За бързи въпроси и отговори,за тези,които нещо ги вълнува,но не искат тема - 29

• 39 455
  • 743
  •   1
Отговори
# 630
Може ли реването да стане без грис, а само с брашно. Трябва да го напрая за днес на обяд.

Виж рецептата на vens, без грис е. И на пеполинаbouquet

# 631
Защо въпреки, че желирах плодовете върху тортата на следващия ден ягодите бяха поовяхнали, а бананите почернели ? За желирането им ползвах една смес, която labrex е препоръчала тук . Къде греша?

# 632
Защо въпреки, че желирах плодовете върху тортата на следващия ден ягодите бяха поовяхнали, а бананите почернели ? За желирането им ползвах една смес, която labrex е препоръчала тук . Къде греша?

Тiffany, ако добре си покрила парченцата банани, не би трябвало да почернеят, а за ягодите - не знам, идея си нямам защо са повехнали. newsm78

# 633
Mомичета, искам да приготвя свинско шпиковано. Но се чудя какво месо точно да взема? Искам да е възможно най-чисто, но и най-крехко Simple Smile) . Шол дали става? И колко време се пече? Попаднах на една рецепта на Блонди, в която пише, че се пече 4 часа на умерена или слаба фурна. На по-силна, за по-кратко дали ще стане? Мисля да го сложа в онези пликове за фурна и към края да го разрежа отгоре, за да се поопече. Дали ще стане така?

Абе като гледам колко въпроси се събраха, ще се радвам и рецепта да споделите, ако имате. Питах и гугъл, но нещо не ми допаднаха резултатите ...  Rolling Eyes

Hug

# 634
labrex, благодаря за отговора! Уж спазих всички указания...стана точно на гел и ги топвах едно по едно праченцата и нареждах, и чак накрая ги полях. Нищо... и така се изяде  Simple Smile

# 635
labrex, благодаря за отговора! Уж спазих всички указания...стана точно на гел и ги топвах едно по едно праченцата и нареждах, и чак накрая ги полях. Нищо... и така се изяде  Simple Smile

Другото, което ми идва на ум е, ако са постояли нарязани банановите парченца, докато си правила желираната смес, възможно е и от това да потъмнеят. Когато желирам банани, обикновено ги режа и подреждам бързо и веднага заливам с желето. Но пък и у нас желираните неща не се задържат, бързо ги унищожаваме, най-много до следващия ден.
 Че се изяжда, изяжда се, но не приятно за окото, като са потъмнели плодовете.  bouquet

# 636
Mомичета, искам да приготвя свинско шпиковано. Но се чудя какво месо точно да взема? Искам да е възможно най-чисто, но и най-крехко Simple Smile) . Шол дали става? И колко време се пече? Попаднах на една рецепта на Блонди, в която пише, че се пече 4 часа на умерена или слаба фурна. На по-силна, за по-кратко дали ще стане? Мисля да го сложа в онези пликове за фурна и към края да го разрежа отгоре, за да се поопече. Дали ще стане така?

Абе като гледам колко въпроси се събраха, ще се радвам и рецепта да споделите, ако имате. Питах и гугъл, но нещо не ми допаднаха резултатите ...  Rolling Eyes

Hug

няма да стане, ако засилиш градусите и го опечеш  набързо. Бавното печене е за предпочитане, тогава и става крехко.  А времето зависи от количеството месо, което печеш.
Ето тук малко рецепти за свинско - има и втора страница, виж и там, не всички са за цяло парче, но ги отбери. АЗ предпочитам филе (рибица) или парче от бута - те са така разделени от ципите, че са точно за едно печене. Не знам дали ме разбра, но е долу горе като рибицата дебело и дълго, само че е с ципа, която се почиства.

# 637
Другото, което ми идва на ум е, ако са постояли нарязани банановите парченца, докато си правила желираната смес, възможно е и от това да потъмнеят. Когато желирам банани, обикновено ги режа и подреждам бързо и веднага заливам с желето. Но пък и у нас желираните неща не се задържат, бързо ги унищожаваме, най-много до следващия ден.
 Че се изяжда, изяжда се, но не приятно за окото, като са потъмнели плодовете.  bouquet
Не са стояли, нарязах ги като поизстина желето. И у нас така свърши за отрицателно време - правих я миналата вечер и сутринта я довършихме  Blush Но това ми беше репетицията за РД на мъжа ми и ми се иска тогава да избегна тези забележки. Но каквато стане , такава ....

# 638
 Shocked  Оххх, Пепчо, потекоха ми лигите ... Големи вкусотии.  Crazy Харесах си "Пълнена рибица от глиган".
Мерси за линкчето.   bouquet

# 639
имай предвид, че не трябва да ходиш за глиган, става и от питомно грух-че  Wink

# 640
Няма лук... Някакви ястия без лук?
Знам , че тук сте ненадминати  bouquet

# 641
всичко можеш да си сготвиш без лук, освен такива манджи, дето са на "лучена основа" попска яхния, или яхния с много лук. 

# 642
  • Варна
Няма лук... Някакви ястия без лук?
Знам , че тук сте ненадминати  bouquet

Голяма част от ястията на фурна не изискват лук. Какви продукти имаш?

Тъй като имам спанак с ориз в сготвен вариант, нали е без месо ще метна едни ребърца. С какво ги овкусявате обикновено? Не обичаме черен пипер...

# 643
Момичета, мога ли да направя тирамису без яйца обаче, че имам но не са пресни, и не се наемам. Rolling Eyes Но какво да сложа друго вместо тях за плътност може би?? newsm78 Аз ползвам само жълтъците, когато го правя с пресни яйца. Thinking

# 644
  • Пазарджик/Лондон
Лурдес , виж тирамисуто на Танита, отдавна съм му хвърлила око Wink :

http://tanitaang.blogspot.com/2009/03/blog-post_29.html

Общи условия

Активация на акаунт