За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

  • 39 609
  • 743
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 6 791
Да, всъщност си права. Това което ме притеснява, е да не стане твърде сладко newsm78 - захар и сладко, но тогава ще сложа само 1/2 чаша захар вместо 1.

# 376
  • Мнения: 7 433
Тези картофи са супер за гарнитура. Я дайте идея какво друго освен бекон, сирене, подправка мога да сложа между "ветрилото". С фолио ли запичате първоначално?
    Гъби,чесън....
    Аз запичам без фолио. Peace

# 377
  • Мнения: 6 791
Лабрекс, направих го твоя кекс, със замразени горски плодове, защото не само че сладкото ми е супер сладко, ами беше и захаросано и се чудех да не хрупа после кекса, че мразя. Stop
По принцип мойта фурна е една слаба такава, никаква, пеках го повече и от час, а отгоре леко прегоря. Но пък стана супер вкусен, ще пусна снимки в другата тема - Снимай, покажи. Simple Smile

# 378
  • Мнения: 22 867
Лабрекс, направих го твоя кекс, със замразени горски плодове, защото не само че сладкото ми е супер сладко, ами беше и захаросано и се чудех да не хрупа после кекса, че мразя. Stop
По принцип мойта фурна е една слаба такава, никаква, пеках го повече и от час, а отгоре леко прегоря. Но пък стана супер вкусен, ще пусна снимки в другата тема - Снимай, покажи. Simple Smile

А, чудесно, значи експериментът е успешен! Не пречи, ако е захаросано сладкото, не се усеща, то и целта на тоя тип сладкиши е да се използват разни изостанали сладка, конфитюри и подобни или такива, които не се ядат в чист вид. Ще го имам предвид, че става със замразени плодчета.  bouquet

# 379
  • Мнения: 572
Помогнете моля с рецепта за телешко месо.. иска ми се да се получи крехко  Hug

# 380
  • Мнения: 18 830
Аз лично готвя рядко телешко, но става много вкусно. В тенджерата под налягане направо запържвам месото, да се запечата /тъй съм чувала де/. След това слагам зеленчуци каквито имам- моркови, картофи, лукчета дребни, скилидки чесън, дафинов лист, чер пипер. Заливам с кафена чашка вино /и с бяло и с червено става/. Затварям и варя 40 мин. Понякога слагам кофичка сметана още в тенджерата, друг път като отворя и разтварям в горещия сос, който си става от самото месо и зеленчуците. Става много крехко и вкусно

# 381
  • Мнения: 22 867
Помогнете моля с рецепта за телешко месо.. иска ми се да се получи крехко  Hug

По рецептата на ЧервеноВинце става много крехко и вкусно.  bouquet

# 382
  • Варна
  • Мнения: 1 553
Да попитам тук . Искам да ми споделите сполучливо тесто за пица .Харесвам тънък блат за пица . Искам тестото да остава меко след печенето на пицата, а не жилаво. Май много ми станаха изискванията , но Вие сте професионалисти и ще ми ги изпълните (надявам се ).  bouquet

# 383
  • Мнения: 572
labrex, нямам тенджера под налягане за това телешко и то това май ми е основния проблем  Confused

# 384
  • Германия
  • Мнения: 571
Някой знае ли рецепта за картофен огретен, но със сурови картофи? Представям си го така, да ги рендосам на едро ренде,да ги задуша с водичка съвсем леко в микровълновата и после да редя в тавичка, дали ще стане?

# 385
  • Мнения: 18 830
 Аз никога не варя картофите за огретена, може би от липса на време, но и го намирам за безмислена двойна работа Embarassed.
Аз го правя така: режа картофите на кубчета като за мусака, посолявам, слагам бульон или пикантина, капвам малко олио и наливам вода почти да ги покрие. Бутам във фурната да се пекат. Когато са почти готови, натрошавам обилно сирене и заливам със заливка като за мусака /запържено брашно + прясно мляко, яйца не слагам/. Запичам и това е, бърза работа. Много го обичам сервиран с кисело мляко и копър.

# 386
  • София-Младост
  • Мнения: 24 074
Да попитам тук . Искам да ми споделите сполучливо тесто за пица .Харесвам тънък блат за пица . Искам тестото да остава меко след печенето на пицата, а не жилаво. Май много ми станаха изискванията , но Вие сте професионалисти и ще ми ги изпълните (надявам се ).  bouquet
Две са тестата, които ползвам напоследък за пица в зависимост от времето. Бърканата пица и тесто по рецепта на пеп-4о:
150 мл топла вода
150 мл прясно мляко, или сухо, разтворено в топла вода
30гр прясна мая (2/3 кубче)
1 ч л захар
1 ч л сол
брашно - около 600-700гр, за меко еластично тесто - толкова, че да не лепне по ръцете.

# 387
  • Пазарджик/Лондон
  • Мнения: 2 580
Някой знае ли рецепта за картофен огретен, но със сурови картофи? Представям си го така, да ги рендосам на едро ренде,да ги задуша с водичка съвсем леко в микровълновата и после да редя в тавичка, дали ще стане?

Този става много вкусен, със сурови картофи е Wink:

http://aelisaelis.blogspot.com/2009/11/4-5-1-2-3-300.html

# 388
  • Мнения: 1 777
Някой знае ли рецепта за картофен огретен, но със сурови картофи? Представям си го така, да ги рендосам на едро ренде,да ги задуша с водичка съвсем леко в микровълновата и после да редя в тавичка, дали ще стане?
Аз го правя така,но мисля и ако ги настържеш пяак ще стане.

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2136.msg129533.html#msg129533

# 389
  • Мнения: 174
Аелис, на твоята рецепта за огретен не се ли слага някаква мазнина- зехтин, масло...?
 
Искам да попитам за един сладкиш, който преди време бях правила по рецепта от форума, но я изгубих. Печеше се блатът в тава, после се правеха дупки с молив например и след това се слагаше шоколадова заливка. Моля, който се сеща, да ми напише рецептата!

Общи условия

Активация на акаунт