За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

• 39 623
  • 743
  •   1
Отговори
# 360
Може ли някой да ми помогне с две рецепти? Едната е за едни картофи печени с кашкавал, гъбки и нарязани на филийки но не докрая, а другата за едно руло в което всичко беше по 5/ яйца, захар и брашно/? Пробвах с търсачката ,обаче нещо не сполучих. Който не си записва ами помни като мен сега рови и разпитва Embarassed Rolling Eyes

mama_mima , ето рулото "5 лъжици", но за картофките даже не се сещам за кои става въпрос? newsm78

# 361
  • София-Младост
Може ли някой да ми помогне с две рецепти? Едната е за едни картофи печени с кашкавал, гъбки и нарязани на филийки но не докрая, а другата за едно руло в което всичко беше по 5/ яйца, захар и брашно/? Пробвах с търсачката ,обаче нещо не сполучих. Който не си записва ами помни като мен сега рови и разпитва Embarassed Rolling Eyes

mama_mima , ето рулото "5 лъжици", но за картофките даже не се сещам за кои става въпрос? newsm78
Обяснението ми прилича на картофено ветрило Simple Smile

# 362
mama_mima Май става въпрос за ето тези картофи Grinning подобрени от labrex

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg14771444#msg14771444

# 363
# 364
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
mama_mima Май става въпрос за ето тези картофи Grinning подобрени от labrex

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg14771444#msg14771444

Любимите ми вече картофи Party Party Селма, линковете ,които си дала, също са добри - ще пробвам и тях Peace

Да попитам - днес прочетох рецепта за пангасиус/филето,леко посолено се слага върху едро нарязан лук и чесън, отгоре се слага лимон, и се пече завито във фолио/. Някой пробвал ли го е Thinking Напоследък ям доста риба, с мъжът ми си правим си пангасиуса във фолио, с подправки, с масълце,чубричка и джоджен ,малко индийска смес/правена от мъжът ми Grinning/- стават страхотни Peace

# 365
  • Под гъбата
Благодаря ви момичета,страхотни сте! Това са рецептите. Благодаря и на Labrex !

# 366
Бихте ли ми помогнали да намеря различни сосове за спагети.Много спешно ми трябват за тази вечер.Благодаря.

# 367
Бихте ли ми помогнали да намеря различни сосове за спагети.Много спешно ми трябват за тази вечер.Благодаря.
НАПОЛИ
Продукти: сметана, топено сирене, кашкавал, черен пипер, масло, индийско орехче, магданоз.
 Сметана се загрява до кипване, прибавяме топеното сирене и маслото при непрекъснато бъркане. Варим до пълно стопяване на сиренето и сгъстяване на соса. Подправяме с инд. орехче и черния пипер. След заливане на спагетите поръсваме с настърган кашкавал и клонче магданоз.  Peace

АРАБИАТА
Доматен сос, мариновани чушки, масло, лук, чесън, черен пипер, лют по желание.
Дребно нарязаният лук запържваме в маслото. Добавяме дом. сос и лютия пипер на вкус. Предварително сварените и изцедени спагети се заливат със соса.

КАРДИНАЛЕ
Продукти
Доматен сос, грах, шунка, лук, моркови, черен пипер
Нарязаната на ивици шунка се запържва в олио. Прибавят се лук, грах, ситно нарязаните моркови и сол на вкус. Добавяме доматения сос и варим до сгъстяване. Заливаме с настърган кашкавал. БОН АПЕТИ
и другия път да ме поканиш  Peace
 Hug

Последна редакция: пн, 10 май 2010, 19:58 от Пепика

# 368
Да попитам - днес прочетох рецепта за пангасиус/филето,леко посолено се слага върху едро нарязан лук и чесън, отгоре се слага лимон, и се пече завито във фолио/. Някой пробвал ли го е Thinking Напоследък ям доста риба, с мъжът ми си правим си пангасиуса във фолио, с подправки, с масълце,чубричка и джоджен ,малко индийска смес/правена от мъжът ми Grinning/- стават страхотни Peace

Не обичам риба(ям само 2-3 вида и то 2-3 пъти в годината) и каквото и да е от морето, но като принцип за всяко месо според мен в исканата от теб комбинация може да се сложи малко масълце.......Иначе риба и лимон е супер. Бях правила пъстърва като сложих по средата нарязан лимон - стана много добре. И малко масълце, исканите от теб подправки и......защо да не стане вкусно?

# 369
Пепика,много ти благодаря.Страхотни сосове.

# 370
Тези картофи са супер за гарнитура. Я дайте идея какво друго освен бекон, сирене, подправка мога да сложа между "ветрилото". С фолио ли запичате първоначално?

# 371
не мога да си намеря инструкциите за робота  Rolling Eyes как изглежда приставката за тесто? ще правя тутманик, предполагам, че би трябвало да стане тестото с робота  Rolling Eyes

# 372
Тези картофи са супер за гарнитура. Я дайте идея какво друго освен бекон, сирене, подправка мога да сложа между "ветрилото". С фолио ли запичате първоначално?
Относно печенето и аз сега видях,че се печат във фолио.Аз ги пекох в тава с олио и съвсем малко водичка наредени плътно един до друг и станаха страхотни.Към тях направих сос от кисело мляко и чесън.

# 373
Искам да питам за една рецепта на Лабрекс - кекса със сладко - може ли вместо сладко да се сложат замразени плодове и както е по рецепта 1 чаша захар? newsm78

Сладкиш със сладко

сладко-1 ч.ч.(каквото и да е)
сода за хляб -1 ч. л.
кисело мляко-1 ч.ч.
захар-0,5-1 ч.ч.
яйца-2 броя
брашно- 2-2,5 ч.ч.

# 374
Искам да питам за една рецепта на Лабрекс - кекса със сладко - може ли вместо сладко да се сложат замразени плодове и както е по рецепта 1 чаша захар? newsm78
Сладкиш със сладко

Лурдес, не знам само замразените плодове да не пуснат вода/сок и да разредят тестото, може би ще трябва още брашно да добавиш newsm78. Не съм го правила с плодове и не съм много наясно.

Общи условия

Активация на акаунт