki 81. По продукти ми приличат на едни арменски сладки с пълнеж от канела и орехи ( продават ги в едни кутии, ако се сещаш). Сладките са в темата"...снимай, покажи" на 31 страница. Но не ми е ясно маслото разтопено ли се прибавя или е на стайна температура и се прави нещо като линцерово тесто - брашно+масло +пудра захар и след това яйца  newsm78

# 321
  • Мнения: 22 867
Благодаря,labrex ! За по-сигурно ще сложа 1,5 ч.ч.. Харесах си сладките на Pinki 81. По продукти ми приличат на едни арменски сладки с пълнеж от канела и орехи ( продават ги в едни кутии, ако се сещаш). Сладките са в темата"...снимай, покажи" на 31 страница. Но не ми е ясно маслото разтопено ли се прибавя или е на стайна температура и се прави нещо като линцерово тесто - брашно+масло +пудра захар и след това яйца  newsm78

Предполагам, трябва да е размекнато, за да можеш да замесиш тестото, но не чак разтопено. И аз си копнах рецептата, много ми харесаха, но ще ги направя по-нататък, че има доста сладки неща в момента.

# 322
  • Мнения: 112
Здравейте, аз пък имам извара и искам да направя някакъв сладкиш с нея. Дайте ми идея Simple Smile.

# 323
# 324
# 325
  • Мнения: 7 433
  Верно!  ooooh!
  И Гвиниот по рецептата на Мента!

  Лабрекс,как ме подсети!  Hug

# 326
  • Мнения: 782
Селма, благодаря  и на теб   bouquet А пък аз си мислех , че няма какво да ги правя  Blush

# 327
  • Мнения: 1 212
Срам - несрам, аз да питам ...  Simple Smile
Правя няколко пъти гювечета ,  в глина.
Всичко о.к. , само дето като чукна накрая по едно яйце отгоре
то вземе, че стане като гума  Sad  - няма дъвчене и ядене изобщо.
Пробвах няколко варианта ... открит капак,намален огън; не го държа много .
Просто незнам  ooooh!
Моля научете ме на ум и разум как да реша този глобален Mr. Green / за мен е /  проблем  !
 Hug

# 328
  • При елфите ...
  • Мнения: 2 159
Срам - несрам, аз да питам ...  Simple Smile
Правя няколко пъти гювечета ,  в глина.
Всичко о.к. , само дето като чукна накрая по едно яйце отгоре
то вземе, че стане като гума  Sad  - няма дъвчене и ядене изобщо.
Пробвах няколко варианта ... открит капак,намален огън; не го държа много .
Просто незнам  ooooh!
Моля научете ме на ум и разум как да реша този глобален Mr. Green / за мен е /  проблем  !
 Hug
Magesta, щом не ти харесва цяло яйцето, разбивай го и така го изливай в гювечето.

# 329
  • Мнения: 9 462
Срам - несрам, аз да питам ...  Simple Smile
Правя няколко пъти гювечета ,  в глина.
Всичко о.к. , само дето като чукна накрая по едно яйце отгоре
то вземе, че стане като гума  Sad  - няма дъвчене и ядене изобщо.
Пробвах няколко варианта ... открит капак,намален огън; не го държа много .
Просто незнам  ooooh!
Моля научете ме на ум и разум как да реша този глобален Mr. Green / за мен е /  проблем  !
 Hug

пробвай другия път да завиеш  newsm78  яйцето  - или парчета домат, чушка  отгоре, или кашкавал, или сирене - така не се изпича отгоре и става сочно.

Общи условия

Активация на акаунт