За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

• 39 516
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте! Simple Smile
Може ли някой да ме насочи и покаже,ако има някоя тема за студени хапки,подходящи за рожден ден или някакъв друг по-официален повод!

rosinauzunova, в поста ми има линк, търсих и други, но не ги намирам.  bouquet

# 436
Здравейте, интресува ме дали, ако застроя грах ( без месо) с яце и кисело мляко ще стане вкусно. Някъде, преди време бях чела, че ставало невероятно, но не се сещам къде...какво е мнението ви?

# 437
  • DE
Няма да се смеете сега Mr. Green
Да питам и аз неЩо!
Имам в къЩи една бутилка уиски (у нас алкохоли много не се пият) а и за подарък не става заЩото е някаква "куча" марка.
Та да питам , дали мога да го оползвотворя в кулинарията.
Например в кремове или да почна да правя "пияни сладкиши" newsm78

# 438
Маце, аз непрекъснато така ги оползотворявам, в къщи тези питиета не са любими. Слагам на бонбонки Пияни вишни, сладкиши с алкохол и най-вече за меса -  за мариноване или готвене с уискито (или водка)  Не са куча марка  newsm78  но вярвам, че и при теб ще стане.

# 439
Няма да се смеете сега Mr. Green
Да питам и аз неЩо!
Имам в къЩи една бутилка уиски (у нас алкохоли много не се пият) а и за подарък не става заЩото е някаква "куча" марка.
Та да питам , дали мога да го оползвотворя в кулинарията.
Например в кремове или да почна да правя "пияни сладкиши" newsm78
  Разбира се!
   Шоколадови кремове ,сиропираните сладкиши,шоколадови топки....
   Стафидки,ако имаш къде да ги слагаш,предварително ги накисвай във усикито вместо вода.

# 440
  • DE
Ай, ай че сте бързи.
Благодаря ви Heart Eyes
Това с мариноването на месца хич не съм се сетила.
Но не знам как Ще ми е вкуса като мине термична обработка newsm78

# 441
пробвай една порция и провери. Принципно алкохола се изпарява при термична обработка.....

# 442
пробвай една порция и провери. Принципно алкохола се изпарява при термична обработка.....
  И прави месото по-крехко!  Wink

# 443
  • В.Търново
Здравейте! Simple Smile
Може ли някой да ме насочи и покаже,ако има някоя тема за студени хапки,подходящи за рожден ден или някакъв друг по-официален повод!

rosinauzunova, в поста ми има линк, търсих и други, но не ги намирам.  bouquet

Благодаря! HugЩе разгледам. Simple Smile

# 444
  • DE
Takaaaa, метнах едно цяло парче свински врат да се опиянчва до понеделник( естествено и с малко подправки).
Вторник имам пътуване до друг град, Ще си посвирквам през целия път.
"ДА ЖИВЕЕ СВИНСКОТО С УИСКИ" smile3517
Благодаря ви за съветите Hug

# 445
Маце, аз непрекъснато така ги оползотворявам, в къщи тези питиета не са любими. Слагам на бонбонки Пияни вишни, сладкиши с алкохол и най-вече за меса -  за мариноване или готвене с уискито (или водка)  Не са куча марка  newsm78  но вярвам, че и при теб ще стане.

Пеп-чо, злато, кажи как правиш бонбони пияна вишна! ако знаеш как са ми се прияли, пък тука нещо няма, питам вс епо разни специлизирани шоколадови магазини, и ме отрязват че с алкохол нищо не продавали Tired

# 446
  • Варна
Момичета дайте ми идея за сос за риба, нещо със сметана предполагам!

# 447
Момичета дайте ми идея за сос за риба, нещо със сметана предполагам!

Не е със сметана, но става много вкусен. Шепа счукани на не много ситно орехи, много магданоз(поне 1/2 връзка), малко вода , малко мазнина от мазнината, в която е пържена рибата и 1-2 скилидки чесън. Сосът става бял заради орехите.

# 448
Щерката иска тези дни да направим някакви сладки с формичките.......Не искат да са крекери, искат да са сладки.......Дайте ми идеи,че не ми се рови Embarassed.....А и разровя ли се из рецептите - ще направя и нещо друго.

# 449
Щерката иска тези дни да направим някакви сладки с формичките.......Не искат да са крекери, искат да са сладки.......Дайте ми идеи,че не ми се рови Embarassed.....А и разровя ли се из рецептите - ще направя и нещо друго.

Маме, вкъщи помощниците ми обичат тези детски курабийки, но ще станат и от тесто за курабийки, меденки и други.
Още едни - млечни бисквитки.

Общи условия

Активация на акаунт